Ludovico86

'1099646' door Ludovico86 '1099646' door Ludovico86

TadzjikistanPamirgebergte

TadzjikistanPamirgebergte

Verborgen paradijs

Ludovico86

Verborgen in de Bartang vallei van de Pamir-gebergte is de kleine dorp Jizeu te vinden. Wij moesten voor drie uur over veel rotsen van de frequente aardverschuivingen hier klimmen. Dit was onze laatste bestemming op de Pamir Highway, wij waren moe en wisten niet wat ons te wachten stond omdat wij alleen van andere reizigers van dit plek hadden gehoord. Maar toen wij bij de turquoise meer uitkwamen, waren wij onze vermoeiheid helemaal vergeten. Wij belandden in een verborgen paradijs, die uiteindelijk onze ultieme highlight van Tadzjikistan werd.

'557965' door Ludovico86 '557965' door Ludovico86

Sierra LeoneFreetown

Sierra LeoneFreetown

Retro shirt!

Ludovico86

Sierra Leone heeft heel mooie stranden, die de lokale bevolking probeert schoon te houden door een kleine belasting te imponeren op toeristen. Vissers vullen hun inkomen door toeristen die hun voeten niet nat willen maken over de rivier te vervoeren. Het voelt alsof toerisme het land nog niet eacht heeft geraakt, omdat mensen niet zo opdringerig met toeristen zijn en eigenlijk redelijke prijzen hanteren. River No 2 beach ligt een uurtje van Freetown. Jij kan een willekeurige taxi vanuit het hoofdstad voor de dag huren voor minder dan een tientje. De weg is niet zo goed, maar wel te doen met een normale auto. De strand zelf was heel relaxt, en geeft de mogelijkheid om met de lokale mensen om te gaan. Er zijn altijd jongens die zin in een potje voetbal hebben. Tijdens een zwem in de zee, kwam een man naar me toe om te vragen of ik hem zwemles kon geven. En als jij honger hebt, Adama komt altijd langs om lekker fruit te verkopen. Zij heeft niet zoveel foto's van haarzelf, dus zij was wel blij met de polaroid! Om 5 uur zetten de mensen hun muziek aan. Ze lijken met elkaar te concurreren voor wie het beste feestje heeft, waarbij bijstanders zich op het plezier aansluiten. Er waren zelfs mensen die alleen in de zee begonnen te dansen. Salonians houden echt van fissa!

'531404' door Ludovico86 '531404' door Ludovico86

NoorwegenOslo

NoorwegenOslo

Sprookjespark

Ludovico86

Tijdens mijn bezoek in Oslo gingen wij elke dag naar een verschillende park om te bbqen en biertjes te drinken. Het is de beste manier om van de avond te genieten, wegens de lange dagen en de hele dure bier bij cafes (10 euro!). De hoogtepunt was weliswaar de Vigelandpark, de grootste sculptuurpark ter wereld gemaakt door een artiest. De standbeelden zijn te gek voor woorden, en ik had het geluk dat ik ze tijdens het zonsondergang kon bekijken.

'531265' door Ludovico86 '531265' door Ludovico86

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Caminos del Inca

Ludovico86

De Inca Trail is een wandeltocht van 50km over verschillende bergen onderweg naar Machu Picchu. Het is het leukste en meest eisende ervaring dat ik ooit heb meegemaakt. De tweede dag was de moeilijkste (en mooiste), en we stopten in een klein vallei tussen de twee bergen om te kamperen. Na een lange dag klimmen waren wij helemaal uitgeput en dook iedereen meteen de tent in. Ik moest eerst nog even gaan plassen, en toen ik naar boven keek zag ik dit maanverlichte landschap voor mij. Soms kan het s'avonds zelfs mooier zien dan overdags!

'530859' door Ludovico86 '530859' door Ludovico86

Noorwegen

Noorwegen

Trolltunga

Ludovico86

Trolltunga is een rotsformatie die 700 meter boven de Ringedalmeer uitsteekt. Het is in de laatste paar jaren een populaire trek geworden voor backpackers. In de zomer is het bomvol en moet je in de rij staan om een foto op de rots te nemen, maar wij gingen op de eerste dag van het seizoen (voor via ferrata) dus wij hadden de rots helemaal voor onszelf. De klassieke wandeltocht is 2x 11 km, maar voor de zeer actieve persoon is er ook de Himmelstegen route. Het was voor ons 1 uur fietsen, 4 uur steil wandeltocht, 3 uur in de regen een via ferrata klimmen om naar boven te komen, en dan nog 4 uur om weer naar beneden te lopen. Maar het uitzicht was het helemaal waard, wel de mooiste in Noorwegen!

'528775' door Ludovico86 '528775' door Ludovico86

Verenigde StatenAtlanta

Verenigde StatenAtlanta

Kleine stad met groot

Ludovico86

Atlanta is een leukere stad dan ik van tevoren had gedacht, met een bruisend nachtleven en een multiculturele samenleving. Er is ook sprake van gentrificatie - de armere wijken worden overgenomen door rijke migranten die de buurt opknappen. Dit is zelfs in de foto te zien - de oude wijk van Martin Luther King aan de linker kant van de snelweg is het enige wat overblijft van de oude stad, terwijl aan de rechterkant er hotels en appartementen gebouwd worden en in de achtergrond de business district groeit. Het was heel interessant om te zien hoe de stad verandert, en tegelijkertijd ook veel straatkunstcultuur zich hier ontwikkelt. Graffiti artiesten gebruiken oude gebouwen als hun canvas en maken echt mooie kunst ervan. Verder is de hisptercultuur in de bloei en dit maakt voor veel leuke tentjes en barretjes in de stad, zoals de bars bij Five Points of Sister Louisa's Church of the Living Room and Ping Pong Emporium.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier