OutOfTheBlue

8
Marokko
Een review over Marokko, dat is natuurlijk heel breed... wij hebben een aantal jaar geleden een rondreis gemaakt langs de 'koningssteden', waarschijnlijk de meest uitgekauwde manier om dit schitterende land te bezoeken, maar wel heel indrukwekkend. Steden als Fes, Meknes en natuurlijk Marrakech, heel mooi om te zien. We hebben genoten van de gastvrijheid van de lokale bevolking, van de mooie plekjes en van het lekkere eten. Het was een prachtige reis, het gezelschap beviel ons helaas iets minder, maar gelukkig zijn we dan altijd nog met z'n tweetjes. We zijn daarna ook gestopt met het boeken van groepsreizen. We reizen liever gewoon samen, tenzij het niet anders kan. We hebben genoten van de stadjes, de kleuren, de tegeltjes en en de architectuur. Van de medina's, de kruiden en de geuren. Djemaa el fna is 's avonds echt een magische plek, als je je niet al teveel aantrekt van opdringerige verkopers...
Land
  • Heel divers!
  • Opdringerige verkopers
Review geplaatst op 2016-12-20
10
India Rajasthan
Een aantal jaar geleden hebben wij Rajasthan (het noorden van India) bezocht, heel bijzonder! We hadden helaas maar een paar weken de tijd en hebben voor ons gevoel alleen 'het topje van de ijsberg' gezien, maar zelfs dat was heel indrukwekkend. India is een heel intens land, overal zijn geluiden, geuren en kleuren. We kwamen ogen en oren tekort en de camera draaide overuren. We hebben grote steden bezocht, heilige plaatsen, kleine dorpjes en prachtige tempels, zo divers. Pushkar was voor mij echt een uitblinker, maar natuurlijk was Varanasi ook zeer bijzonder. Met een bootje de Ganges op en varen langs de 'burning ghats', de crematieplaatsen (uiteraard op gepaste afstand!) Ik heb er ademloos naar gekeken, zo speciaal... De nachttreinen ervaring op zich, goed te doen hoor, maar het toilet was een uitdaging... ik snap nog steeds niet hoe al die prachtige Indiase dames daar weer keurig aangekleed en opgedoft vandaan komen... Wij zijn dol op Indiaas eten, dus hebben ons hart op kunnen halen. We hadden een hele goede gids die de lokale plekjes en eettentjes/ stalletjes op straat goed kende en ons veel 'extra' kon vertellen en laten zien. We hebben genoten, zowel van de typische toeristen attracties als van de achteraf straatjes en lokale plekjes waar de gids ons naartoe bracht!
Regio
  • Heel intens! kleuren en geuren overal.
  • Prachtige tempels, de geloofsbeleving is heel
  • bijzonder om mee te maken.
  • Het is makkelijk om nu te zeggen 'het is er
  • vies'... Dat is het inderdaad op veel plekken
  • maar ook dat heeft z'n charme. Gewoon een
  • beetje opletten waar je je voeten neerzet ;)
Review geplaatst op 2016-12-17
8
Indonesië Sumatra
Wij zijn nu twee keer op Sumatra geweest. De eerste keer drie weken, we hebben toen een groot deel van het eiland gezien. Lake Toba is een mooie plek om even tot rust te komen en Tangkahan en Bukit Lawang zijn twee prachtige locaties om de jungle te verkennen! We hadden het geluk een moeder oran oetang met haar jong tegen te komen, heel bijzonder! De tweede keer zijn we een paar dagen op het eiland geweest om een bruiloft bij te wonen in Bukttingi, we hebben daar de grote gastvrijheid van dichtbij meegemaakt. Zonde dat de palmolie plantages het eiland kapot maken... Probeer als het kan op straat te eten, nasi goreng vooral en martabak is een aanrader (erg zoet...). Wat je ook doet, probeer de geur van durian te vermijden!!!
Regio
  • Divers, steden en jungle
  • De geur van durian!
Review geplaatst op 2016-12-15
10
Verenigde Staten New York City
New York krijgt van mij absoluut een dikke tien! Het is een hele intense stad, you love it or you hate it, volgens mij is er geen gulden middenweg... Wij zouden 'een keer' naar New York gaan, inmiddels zijn we er drie keer geweest, volledig verslaafd aan de stad. Inmiddels heb en we alle typische toeristen dingen wel gezien en en slenteren we rustig door de leukste wijkjes. Dumbo is een erg leuke plek en ook in het meatpacking district is het heerlijk vertoeven. Het zijn hippe wijken, maar nog niet overspoeld door toeristen. Central Park blijft een must als we er zijn, een oase van rust middenin de stad (behalve op zondag als alle New Yorkers er zelf zijn...) en ik 'moet' ook altijd even langd de 9/11 memorial. Hele speciale plek, kippenvel!
Stad
  • Veel te zien en te doen,.
  • Druk!
Review geplaatst op 2016-12-14
9
Nederlandse Antillen Bonaire
We wonen inmiddels 7 maanden op dit prachtige eiland. Officieel gezien is het een deel van Nederland, maar je leert al snel dat alles hier anders gaat en vooral langer duurt... dat is in het begin even wennen, maar zodra je alle Nederlandse stress loslaat en je overgeeft aan de filosofie van 'poko poko' (langzaam aan), kan je volop genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. De vriendelijke mensen, de geweldige (fotogenieke) plekken, de relaxte stranden met azuurblauwe zee en de heerlijke restaurants. Bonaire is een paradijsje.
Regio
  • Vakantiegevoel, tropisch
  • Je moet geduld hebben...
Review geplaatst op 2016-12-13

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik