Kunene

Foto door Reisreporter remcoenmarloes

Yukon, in het uiterste noordwesten van Canada, is belachelijk groot. Wij hebben in tien dagen ruim 5000 kilometer afgelegd om de mooiste plekken en routes te zien. Op die routes zijn, afgezien van oogstrelende natuur, geen voorzieningen. Er liggen een paar kleine dorpen op de kaart, met coole namen als Little Salmon, Destruction Bay en Beaver Creek. Stel je er niet te veel van voor - meer dan twee huizen of een loods is het vaak niet. In Yukon wonen zelfs zo weinig mensen dat het geen offi  ciële provincie is maar een territory, zonder eigen bestuursrecht. Was Yukon vroeger het terrein van goud- en zilverzoekers, tegenwoordig wordt er ?ink in het toerisme geïnvesteerd, met ‘Larger than life’ als slogan. Daar is niks van gelogen. Ga je hiken, dan ben je direct in ongerepte natuur, met elanden, wolven en beren. Raften, kajakken, bergbeklimmen en vissen behoren tot de andere activiteiten waarvoor je als outdoorfanaat het rijk alleen hebt, idealiter met een voorstelling van het noorderlicht als grote finale.

 

Informatie over Kunene

Beste foto's & tips van Kunene

'970576' door remcoenmarloes '970576' door remcoenmarloes

NamibiëKunene

NamibiëKunene

Himba-kinderen in...N

remcoenmarloes

TIjdens onze reis door Afrika hebben we veel locals ontmoet. Maar in Namibië zijn we op bezoek gegaan bij de Himba-stammen. Zij leven nog met familie bij elkaar op geheel eigen manier en eigen geloof. Zo was het absoluut verboden om over de denkbeeldige lijn tussen het vee en de vuurkorf te lopen, omdat dit ongeluk zou brengen. Het was een ervaring die 'dubbel' aanvoelde. Aan de ene kant weet je dat zij geld aan toerisme verdienen, zo was de markt aan het einde een belangrijke bron van inkomsten. Aan de andere kant blijft het vreemd een uur bij hun langs te gaan en foto's te maken. Zeker omdat de kinderen, die hier nog trots op de foto staan, om water begon te bedelen toen wij weer weg moesten.

'1069606' door Ad van Rhee '1069606' door Ad van Rhee

NamibiëKunene

NamibiëKunene

Himba vrouw met kind

Ad van Rhee

Een Himba vrouw met kind in een toeristisch dorpje in Kunene Namibië. Leuk om te zien hoe mensen toch nog redelijk dicht bij de natuur kunnen overleven.

'984685' door nathaliebrocken '984685' door nathaliebrocken

NamibiëKunene

NamibiëKunene

Bij een Himba familie

nathaliebrocken

Wij hebben met een 4x4 met een daktent rond gereden in Namibië. In het noorden van Namibië wonen de Himba's. Vanaf de campsite bij Kunene River lodge gingen we op bezoek bij een Himba familie. Deze familie leeft nog traditioneel en krijgen een kleine vergoeding van de lodge. Deze familie woont in een kleine kraal, waarin meerdere hutten staan. Deze hutten zijn gemaakt van takken, mest van de dieren vermengd met modder en water. We mochten mee, toen iemand uit de familie de koeien ging melken in een nabij liggende kraal. 4 kinderen renden er achteraan. De familie is traditioneel gekleed.

Laat kaart zien