Karsten Russ

'1140957' door Karsten Russ '1140957' door Karsten Russ

Nederland

Nederland

Schoonheid zit in...k

Karsten Russ

Soms moet je lager bij de grond zoeken om mooie beelden te ontdekken. Zoals deze miniscule dauwdruppels die bungelen aan het gras. In de bossen van Berg en Dal is er genoeg moois te ontdekken met een macro-lens.

'1140936' door Karsten Russ '1140936' door Karsten Russ

Nederland

Nederland

Genieten aan de Waal

Karsten Russ

Het is even wachten tot de volgende echte reis, maar een wandeling naar een van de Nijmeegse Waalstrandjes voelt altijd als een kleine mini-vakantie. Je ziet en hoort altijd weer iets nieuws en het water brengt mij weer tot rust. De foto's van Nijmegen maken volgend jaar deel uit van een expositie die ik momenteel aan het vormgeven ben met het Huis van de Nijmeegse geschiedenis. Mijn foto's en videos zullen daar gedurende drie maanden tentoongesteld worden, in combinatie met archief-foto's van de stad om zo verleden en nu bij elkaar te brengen.

'1139765' door Karsten Russ '1139765' door Karsten Russ

Nederland

Nederland

Een dag in Nijmegen

Karsten Russ

Op mijn achtiende ben ik verhuisd naar het mooie Nijmegen. In die periode had ik vooral oog voor de binnenkant van de kroegen, maar inmiddels zie ik mijn stad op een hele andere manier en probeer ik dit op beeld te vangen met mijn camera's. Hierbij zoek ik naar unieke beelden die je niet vaak ziet, zoals deze Foto-Timelapse van de Nijmeegse Handelskade. De dag loopt vloeiend over in de nacht, iets wat je normaal niet op een foto kunt vangen! De omgeving van de Handelskade, het Honig-complex en stadsbrug de Oversteek is ontzettend fotogeniek en een absolute aanrader voor fotografen. Tips nodig? Ik hoor het graag!

'1139698' door Karsten Russ '1139698' door Karsten Russ

SloveniëBled

SloveniëBled

De schaduw van Lake..

Karsten Russ

Lake Bled, veel gefotografeerd dus het is een uitdaging om een nieuw beeld te vinden. De kaarsrechte schaduw van het kleine eiland op het meer trok mijn aandacht, en zorgde voor een (naar mijn idee) unieke weergave van deze mooie locatie!

'1139680' door Karsten Russ '1139680' door Karsten Russ

SloveniëBled

SloveniëBled

Een foto met een...zw

Karsten Russ

In het mooie Bled, Slovenië is het een paradijs voor natuurliefhebbers en fotografen. Na de drukte van Kroatië is de rustige 'wandelsfeer' van deze regio een verademing. Vanochtend heb ik extra vroeg een wekker gezet om de zonsopkomst op het meer van Bled vast te gaan leggen met mijn drone. (er is immers ook een mooie Columbus drone-wedstrijd!) Ken je dat gevoel dat je tijdens het fotograferen al weet dat het geweldige beelden zijn? Nou, na een uur fotograferen was ik dolgelukkig met de gemaakte beelden en werd het tijd om de drone terug te vliegen. Je voelt hem wellicht al aankomen..de drone kwam niet meer terug. En wat misschien nog wel erger is; de beelden zijn niet overgezet naar de telefoon, dus stond ik met lege handen. Van dolenthousiast naar teleurstelling in nog geen minuut. Deze foto is van de dag ervoor, maar komt niet in de buurt van wat ik vanochtend gemaakt had. Helaas is het even slikken en je verlies nemen, ook dit hoort bij fotografie!

'1139600' door Karsten Russ '1139600' door Karsten Russ

KroatiëPorec

KroatiëPorec

De mystieke kustlijn.

Karsten Russ

Istrië, Kroatië is erg toeristisch. Toch kun je, met een beetje zoekwerk, plekken vinden waar je in alle rust van de zonsondergang kan genieten, en een mooi plaatje kunt maken. De lange sluitertijd in deze foto zorgt ervoor dat de rustige golven veranderen in een mystieke mist rondom de rotsen.

'1139589' door Karsten Russ '1139589' door Karsten Russ

KroatiëPorec

KroatiëPorec

Tropisch Kroatië

Karsten Russ

Kroatië heeft langs de kust een hoop van deze kleine tropisch ogende eilandjes. Vaak bereikbaar per kayak en een lust voor het oog wanneer je er met een drone boven hangt.

'1139585' door Karsten Russ '1139585' door Karsten Russ

KroatiëPorec

KroatiëPorec

Duik in het onbekende

Karsten Russ

Een mooi beeld aan de kust van Kroatië. Een paar jongens genieten van de laatste zonnestralen en het zwemmen in zee. Porec zelf is ontzettend druk, maar de kleine steegjes zijn ontzettend fotogeniek.

'1138810' door Karsten Russ '1138810' door Karsten Russ

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

De Sterrenhemel van E

Karsten Russ

Waanzinnig, een ander woord heb ik niet voor de nacht op Nationaal Park El Teide. Hier en daar een fotograaf, te herkennen aan rode hoofdlampjes, maar verder volledige stilte, onvoorstelbare duisternis en het gevoel dat je ieder moment de ruimte in kan zweven. Er was geen enkel maanlicht en lichtvervuiling is hier nauwelijks waar te nemen. Een aanrader voor iedereen die een keer iets unieks wil beleven, of wil ervaren hoe kwetsbaar wij eigenlijk met onze aarde door de ruimte vliegen, terwijl we continu gebombardeerd worden door meteorieten die hier voortdurend voorbij flitsen. Zoals jullie merken kan ik nog wel even doorgaan, maar ik zou er gewoon een keer naartoe gaan!

'1138773' door Karsten Russ '1138773' door Karsten Russ

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Milky (High)Way

Karsten Russ

Bij Tenerife denk je snel aan zon, zee en cocktails. Maar als je na zonsondergang de vulkaan Teide op gaat, kom je in een verlaten buitenaardse wereld terecht. Mijn eerste nacht hier was ik zelfs behoorlijk onder de indruk van de stilte en het verlaten gevoel dat je daar kunt hebben. De komende dagen ben ik hier om te genieten van astrofotografie en hoop nog veel meer beelden te gaan maken!

'1138563' door Karsten Russ '1138563' door Karsten Russ

Nederland

Nederland

Komeet Neowise en het

Karsten Russ

In juni 2020 kon Nederland genieten van, en zich verwonderen over Komeet Neowise. Deze komeet was meerdere weken met het blote oog zichtbaar boven ons land. Op vrijwel de eerste heldere nacht greep ik mijn kans en heb ik de komeet vastgelegd bij Het Gezicht van Nijmegen, een kunstwerk van Andreas Hetfeld. De foto werd vervolgens wereldwijd opgepikt en getoond in nieuwsuitzendingen, krantenartikelen en andere media. Er kwamen reacties uit alle hoeken van de wereld en het was een ontzettend gaaf moment om mee te maken. Ik ben komeet Neowise eeuwig dankbaar voor dit moment en ik gun iedere fotograaf hetzelfde wanneer deze komeet over ruim 7000 jaar weer zichtbaar is vanaf de aarde.

'1138562' door Karsten Russ '1138562' door Karsten Russ

Nederland

Nederland

De supermaan bezoekt.

Karsten Russ

In de nacht van 14 juni 2022 trok de supermaan langs de Nijmeegse Stevenskerk. Een bijzonder moment dat mooie beelden opleverde. De haan van de kerk kon heel even proeven hoe het in de ruimte is!

'1137428' door Karsten Russ '1137428' door Karsten Russ

NederlandGelderland

NederlandGelderland

De schoonheid van ons

Karsten Russ

Het wordt ook wel de achtertuin van Nijmegen genoemd; de Ooijpolder! In dit prachtige natuurgebied kun je ontsnappen aan de drukte van de stad en je gedachten weer op een rijtje zetten. In dit mooie stukje natuur vind je Konikpaarden, verschillende wilde runderen en een diversiteit aan vogelsoorten. In dit beeld kun je het uitzicht zien dat menig vogel had op de ochtend van Koningsdag. Een vogel zijn is op ochtenden als deze geef straf!

'1136702' door Karsten Russ '1136702' door Karsten Russ

Verenigde StatenMonterey

Verenigde StatenMonterey

Je hebt precies drie.

Karsten Russ

Net onder San Francisco ligt het havenstadje Monterey. Vanuit hier kun je walvissen en dolfijnen spotten op zee, maar ook aan de kade kun je genieten van zeeleeuwen, zee-otters en verschillende vogelsoorten. Let wel een beetje op je broodje of visje, want de luchtmacht ligt altijd op de loer..

'1136651' door Karsten Russ '1136651' door Karsten Russ

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Haast in San Francisc

Karsten Russ

De komende dagen ben ik in het prachtige San Francisco. Het is hier lastig om van de gebaande paden af te wijken, maar wat is dit een geweldig fotogenieke stad. Voor iedereen die iets met camera's heeft, je wordt hier niet teleurgesteld!

'1136368' door Karsten Russ '1136368' door Karsten Russ

ThailandBangkok

ThailandBangkok

De witte reiger van..

Karsten Russ

Wanneer je aan Bangkok denkt, denk je wellicht meteen aan de wolkenkrabbers en enorme drukte van de stad. Maar verborgen in deze stad vind je Lumphini Park, een oase van rust waarbij de locals en toeristen graag hardlopen. Ook vind je hier een hoop verschillende vogelsoort en moet je oppassen dat je niet struikelt over een varaan!

'1135878' door Karsten Russ '1135878' door Karsten Russ

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Verdwalen in Fanal...

Karsten Russ

Het Fanal park op Madeira is een van de meest bijzondere plekken waar ik ooit geweest ben. De vrijwel altijd aanwezige mist, in combinatie met de oude fotogenieke bomen, maakt het sprookjesachtig en griezelig tegelijk. Er wordt terecht gewaarschuwd om op de paden te blijven, want met deze dichte mist is het gemakkelijk om hier te verdwalen! Om eerlijk te zijn is dat hier geen straf..

'1135736' door Karsten Russ '1135736' door Karsten Russ

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Wakker worden boven d

Karsten Russ

Op Pico do Arieiro kun je genieten van een zonsopkomst boven de wolken. Na een spannende autorit in het donker wandel je eenvoudig naar een van de uitzichtspunten. Wanneer de zon verschijnt kun je je ogen uitkijken tijdens dit schitterende schouwspel!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier