Nathaliebrocken

'1106553' door Nathaliebrocken '1106553' door Nathaliebrocken

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Seoul vanaf de...stad

Nathaliebrocken

De Hanyang stadsmuur in Seoul is de oudste stadsmuur ter wereld en het staat op de Unesco werlederfgoedlijst. Vanaf deze muur heb je een mooi uitzicht op Seoul, zeker als de zon ondergaat. Deze foto is genomen vanaf de muur bij het City wall museum. Daar heb je ook een mooi zicht op het Design plaza.

'984685' door Nathaliebrocken '984685' door Nathaliebrocken

NamibiëKunene

NamibiëKunene

Bij een Himba familie

Nathaliebrocken

Wij hebben met een 4x4 met een daktent rond gereden in Namibië. In het noorden van Namibië wonen de Himba's. Vanaf de campsite bij Kunene River lodge gingen we op bezoek bij een Himba familie. Deze familie leeft nog traditioneel en krijgen een kleine vergoeding van de lodge. Deze familie woont in een kleine kraal, waarin meerdere hutten staan. Deze hutten zijn gemaakt van takken, mest van de dieren vermengd met modder en water. We mochten mee, toen iemand uit de familie de koeien ging melken in een nabij liggende kraal. 4 kinderen renden er achteraan. De familie is traditioneel gekleed.

'984684' door Nathaliebrocken '984684' door Nathaliebrocken

NamibiëKunene Region

NamibiëKunene Region

Bij een Himba familie

Nathaliebrocken

Wij hebben met een 4x4 met een daktent rond gereden in Namibië. Vanaf de campsite bij Kunene River lodge gingen we op bezoek bij een Himba familie. Deze familie leeft nog traditioneel en krijgen een kleine vergoeding van de lodge. Deze familie woont in een kleine kraal, waarin meerdere hutten staan. Deze hutten zijn gemaakt van takken, mest van de dieren vermengd met modder en water. 2 jonge kinderen speelden op het erf. Ze waren helemaal bedekt met stof en zand. Het gaat om een jongetje en een meisje van ongeveer 3 jaar oud. Het meisje is van onderen bedekt. Meisjes hebben lang haar en als het lang genoeg is, dragen zij dit in 2 vlechten voor hun gezicht. De jongetjes hebben een kleine hanenkam op hun hoofd.

'567423' door Nathaliebrocken '567423' door Nathaliebrocken

JapanHiroshima

JapanHiroshima

Rondreizen in Japan

Nathaliebrocken

Japan is een aanrader, als je naar Azië zou willen. Eén van mijn favoriete plekjes is de drijvende poort op het eiland Miyajima, een eiland in de buurt van Hiroshima. Er zijn veel toeristen, maar het is toch zeker de moeite waard. Als je de Japan Railpas hebt, dan is de ferry vanaf het vaste land gratis.

'539574' door Nathaliebrocken '539574' door Nathaliebrocken

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Route 66

Nathaliebrocken

Op onze roadtrip door het midden-westen van de verenigde Staten hebben we ook een stukje gereden op Route 66. Dat is ook een favoriete weg voor veel bikers.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik