Jkkoning

'481567' door Jkkoning '481567' door Jkkoning

MadagaskarAntananarivo

MadagaskarAntananarivo

VISA card

Jkkoning

Op dit moment is de enige tip die ik alvast kwijt wil over Madagascar: zorg dat je een Visa credit card bij je hebt en evt een Master card op reserve. Heel jammer dat ik er niet van op de hoogte was omdat wij nu met 1 master card (de andere is geskimmt in een ander land) iedere dag maar 800.000Ariary bij 1 specifieke (AC) bank kunnen opnemen. De kenners zullen begrijpen dat dit niet op schiet wanneer je een trip en of tickets moet betalen. We laten het ons de pret niet drukken en gaan gewoon lekker door met onze reis. Op dit moment zijn we in Antsirabe op weg naar de jeep die als t goed is voor ons klaar staat! Avontuur dus!

'403503' door Jkkoning '403503' door Jkkoning

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Nieuwschierig beestje

Jkkoning

Voor ik het wist stond dit grappige eenkhoorntje voor mijn neus. Niet echt tam maar wel toeristen en eten gewend! druk bewegend voor mijn lens kon ik toch een fotootje nemen.

'403502' door Jkkoning '403502' door Jkkoning

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Super hoge rode duin

Jkkoning

Hiernaar heb ik zeer uitgekeken, de prachtige rode duinen van de Namib. En op weg naar Sossusvei waren ze ook echt daar. Waanzinnig hoog met een scherpe kam. In de ochtend hadden we nog dit mooie schaduw effect.

'403501' door Jkkoning '403501' door Jkkoning

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Woestijnroos

Jkkoning

Tussen de zandkleuren en schutkleuren van de dieren vind je af en toe nog felle kleuren in Namibia. Deze prachtige woestijnroos met de felle fuchsia kleur maakte mij even heel vrolijk. Niet dat de andere kleuren niet mooi zijn maar even deze vrolijkheid was toch ook wel genieten.

'403493' door Jkkoning '403493' door Jkkoning

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Kijken wat de anderen

Jkkoning

Andere jongetjes zijn lekker aan het spelen in het kleine Himba dorpje. Dit jongetje kijkt van een afstand lekker veilig achter de boom. Kindjes van klein naar groot allemaal met een eigen haardracht en ander kleding stuk aan. Toch bijzonder te zien omdat vaak in deze landen iedereen op elkaar lijkt in onze ogen

'403492' door Jkkoning '403492' door Jkkoning

Namibië

Namibië

Warmte

Jkkoning

's Ochtends al op tijd op pad naar de Sossusvlei, het duurde even voor we de 64 km hadden afgelegd, zoveel moois al onderweg te zien! De kleuren waren prachtig, hier het springbokje dat helemaal in de warme kleuren past.

'403318' door Jkkoning '403318' door Jkkoning

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Himba meisje

Jkkoning

Een prachtig Himba meisje of eigenlijk een jonge Himba vrouw. Haar lichaam is inmiddels gereed om vrouw te worden daarom mag ze al de traditionel vlechtjes beginnen te dragen. Deze worden gevlecht door een andere Himba vrouw en ingesmeerd met de rode klei afkomstig uit de nabij gelgen bergen. Over een paar jaar zal zij ook een stukje vacht als hoofdtooi mogen dragen.

'403304' door Jkkoning '403304' door Jkkoning

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Roadblock!

Jkkoning

Machtig om zo'n grote olifant op te zien doemen, ondanks zijn grootte staat hij er toch ineens. Ondanks misschien niet de juiste iso gebruikt te hebben en door de voorruit v d auto vind ik toch de kleuren wel misterieus.

'403299' door Jkkoning '403299' door Jkkoning

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Familie kiekje

Jkkoning

Moeders moet geld verdienen met het lammetje op haar arm, haar dochtertje is nog helemaal druk met spelen! Tussen de drukte tijdens het feest in het dorp. De parade van virgen del Carmen was prachtig om mee te maken

'403225' door Jkkoning '403225' door Jkkoning

PeruCusco

PeruCusco

Meisje met lammetje

Jkkoning

Tussen alle mensen op straat zie ik ineens dit meisje lopen met het schattige lammetje op haar arm. Vlug hop een foto! Veelal vragen de vrouwen en meisjes geld wanneer je een foto maakt, maar deze had ze niet door. Spontaner is toch leuker.

'397553' door Jkkoning '397553' door Jkkoning

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Muy hermosa

Jkkoning

Prachtig hoe moeder en kind liggen te slapen in de hangmat. Prachtig bijna magisch licht schijnt over ze heen. Zo vredig en rustig......e gaat er van fluisteren. 6 dagen op een Amazone boot van Manaus naar Tabatinga, fantastisch om in het midden te zijn van deze mensen en het normale leven op de Amazone.

'397552' door Jkkoning '397552' door Jkkoning

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

De slager

Jkkoning

Ook de vrouwelijke slager is van de partij in het leuke dorpje ver afgelegen in de Amazone. Omdat de boot hier aanlegt tijdens de 6 daagse trip naar Tabatinga kunnen we even inkopen doen in het vriendelijke dorpje

'397551' door Jkkoning '397551' door Jkkoning

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Buurt kiekje

Jkkoning

En ze willen allemaal op de foto! gezelligheid in het dorpje waar we halferwege Manaus en Tabatinga met de boot even aanleggen. Alle kindjes komen er snel bij, waarschijnlijk ook om naar ons te kunnen kijken!

'397550' door Jkkoning '397550' door Jkkoning

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Amazoonse huiskamer

Jkkoning

Tijdens een tussenstop met de amazone boot, 6 dagen weg naar Tabatinga, even in het dorpje kijken. Superleuk om ook eens bij de mensen thuis te kijken.

'395305' door Jkkoning '395305' door Jkkoning

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Grote vis kleine vis

Jkkoning

Wanneer we na 4 dagen Amazone rivier aan meren in een klein dorpje komt iedereen direct in aktie. Van alles te koop en de mannen showen al snel trots hun vangst! Wij kopen zelf even van te drinken en snacken, nog 2 dagen te gaan.

'395304' door Jkkoning '395304' door Jkkoning

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Amazone meisje

Jkkoning

Ik noem haar maar het Amazone meisje, geen idee waar ze eigenlijk vandaan komt. Behalve dat ik haar zag staan aan de kade na 4 dagen varen op de Amazone. Bijzonder hoe er toch een dorpje ontstaan is met alles erop en eraan. Natuurlijk komt ieder even een kijkje nemen wanneer er een boot aanmeert.

'395303' door Jkkoning '395303' door Jkkoning

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Papa en zijn jongens

Jkkoning

Tijd voor bad, papa neemt zijn taak waar en doet de jongens in bad. Even water scheppen uit de Amazone en klaar is het badje! Hoe simpel kan het zijn als je niet veel om handen hebt op zo'n boot. De tocht gaat van Manaus naar Tabatinga, de grens , Brazilie,Colombia, Peru

'395302' door Jkkoning '395302' door Jkkoning

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Middaghapje

Jkkoning

Deze kleine zit heelrijk om zich heen te kijken tijdens het middaghapje. Alle tijd alle rust. iedereen op de boot doet gewoon zin dingetje voor 6 dagen lang. Prachtig hoe iedereen gewoon de 6 dagen heen en weer schommelt in de hangmat, douchen in de rij en wanneer de bel klinkt in de eet zaal per groepje aan tafel aan schuift. Even een onbezorgd leventje.

'395301' door Jkkoning '395301' door Jkkoning

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Spieken tussen de...h

Jkkoning

Heerlijk om alles te aanschouwen vanuit je eigen hangmatje. 6 Dagen lang prachtige momenten op de amazone boot met wel 200 hangmatten prak op elkaar. De kinderen vermaken zich uitstekend, ze hebben niet veel nodig.

'394911' door Jkkoning '394911' door Jkkoning

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Je haar danst

Jkkoning

Bij papa aan de hand kom ik dit meisje tegen wanneer we even met de Amazone boot aanleggen bij een dorpje. na 4 dagen alleen maar water en wal eindelijk een klein dorpje. Leuk om daar even rond te snuffelen en je te verbazen hoe dit hier is zover van de bewoonde wereld!

'394910' door Jkkoning '394910' door Jkkoning

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Moeder en kind op de.

Jkkoning

Zo vredig als moeder en kind liggen te slapen in de hangmat. 6 Dagen varen op de Amazone een unieke ervaring! Voor deze moeder gewoon een weg om weer naar huis te gaan.

'394850' door Jkkoning '394850' door Jkkoning

BraziliëNoord Brazilie

BraziliëNoord Brazilie

Parkiet met kunsten

Jkkoning

Een parkiet die nogal de clown uithing bij een restaurantje in Atins. Ze leken ook wel redelijk tam maar waren heerlijk vleugelvrij. Het ideale leven van een vogel zou ik denken.

'394847' door Jkkoning '394847' door Jkkoning

BraziliëNoord Brazilie

BraziliëNoord Brazilie

Lekker even uitrusten

Jkkoning

In het verafgelegen dorpje Atins kwam ik terecht bij een kiteschool aan het strand. Een prachtig huis waar je ook kunt logeren en perfect kiten naar hartelust in de ondiepe zee. Dit kleine ventje rustte even heerlijk uit na een potje voetbal, natuurlijk wel de bal goed vasthouden!

'394846' door Jkkoning '394846' door Jkkoning

BraziliëNoord Brazilie

BraziliëNoord Brazilie

Kleine man

Jkkoning

Onderweg naar Atins kwam deze kleine man even bij onze boot kijken, realiseerde zich dat er vandaag niets voor hem bij zat en ging lekket weer zijn eigen weg. Het leek op een erg klein dorpje waar hij in leefd dus ja dan kan ik geloven dat je snel even komt gluren als er een bootje voorbij komt.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier