OutOfTheBlue

'1090627' door OutOfTheBlue '1090627' door OutOfTheBlue

NamibiëKolmanskop

NamibiëKolmanskop

Kolmanskop

OutOfTheBlue

Nog één plaatje van Kolmanskop, ik kan er zelf geen genoeg van krijgen... Urenlang hebben we er rondgedwaald met onze camera’s in de aanslag. Elk gebouw is weer een nieuw (foto)feestje!

'1090626' door OutOfTheBlue '1090626' door OutOfTheBlue

NamibiëKolmanskop

NamibiëKolmanskop

Zand, zand en nog een

OutOfTheBlue

Zand, zand en nog eens zand... Afgelopen november/december waren we in Namibië en ik wilde per sé naar Kolmanskop, ik wilde dit fenomeen met eigen ogen zien. Een oud Duits spookstadje, grote huizen en gebouwen, half vergaan en overspoeld door zand duinen. Als je echt alle gebouwen van binnen wilt bekijken ben je wel even bezig (en het is een behoorlijke workout door al het zand), maar het is de moeite zeker waard! Zorg dat je er smorgens vroeg bent, voordat alle bussen vol toeristen arriveren.

'1090037' door OutOfTheBlue '1090037' door OutOfTheBlue

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Winter wonderland

OutOfTheBlue

De eerste sneeuw van 2019, de eerste witte dag van het nieuwe jaar. Dat is natuurlijk een mooie gelegenheid om er hier in eigen land eens met de camera op uit te trekken. Het was helaas maar een heel dun laagje sneeuw dus overzichtsfoto’s van een hele “witte wereld” waren nog niet echt aan de orde, dan de macrolens maar eens proberen... na wat gestuntel (koude vingers... HELE koude vingers...) onder andere dit plaatje geschoten, toch best goed gelukt. Daarna maar snel weer naar binnen om op te warmen.

'1089936' door OutOfTheBlue '1089936' door OutOfTheBlue

NamibiëKunene Region

NamibiëKunene Region

Himba beauty

OutOfTheBlue

Een van de redenen waarom ik naar Namibië wilde was om een bezoek te brengen aan diverse stammen, waaronder de Himba. Maandenlang heb ik hier naartoe geleefd en het was simpelweg prachtig...! Zo bijzonder om alles waarover je in boeken hebt gelezen (studie culturele antropologie...) nu in het echt te zien, te ervaren en vast te kunnen leggen. Uiteraard is er ontzettend veel veranderd in het leven van de Himba ten opzichte van vroeger, hun leven is om diverse redenen niet meer zo traditioneel als dat het was. Maar deze mensen doen zo ongelofelijk hun best om hun kennis, hun cultuur en tradities te combineren met een steeds modernere samenleving, diep respect!

'1089929' door OutOfTheBlue '1089929' door OutOfTheBlue

Namibië

Namibië

Prachtige leegte...

OutOfTheBlue

Namibië is ongeveer twintig keer zo groot als Nederland, maar is na Mongolië het dunst bevolkte land op aarde. Dat resulteert in dit soort foto's, oneindige wegen waar je uren lang niemand tegenkomt, ruimte, leegte en nog eens leegte. Wij hadden ook nog eens de mazzel dat het laagseizoen was, bij alle "grote" toeristische attracties was bijna niemand, heerlijk! Al rijdend verandert het landschap bijna elke tien minuten, van bergen naar woestijn naar grote groene vlaktes. Helaas verandert ook het wegdek zo ongeveer elke tien minuten, van deze prachtige asfaltweg, naar grind, naar stenen en kuilen, naar bijna onbegaanbare zandwegen. Gelukkig wisten we dat van tevoren en hadden we een goede auto geregeld, met (bleek achteraf) iets minder goede banden, maar ach... we zijn weer een ervaring rijker ;)

'1089913' door OutOfTheBlue '1089913' door OutOfTheBlue

Namibië

Namibië

Zebra's en...reserveb

OutOfTheBlue

Namibië heeft heel lang op onze bucket list gestaan, afgelopen november was het dan zover, eindelijk. Het was alles wat we gedroomd hadden en nog veel meer! Wat een prachtig land, weidse uitzichten, onwerkelijke landschappen, bijzonder dieren, intrigerende mensen en vooral een heleboel leegte. Eindeloze wegen waar je uren lang niemand tegenkomt, geen mensen in elk geval, want wildlife is er genoeg. Deze zebra kwam even een kijkje nemen (met de volledige kudde) toen we midden in de woestijn stonden met twee lekke banden en maar één reserveband... ach ja, roadtrip in Afrika, het hoort er allemaal bij hahaha...

'845550' door OutOfTheBlue '845550' door OutOfTheBlue

MarokkoRabat

MarokkoRabat

Marokkaans blauw

OutOfTheBlue

Prachtige kleurencombinatie in de kasbah Oudayas in Rabat, Marokko. Deze kasbah (fort) staat sinds 2012 op de werelderfgoed lijst en een deel is ingericht als museum. Rondom het museum ligt een Andalusische tuin, aangelegd in 1920.

'845549' door OutOfTheBlue '845549' door OutOfTheBlue

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Caribbean sunset

OutOfTheBlue

Ik krijg maar geen genoeg van dit soort prachtige avonden, slenteren over de boulevard met uitzicht op zo'n prachtige spectaculaire zonsondergang. Waar ter wereld ik ook ben, hier kan ik elke keer weer intens van genieten!

'845319' door OutOfTheBlue '845319' door OutOfTheBlue

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Warning!

OutOfTheBlue

Ok, absoluut niet de mooiste reisfoto... maar ik kon het niet laten om dit vast te leggen. Onder het kopje 's lands wijs, 's lands eer. Zoals het hier op Bonaire heel normaal is om een grote steen op de deksel van je container te leggen als je deze buiten zet (zodat de ezels het niet open slopen en de vuilniszakken leeg eten...), zo is het in India blijkbaar de normaalste zaak van de wereld dat je niet je ramen open zet, omdat er anders binnen de kortste keren een aap in je slaapkamer zit. Heerlijk dit soort dingen, ik hou ervan!

'845318' door OutOfTheBlue '845318' door OutOfTheBlue

IndiaDelhi

IndiaDelhi

Diwali

OutOfTheBlue

Een aantal jaar geleden alweer waren we in India ten tijde van Diwali, het lichtjesfeest. Het wordt op veel plekken in het land uitbundig gevierd, prachtig om te zien. Overal lichtjes, versieringen, vuurwerk. Op dit soort momenten ervaar je vaak de geweldige gastvrijheid in een land, ik ben daar elke keer weer diep van onder de indruk. Tijdens de viering van Diwali zijn we in Delhi de straat op gegaan om het vuurwerk te zien en liepen we bij toeval langs een soort parkje waar grote tenten opgezet waren en een feest in volle gang was. We werden meteen uitgenodigd om binnen te komen en kregen een bord eten in onze handen gedrukt. Super! Dit, ter ere van Diwali prachtig versierde, beeld van Ganesha stond in de lobby van ons hotel.

'845161' door OutOfTheBlue '845161' door OutOfTheBlue

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

De heilige rivier

OutOfTheBlue

Als er iets “typisch India” is, dan is het wel de drukte in en rond de Ganges, de heilige rivier. We hebben dit van dichtbij mee mogen maken in zowel Pushkar als Varanasi. Deze foto is gemaakt op de oever van de rivier in Varanasi. Zoals zoveel nieuwsgierige reizigers doen, zijn ook wij met een gids met een bootje de rivier op gegaan. Na het brengen van een klein offer zijn we (uiteraard op gepaste afstand) langs de ‘burning ghats’ gevaren, de plaatsen waar overledenen ritueel verbrand worden. Ik had verwacht dit heel heftig en naar te vinden (maar was eigenwijs en wilde het toch zien...), het tegenovergestelde was echter waar. Ik vond het heel rustig en sereen en ongelooflijk indrukwekkend. Ik heb met tranen in m’n ogen zitten kijken. Niet alleen de beelden, maar ook de geur zal me altijd bijblijven. Een hele scherpe, indringende geur. Naar wat ik begrepen heb wordt deze bijzondere geur veroorzaakt door de houtsoort die gebruikt wordt en/of door dat er soms sandelhout poeder gebruikt wordt.

'845115' door OutOfTheBlue '845115' door OutOfTheBlue

GambiaBanjul

GambiaBanjul

Banjul naar Barra

OutOfTheBlue

Gambia is een klein landje, volledig omgeven door Senegal. Als je in Gambia bent is een bezoek aan Fathala wildpark in Senegal zeker de moeite waard. Om in Senegal te komen ga je vanuit Banjul met een veerboot de rivier over naar Barra en vanaf daar met de auto de grens over naar Senegal. De boot is al een ervaring op zich, ik hou van mensen kijken, de manier waarop mensen leven in me opnemen, daarvoor heb je op de boot alle kans. De reis naar het wildpark toe was niet alleen een manier om van A naar B te komen, maar voor ons een waardig onderdeel van deze excursie. De foto is gemaakt vanaf de veerboot en laat goed zien dat er duidelijk meerdere manieren zijn om aan de overkant te komen. In het wildpark zijn we vele dieren tegen gekomen, waaronder neushoorns. Er leven ook giraffen in het park en hoe moeilijk kan het zijn om een giraf te vinden zou je denken... Helaas, geen geluk. Als je al eerder op safari geweest bent in Kenia, Tanzania of één van de andere prachtige bestemmingen, dan stelt dit wildpark waarschijnlijk niet zo bijster veel voor, maar voor ons was het jaren geleden onze eerste Afrika ervaring en dus een behoorlijke big deal haha. Tot nu toe is het helaas ook onze enige reis die kant op (afgezien van de landen in Noord-Afrika), maar als alles volgens planning verloopt, dan komt daar dit jaar verandering in. Africa, here we come!

'844923' door OutOfTheBlue '844923' door OutOfTheBlue

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Strike a pose

OutOfTheBlue

Strike a pose, deze leguaan zou zomaar fotomodel kunnen worden. Leguanen zijn er in overvloed hier in het Caribisch gebied en elk exemplaar heeft weer een andere kleur. De jonge leguanen zijn felgroen, naarmate ze ouder worden gaat de kleur meer naar donkergroen/grijs zoals bij deze knapperd. Zijn kleur past prachtig bij het azuurblauw van de zee op de achtergrond.

'844913' door OutOfTheBlue '844913' door OutOfTheBlue

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Adembenemend uitzicht

OutOfTheBlue

Twee jaar wonen we nu op Bonaire, op dit prachtige eiland! Over een paar weken verhuizen we terug naar Nederland (ons verblijf hier was vanaf het begin van tijdelijke aard ivm werk en het is tijd om terug te gaan). In de afgelopen twee jaar heb ik fotografie ontdekt, als hobby, als passie, als manier om me te uiten, om anderen mee te laten kijken in ons leven en “ons” magische eiland. Er zijn in Nederland uiteraard genoeg super mooie plekjes en ik kan niet wachten om ze allemaal weer te gaan ontdekken, maar wat zal ik dit soort uitzichten ontzettend gaan missen! Bonaire zit in ons hart, Bonaire is thuis. Ze zeggen niet voor niets ‘once a visitor, always a friend’.

'844850' door OutOfTheBlue '844850' door OutOfTheBlue

Nederlandse AntillenAruba

Nederlandse AntillenAruba

Aruba

OutOfTheBlue

Deze prachtige bloem (en nog veel meer mooie bomen, bloemen en planten) bloeide in de tropische tuin van ons bed&breakfast op Aruba. Heerlijk om doorheen te wandelen, zo’n tuin, of gewoon even rustig een boekje te lezen. Ik heb me er heerlijk vermaakt, tientallen foto’s gemaakt van al het moois! Naast het bed&breakfast hebben we uiteraard ook de rest van het eiland verkent. Met een huurauto is dat prima te doen, het eiland is niet groot en de wegen zijn goed. Er is genoeg te zien en te beleven op Aruba!

'844736' door OutOfTheBlue '844736' door OutOfTheBlue

Nederlandse AntillenAruba

Nederlandse AntillenAruba

Butterfly farm Aruba

OutOfTheBlue

Aruba is een redelijk klein, maar super mooi eiland en er is genoeg te zien en te doen. Met een huurauto is het eiland prima te verkennen, de weg vinden is niet moeilijk. De ‘Aruba butterfly farm’ is dan ook bijna niet te missen en het is het zo waard om hier even te stoppen! Wat een prachtige vlinders, we keken onze ogen uit en hebben hier zeker anderhalf uur rondgelopen om foto’s te maken. Echt een aanrader!

'844715' door OutOfTheBlue '844715' door OutOfTheBlue

Nederlandse AntillenAruba

Nederlandse AntillenAruba

Suikerdiefje

OutOfTheBlue

Een suikerdiefje geniet in alle rust van zijn (of haar) op één na favoriete maaltijd in de tropische tuin van ons prachtige hotel op Aruba. Favoriete maaltijd is toch wel het leegroven van de suikerpotjes op tafel tijdens het ontbijt. Je moet je naam eer aandoen als suikerdiefje, toch...

'844714' door OutOfTheBlue '844714' door OutOfTheBlue

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Prachtig verval

OutOfTheBlue

Een verlaten (en duidelijk vervallen) fabriekspand in de buurt van de Yale botanical garden in New Haven, VS. Dit soort panden hebben op mij een ontzettende aantrekkingskracht, heerlijk om te fotograferen!

'844705' door OutOfTheBlue '844705' door OutOfTheBlue

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

De roze bewoners van.

OutOfTheBlue

Een prachtige statige flamingo op zoek naar een lekker hapje in het Gotomeer op Bonaire. De flamingo's van Bonaire zijn vooral te vinden in en langs dit meer en in de buurt van de zoutvlaktes in het zuiden van het eiland.

'553739' door OutOfTheBlue '553739' door OutOfTheBlue

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Knapperd

OutOfTheBlue

Deze groene knapperd ontdekte ik vorige week in een palmboom naast ons huis met (hoogstwaarschijnlijk) één van zijn broertjes of zusjes. Prachtig, die felgroene kleur van jonge leguanen! Ze hebben er een paar uur gezeten, dus alle tijd om foto's te maken.

'553553' door OutOfTheBlue '553553' door OutOfTheBlue

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Reflections

OutOfTheBlue

In het zuiden van Bonaire liggen de zoutpannen. Vroeger werkten hier veel slaven, tegenwoordig wordt er op een moderne manier grote hoeveelheden zout gewonnen (en overal op Bonaire is zout te koop als souvenir). De 'pannen' hebben uiteenlopende kleuren en het zout glittert en glinstert in de zon. Als het windstil is zijn er prachtige weerspiegelingen te zien, zoals op deze foto.

'553550' door OutOfTheBlue '553550' door OutOfTheBlue

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Eiland kunst

OutOfTheBlue

Nog zo'n prachtig stukje'eiland kunst. Deze stapels stenen worden vaak gemaakt door toeristen en gebruikt als teken om aan te geven 'I was here'. Ook gaat het verhaal dat een wens die je doet echt uitkomt, zolang de stapel stenen blijft staan. Hoe dan ook, ik vind ze prachtig om naar te kijken en te fotograferen.

'553202' door OutOfTheBlue '553202' door OutOfTheBlue

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Adembenemend

OutOfTheBlue

Tijdens een tocht langs de adembenemend mooie zuidkust van het eiland kom je een heleboel 'kunst' tegen. Dit soort verweerde stukken hout/boom, maar ook kunstwerken gemaakt van opgestapelde stenen of van drijfhout en aangespoelde slippers en stukken plastic. Dit alles tegen een altijd felblauwe achtergrond van de zee, ik kan er geen genoeg van krijgen...

'551691' door OutOfTheBlue '551691' door OutOfTheBlue

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Waanzinnig uitzicht

OutOfTheBlue

Mijn ouders zijn op bezoek bij ons op Bonaire. Heel bijzonder om 'ons' eiland aan anderen te laten zien, je gaat er zelf ook weer met een frisse blik naar kijken. Wat voor ons na al die maanden al heel normaal is, is voor anderen helemaal nieuw. Zoals dit prachtige uitzicht, waar ik dan toch ook wel weer heel erg van geniet! :)

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik