Gerrit

'1065752' door Gerrit '1065752' door Gerrit

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Lepelaar eet visje in

Gerrit

Altijd prachtig om een lepelaar van dichtbij te zien. In Utopia, een klein natuurgebied aan de noordoostkant van Texel is het in het zomerseizoen haast iedere dag raak en zie je ze daar niet dan klim je de dijk op en kijk je naar de andere kant over het wad en het buitendijkse natuurgebied de Schorren.

'1065751' door Gerrit '1065751' door Gerrit

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Meneer Scholekster en

Gerrit

Niet ver van de Cocksdorp in het noorden van Texel xag ik deze twee staan in een plasje langs de kant van de weg. Met mevrouw de grutto gaat het niet zo goed maar meneer scholekster zie je overal. Hier poseren ze alsof ze de voorplaat van een kindernatuurboek moeten sieren.

'1065750' door Gerrit '1065750' door Gerrit

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Hanuman Langur in...C

Gerrit

Apen zie je overal in India en nergens zijn ze bang voor de mens. Deze Langur moeder met kind zat als levend standbeeld in de indrukwekkende verlaten vestingstad Chittorgarh, het grootste fort van India.

'1065748' door Gerrit '1065748' door Gerrit

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Vrouwen in Bundi

Gerrit

Op het marktplein van Bundi zijn twee vrouwen zich pontificaal in de zon gezeten. In Januari zijn de ochtende hier koud maar brengt de altijd schijnende zon hier uitkomst al wordt het in de regel niet warmer dan 27 graden en koelt het in de avond weer snel af.

'1065746' door Gerrit '1065746' door Gerrit

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Thai vrouwen

Gerrit

Als je van Tan Uyen naar Son La rijdt over een smalle weg langs een ravijn met diep onder je de rivier, ben je ver van de mooie maar platgetreden streek rond Sapa. In de dorpen die je hier doorkruist zie je geen backpackers - hier komt geen bus. Wel minorities als de Hmong en hier de Thai.

'1065716' door Gerrit '1065716' door Gerrit

VietnamSapa

VietnamSapa

Hmong vrouwen

Gerrit

Onderweg op de fiets in de vroege ochtend van Tavan naar Sapa passeerden we een verzamelplek van vrouwen van de Zwarte Hmong (zwart naar hun kleding). Zij maakten zich op om hun zelfgemaakte producten - voornamelijk kleding - die zij in hun korven op de rug meesjouwden aan de man te brengen in de dorpen iof de stad Sapa waar alle backpackers van Noord VIetnam verplicht bijeenkomen.

'1065015' door Gerrit '1065015' door Gerrit

ZwitserlandZwitserse Alpen Jungfrau-Aletsch

ZwitserlandZwitserse Alpen Jungfrau-Aletsch

Grindelwald

Gerrit

Hoog boven het dorp Grindelwald, waar de toeristen vooral Chinezen en Arabieren zijn die voor onbeschrijflijke prijzen met een kabelbaantje de Jungfrau op gaan, bevindt zich een camping waar je alleen tentjes op kan zetten. Rondom is het uitzicht zo mooi. Na een warme dag met een paar buitjes toonde de zon zich in de avond nog eenmaal en kleurde de toppen oranje.

'1065014' door Gerrit '1065014' door Gerrit

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Texel op zijn mooist

Gerrit

Je hoeft smos niet ver te reizen voor een majestueus landschap. Onze caravan staat in het oosten van Texel en het zicht op de molen bij de dijk over het nieuwe vogelreservaat is elke dag anders. En wat is deze kant van Texel nog rustig en rustiek.

'1064986' door Gerrit '1064986' door Gerrit

VietnamNinh Binh

VietnamNinh Binh

Op weg naar Ninh Binh

Gerrit

In de omgeving van Ninh Binh is veel moois te bewonderen. Het dorp zelf, met zijn duizenden backpackers en goedkope restaurants, kun je beter mijden en dat geldt zeker voor de file van voetroeibootjes die dag in dag uit door de rivier en de hoge karstbergen door vaart. Verblijf je echter is Panaroma Homestay, even zeoeken, en volledig weg van het gebaande pad, wordt je fantastich verzorgd in een ongelooflijk mooie omgeving en gewoon onderweg op de fiets zie je prachtige lokale plaatjes zoals deze.

'1064461' door Gerrit '1064461' door Gerrit

IndiaJodhpur

IndiaJodhpur

Jodpur, de blauwe...s

Gerrit

Jodhpur, dat vanwege de vele blauwgeverfde huizen ook wel de blauwe stad wordt genoemd is een van de prettigste steden van Rajasthan. Hoog boven de stad zie je het indrukwekkende kasteel maar in de drukke binnenstad loop je van de ene naarde andere local scenery, zoals hier een marktscene waar de dames niet erg blij lijken te zijn met de aangeboden waren.

'1064460' door Gerrit '1064460' door Gerrit

VietnamHué

VietnamHué

Streetfood in Hue

Gerrit

In Hue kun je natuurlijk de mooie verboden stad gaan bekijken maar als het donker wordt loop je gewoon de grote boulevard af en je ziet langs de kant van de weg alle locals plaatsnemen op mini plastic stoeltjes. Het aanbod aan eten is overweldigend en smaakvol. In Vietnam eet je het beste aan de kant van de weg.

'1064458' door Gerrit '1064458' door Gerrit

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Non-toeristisch Bundi

Gerrit

Bundi is een kleine oude stad midden in Rajasthan met een majestueus paleis dat nog volledig onontdekt is door de Indische toeristen. In vergelijking met bijvoorbeeld Amer bij Jaipur is het dan ook een oase van rust. Het paleis is groot en er zijn talloze ongerestaureerde maar prachtige frescoes te vinden. Vanuit het paleis kun je langs de apen omhoog naar de fortificatie door een droog acacialandscape. Je wordt gewaarschuwd de apen niet in de ogen te kijken. De oude stad zelf is volstrekt authentiek en je vindt er ondanks de weinige toeristen genoeg gode accommodaties.

'431694' door Gerrit '431694' door Gerrit

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Fietsen in West Ugand

Gerrit

Voor wie van een uitdagend traject houdt met veel onverharde wegen, een grote variatie aan landschappen en wildlife kijken vanaf de fiets is West Uganda een topbestemming. Je kunt ook door het Queen Elizabeth National Park rijden, redelijk spannend omdat er olfanten, buffels, nijlpaarden en leeuwen lopen.

'431623' door Gerrit '431623' door Gerrit

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Beautiful Bohol

Gerrit

Het eiland Bohol is qua grootte het tiende eiland van de Filipijnen en een oase van groen. In het hart van het eiland heb je de Chocolate Hills en prachtige rijstterrassen, aan de kust zoals hier aan de zuidkust, prachtige wilde plekken afgewisseld met mooie paradijselijke strandjes.

'431597' door Gerrit '431597' door Gerrit

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Marktscene

Gerrit

Markt in een dorpje tussen taroudant en Aoulouz. Opvallend is dat je op zo'n markt alleen masr mannen ziet, zowel voor als avhter de kraampjes. De twee op de voorgrond houden van onderhandelen en afdingen.

'431333' door Gerrit '431333' door Gerrit

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Mijn allerliefste...v

Gerrit

In de buurt van Kasese aten we een lunch en zoals overal hadden we over belangstelling niet te klagen. Vooral de kinderen melden zich massaal als er 7 vreemd uitgedoste blanke mannen op hun fietsen komen aanzetten. Deze schat hield haar kerstman angstvallig tegen zich aangedrukt, Die neemt niemand haar af.

'431287' door Gerrit '431287' door Gerrit

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Twee meisjes in Sierr

Gerrit

Twee meisjes waren aan het lachen en geinen in hun pauze van school. Ze hadden me niet in de gaten. dat geeft toch altijd de leukste resultaten.

'431150' door Gerrit '431150' door Gerrit

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Aardbeving vernietigt

Gerrit

We hebben eigenlijk niet veel gemerkt van de Typhoon die een deel van de Visayas zwaar heeft geraakt en heel veel media aandacht kreeg, behalve dan dat het nogal rustig was omdat veel mensen afzagen van een bezoek aan de Filipijnen. Een maand eerder was er een aardbeving waar ze in Cebu en vooral op Bohol veel last van hebben gehad. Hier in Loboc is hij hard aangekomen. De brug over de rivier was verwoest en van een van de oudste kerken van de Filipijnen uit 1540 is zoals je kunt zien niet veel meer over.

'431149' door Gerrit '431149' door Gerrit

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Lange rokken

Gerrit

In het dorp Sierra Bullones op het eiland Bohol loopt de schooljeugd rond het centrale plein rond tussen de middag. Opvallend bij de uniforms van de meisjes zijn de lange rokken. Een katholiek land, de Filipijnen.

'431102' door Gerrit '431102' door Gerrit

FilipijnenCebu Stad

FilipijnenCebu Stad

Internetcafe

Gerrit

Op een uithoek van de Carbon markets, een must voor elke bezoeker en de meest authentieke plek van de stad, zat dit meisje in geel te internetten. Gelukkig voor mij keek ze net op toen ik afdrukte.

'431046' door Gerrit '431046' door Gerrit

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Motorchick

Gerrit

Op het grote gekke plein van Marrakech tussen de slangenbezweerders en waarzeggers en ronselaars die je mee naar binnen trekken om een hapje te eten reed deze stoere dame, in Niqab maar met ferme en onafhankelijke blik.

'431035' door Gerrit '431035' door Gerrit

RwandaNoord Rwanda

RwandaNoord Rwanda

Fietsen met bagage 1

Gerrit

In dit drukke dorp, halverwege de grens met Uganda en Kigali, was een drukke markt. Deze jongen fietste er naar toe met een paar vaatjes achterop.

'430984' door Gerrit '430984' door Gerrit

RwandaKigali

RwandaKigali

Schoolmeisjes

Gerrit

Rwanda is veel georganiseerder en minder 'afrika' dan Uganda. Hier gaan bijvoorbeeld alle kinderen naar school en rijden er hoogstens twee op een motor. Deze meisjes dragen wel een uniform maar geven er wel een voor dit land losse touch aan.

'430921' door Gerrit '430921' door Gerrit

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Lake Bunyony

Gerrit

Na 10 dagen onverhard rijden kwamen op de weg van Kabale naar Kysoro, een prachtige asfaltweg die echter wel flink omhoog meanderde. Op 2500 meter was het zicht op het al hooggelegen Bunyonyi meer (1900m) onbeschrijfelijk mooi. Daarom laat ik het maar zien.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik