Zuid-Korea image

Zuid-Korea


Reisgids

Zuid-Korea
Azië
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zuid-Korea-vakantie: de leukste routes, foto's en dingen om te doen | Columbus Travel

Het zuidelijke deel van het schiereiland Korea, ten oosten van China, is een van de rijkste landen van Azië. De ijzersterke economie van Zuid-Korea ontstond niet zonder slag of stoot. Dit bergachtige, groene land heeft Japanse kolonisatie, oorlogen om onafhankelijkheid, autoritaire overheden en grote veranderingen doorstaan. Sinds de scheiding tussen Noord- en Zuid-Korea hebben de twee landen zich grotendeels afzonderlijk verder ontwikkeld.

Er zijn invloeden van onder meer China terug te vinden in de kunst en cultuur van Zuid-Korea, zoals sculpturen en keramiek met Chinese details. Het landschap van Zuid-Korea wordt gekoesterd door de bevolking, wat begrijpelijk is: ze bestaat uit groene heuvels en ruige bergen, met voor de kust meer dan drieduizend eilandjes, waarvan de meesten onbewoond. Ze vormen een groot contrast met Seoul, hoofdstad van Zuid-Korea, waar meer dan tien miljoen mensen wonen. Ook binnen deze stad voeren contrasten de boventoon: moderne hoogbouw wordt er speels afgewisseld met eeuwenoude overblijfselen. In deze stad kan je het paleis Changdeokung of het nationaal museum bezoeken.

De oostkust van Zuid-Korea is bergachtig en het hoogste punt is de Hallasan van 1950 meter hoog. Het westen en zuiden zijn een stuk vlakker. Stranden liggen in het oosten en zuidoosten. Er zijn meerdere nationale parken zoals Odaesan, Seoraksan en Chuwangsan te vinden in dit lan. Vooral het landschap van Seoraksan National Park staat bekend als de mooiste van Zuid-Korea. In het zuidoosten vind je ook Hallyeo Haesang National Park waar je goed de prachtige kust kan bewonderen.

De Koreaanse keuken is onder andere gebaseerd op rijst, noedels en tofu. Een van de bekendste Koreaanse gerechten is Kimchi, een pittig groentegerecht wat vaak wordt geserveerd bij elke maaltijd. Ook wordt er veel soep geserveerd. Qua sport is de vechtkunst taekwondo erg bekend. Deze sport vindt zijn oorsprong in Korea. Voetbal is (ook) erg populair in dit land.

Reisinspiratie

Van onze community

Oogcontact
Oogcontact
Seoul
RenskeSpijkers

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Zuid-Korea van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Zuid-Korea dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Zuid-Korea:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Zuid-Korea kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: zuid-koreaans won (KRW). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  1 maart – Onafhankelijkheidsdag

  15 augustus – Koreaanse Bevrijdingsdag
  Viering dan de Eerste Republiek Korea werd uitgeroepen tijdens de Splitsing van Korea.

  3 oktober – Stichting van de Republiek

  25-26 december - Kerstmis

  Koreaans Nieuwjaar wordt ieder jaar op een andere datum gevierd omdat het de Koreaanse lunisolaire kalender volgt. De vieringen rondom het Koreaanse Nieuwjaar nemen drie dagen in beslag. Ook Chusok, de Koreaanse ‘Thanksgiving’ word jaarlijks in september of oktober gevierd. Families komen op deze dag samen en bezoeken de graven van hun voorouders.

   

 • Zuid-Korea – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Zuid-Korea, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Zuid-Korea gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type EStekker type F
 • Tijdsverschil: 8 uur later
  De hoofdstad van Zuid-Korea is Seoel.
  Het oppervlak van Zuid-Korea is 2,4x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Koreaans.