Krisreist

'401684' door Krisreist '401684' door Krisreist

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Staphorster stipwerk,

Krisreist

Staphorster stipwerk, kant, diamantjes of toch.......... een spinnenweb. Toen wij vorige week wakker werden in onze vakantiewoning in de boswachterij van Staphorst, leek het wel of het hele grasveld voor het huis vol lag met kleine plukjes kant of diamantjes (of dus wit Staphorster stipwerk). De zon scheen op het veldje en alle plukje twinkelden in dat licht. Dichterbij gekomen bleken het allemaal kleine spinnenwebbetjes te zijn, vol met piepkleine dauwdruppeltjes. Wat zo apart was: Dit was de enige ochtend waarop we dit zagen, alle andere dagen was er geen webje meer te zien. Al met al waren de webbetjes voor ons echte diamantjes!

'401572' door Krisreist '401572' door Krisreist

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Waterlelie

Krisreist

Waterlelie Ook deze foto geschoten in de Weerribben. De waterlelies "stonden" overal in bloei, of beter gezegd dreven overal in bloei. De Weerribben is echt wel de place to be voor deze bloemen al dan niet compleet met het bekende Friese Pompebled.

'401545' door Krisreist '401545' door Krisreist

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Spiegelbeeld

Krisreist

Spiegelbeeld. Waar begint de stengel en waar begint zijn spiegelbeeld....? Toen we tijdens onze vakantie met een fluisterbootje door de Weerribben voeren, leek het net of de wereld boven en onderwater met elkaar verkleefd waren. Heel bijzonder dat het zo windstil was dat het water als een echte spiegel kon fungeren. Toen ik later thuis de foto's draaide en opsloeg was het ook nog even puzzelen wat de bovenkant precies was.

'397888' door Krisreist '397888' door Krisreist

BelgiëBelgische Ardennen

BelgiëBelgische Ardennen

Vuurvlinder

Krisreist

Tijdens onze Betere-Boeren-Bedweek bij Stal Barbazan, konden wij in de avonden een echt kampvuur bouwen en branden. Elke ochtend zat er op de overblijfselen van ons kampvuur, onze "vuurvlinder". Het beestje leek wel een klein vlammetje op de overgebleven kooltjes en as.

'392483' door Krisreist '392483' door Krisreist

Italië

Italië

Stevig maal

Krisreist

Op een flinke wandeling van Manarola naar Corniglia, kwamen we deze hagedis tegen. We stonden net halverwege de steile bergtrap uit te puffen, toen de hagedis ineens onder een steen vandaan schoot. Hij had de worm kennelijk uit de grond zien komen en zag nu zijn kans schoon. Hij schoof binnen een paar minuten deze hele worm naar binnen en bleef toen nog even naar ons zitten kijken. Hij haalde daarna nog net niet zijn schouders op en vertrok weer naar zijn veilige plek onder de steen

'392481' door Krisreist '392481' door Krisreist

Italië

Italië

Via dell' amore

Krisreist

Liefde is..... In de prachtige streek Cinque Terre is een wandelpad langs de kust aangelegd. Het eerst deel is bekend als Via dell' amore en het loopt van Riomaggiore naar Manarola. Het is gedeeltelijk overdekt en door kleine boog raampjes kun je de zee goed zien. Overal langs de weg zie je hangslotjes. Die zijn daar opgehangen door verliefden, die hun namen in het hangslotje kerven. De sleutels van het hangslotje worden in de zee gegooid, zo kan het slot en daarmee de liefde nooit meer verbroken worden

'392397' door Krisreist '392397' door Krisreist

NoorwegenNoordkaap

NoorwegenNoordkaap

Zeezicht

Krisreist

En zo kan het dus ook!!! ......Dus gingen we de volgende dag toch nog even terug naar de Noordkaap. Totaal andere weersomstandigheden dan gisteren. De lucht strakblauw, de zon scheen en er was nauwelijks wind. Krijg je toch een heeeeeeel ander beeld van de Noordkaap. Het blauw van de zee en de lucht deed bijna pijn aan je ogen!

'392395' door Krisreist '392395' door Krisreist

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Landschap

Krisreist

Sttttttttt hij slaapt!!!! Deze foto is gemaakt bij de Saltstraumen vlakbij Bodo. Wij waren helaas te laat om de getijdenwisseling mee te maken, maar toen we eens goed in de prachtige omgeving rondkeken, zagen we aan de overkant een reusachtige draak liggen. De rugschubben staken puntig boven de lagere bergen uit. Gelukkig was het mooi weer en sliep onze 'draak' rustig verder. We snappen nu wel alle verhalen over feeën, trollen en draken.............!

'392371' door Krisreist '392371' door Krisreist

NoorwegenNoordkaap

NoorwegenNoordkaap

Noordkaap

Krisreist

Noordkaap, net op tijd!! Op een zonnige dag naar de Noordkaap vertrokken. Niet echt het noordelijkste puntje, maar wel vlak er naast. Daar aangekomen, konden we tegen de storm in leunen. Direct na het maken van deze foto, trok de bewolking verder omhoog. Na 5 minuten was de hele Noordkaap in dichte mist gehuld en was er niets meer te zien.

'392369' door Krisreist '392369' door Krisreist

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Stokvis

Krisreist

Beter de foto dan de lucht, pff! Stokvis aan de oostkust van noord Noorwegen. De stokvis wordt traditioneel gedroogd door de zee-Sami en later verhandeld. Een beeld dat nog steeds op veel plekken te zien is, maar het stinkt wel verschrikkelijk.

Community updates

UPDATE
27-11-2020 Sinds deze week zijn de aantallen voor favorieten onder een individuele foto weer zichtbaar.

REIZIGER VAN DE WEEK
27-11-2020 Verdien jij ook een rugzak van Eastpak? Elke week geven we een Eastpak-rugzak cadeau aan iemand die een reisdroom heeft waargemaakt: de Reiziger van de Week. Ben jij de volgende gelukkige? Je hebt nog t/m maandag 30 november 23:59:59 om jezelf of iemand anders te nomineren voor de huidige nominatieronde! Stuur hier je nominatie in.

FOTOWEDSTIJD
06-11-2020 Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

week 48 | Community toppers

Kampeer in Kakadu. Foto: Ellen69

1. Topreview: Het Cathedral Gorge State Park, Nevada door Martinhectors
2. Topfoto & tip: Kampeer in Kakadu door Ellen69
3. Communitylid van de week: RobHoekstra
4. Nieuwkomer: Henk Martens

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik