Janinesreizen

profiel Janinesreizen

Naam

Janine H

Reviews

0

Foto's & tips

36

Blogs

1

Lid sinds

20 July 2014

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Indonesië

Fav. stad

Istanbul

Over mij

Ik ben Janine, 23 jaar en behoorlijk verslaafd aan reizen. In mijn dagelijkse leven ben ik orthopedagoog binnen de kinder-en jeugdpsychiatrie. Voor mijn twintigste maakte ik vooral reisjes in Europa, maar op mijn twintigste besloot ik voor het eerst de grote zeeën over te steken, en wel naar China! Daar heeft het reisvirus mij definitief te pakken gekregen.

Er is (bijna) niets dat mij zo gelukkig maakt als reizen. Op reis voel ik me vrij, krijg ik de kans nieuwe ideeën op te doen, mensen te leren kennen en afstand te nemen van het georganiseerde leventje in Nederland. Ik reis het liefst door landen die heel anders zijn dan thuis, bijvoorbeeld door China of Birma. Ook kan ik enorm genieten van mooie natuurgebieden. Dat intense gevoel van vrijheid, leren over nieuwe culturen en beseffen dat de wereld zo veel meer is dan agenda's en telefoontjes maakt dat ik telkens weer op zoek ga naar de mooiste plekjes om er vervolgens zo snel als mogelijk heen te vliegen.

Mijn Motto

'If you wish to travel far and fast, travel light. Take off all your envies, jealousies, unforgiveness, selfishness, and fears. – Glenn Clark'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Nikon

Laat een reactie achter

11 reactie(s) bij "Janinesreizen"

 • profile image comment
  Door MiekeDeHaas• geplaatst op 25 Jul 2014 | 12:16:30

  Van harte gefeliciteerd als nieuwkomer. Leuk. Mieke

  Bericht aangepast op 00:58:35
 • profile image comment
  Door CarlavanOoij• geplaatst op 25 Jul 2014 | 11:59:22

  Hoi Janine,
  Gefeliciteerd met je titel! Mooie foto's heb je geplaatst. Ben benieuwd naar de rest.
  Groetjes, Carla

  Bericht aangepast op 00:58:23
 • profile image comment
  Door Pensionado• geplaatst op 26 Jul 2014 | 09:28:38

  Dag Janine,
  Proficiat met je eretitel Nieuwkomer van de week en veel plezier op de site!
  Vrgr
  Rein

  Bericht aangepast op 17:09:42
 • profile image comment
  Door Ejbaaijens• geplaatst op 14 Sep 2014 | 10:31:04

  Hoi Janine,
  nieuwkomer van de week: van harte gefeliciteerd! Net als reizen is deze site ook verslavend. Het is erg leuk om de foto's van anderen te bekijken en reacties te geven en ontvangen! Veel plezier op deze site!
  Groetjes, erik

  Bericht aangepast op 00:09:36
 • profile image comment
  Door Moraimavdf• geplaatst op 25 Jul 2014 | 21:39:02

  Gefeliciteerd met je titel. Leuk!!!
  Groeten, Moraima

  Bericht aangepast op 22:39:02
 • profile image comment
  Door Janinesreizen• geplaatst op 25 Jul 2014 | 16:28:50

  Dankjewel! Ik zie door jullie reacties pas dat ik dit ben geworden, haha!

  Bericht aangepast op 22:37:51
 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 25 Jul 2014 | 10:48:53

  Wat leuk dat je nieuwkomer van de week bent geworden. Van harte gefeliciteerd!

  Bericht aangepast op 22:37:33
 • profile image comment
  Door Chateau• geplaatst op 25 Jul 2014 | 17:04:24

  Proficiat!! Nieuwkomer van de Week. Leuk!!!
  Groet

  Bericht aangepast op 22:29:17
 • profile image comment
  Door Hansdewildt• geplaatst op 25 Jul 2014 | 17:04:18

  Hoi Janine,
  gefeliciteerd met de titel nieuwkomer van de week. Laat de verslaving nu maar komen en vergeet er niet van te genieten.
  groetjes, Hans

  Bericht aangepast op 22:29:17
 • profile image comment
  Door Janinesreizen• geplaatst op 23 Jul 2014 | 16:50:42

  Hoi Mieke,

  Bedankt voor je reactie, daar heb ik even over heen gelezen.

  Bericht aangepast op 22:25:53
 • profile image comment
  Door MiekeDeHaas• geplaatst op 23 Jul 2014 | 16:47:25

  Hallo Janine. Van harte welkom op de site.
  Ik zie je mooie foto staan waarop jezelf afgebeeld staat. Volgens de regels van Columbus mag dat niet. Je kunt deze nog verwijderen door op het rode kruis te klikken. Zie regels onder FAQ (Even naar boven scrollen, daar staat FAQ). Nog veel plezier op de site. Mieke

  Bericht aangepast op 22:25:52

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (36)

'448642' door Janinesreizen '448642' door Janinesreizen

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Viscacha in Bolivia

Janinesreizen

Als ik het me goed herinner is dit een Viscacha. Ze hebben wel wat weg van een kruising tussen een eekhoorn en een konijn, maar het zijn eigenlijk wolmuizen. Helaas wordt er veel op deze dieren gejaagd vanwege hun vacht en hun vlees. Tijdens onze rondreis door Bolivia kwamen we ze tegen in de hooglanden rondom Uyuni, later zagen we ze ook rondhuppelen in Chili en Argentinie.

'442746' door Janinesreizen '442746' door Janinesreizen

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Halong Bay, Vietnam

Janinesreizen

Wat heb ik genoten van Halong Bay. Met een gezellige groep mensen was het helemaal niet erg dat we de eerste twee dagen op de boot niet zo mooi weer hadden. Maar toen de derde dag de zon begon te schijnen werd het landschap nog mooier en was het heerlijk om op het buitendek het prachtige landschap aan je voorbij te zien trekken.

'446830' door Janinesreizen '446830' door Janinesreizen

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Gammele brug in Laos

Janinesreizen

Bij de Tad Sae waterval in Laos aangekomen schrokken we ons een hoedje van de grote groepen Chinese toeristen die de verschillende baden van de waterval gebruikten als zwembad...We besloten ons een weg te banen door de groene jungle rondom de waterval, om zo de grote groep toeristen achter ons te laten en naar een rustiger deel van de waterval te klimmen.. Onze gympies gleden voortdurend weg in de glibberende modder, waarna we besloten deze in een boom te hangen en later weer op te halen, evenals de rest van onze tas. Met één waterbestendige camera op zak was het mogelijk al zwemmend, klimmend en klauterend een steeds hoger gedeelte van de waterval te bereiken. Bruggetjes zoals op de foto kwamen we alleen in het begin nog tegen, daarna moesten we zwemmen om naar de overkant te komen. De bomen waren prachtig groen, het water mooi blauw en ijskoud..onderweg zijn we uiteraard niemand tegen gekomen, heerlijk rustig.. Na uren sjouwen zijn we springend en zwemmend teruggegaan naar de voet van de waterval...waar op dat moment alle Chinezen uiteraard al lang verdwenen waren... Mooi avontuur!

Laatste blogs (1)

Het is 20:00 Chinese tijd, al meer dan 25 uur zijn we onderweg sinds we de voordeur in Nederland achter ons hebben dichtgeslagen. Zware rugzak op onze rug, de laatste zonnestralen op ons hoofd, recht... Lees meer

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik