Ciska van Geer

profiel Ciska van Geer

Naam

Ciska van Geer

Reviews

1

Foto's & tips

25

Blogs

0

Lid sinds

26 August 2021

Over mij

Van kinds van aan voelde ik een behoefte om indrukken vast te leggen. Met de komst van digitale fotografie is dat niet minder geworden. De OM 1 en de OM 2 camera met diverse opzetlenzen heb ik verruild voor een compact camera: makkelijk mee te nemen, snel "bedrijfsklaar" met enig hele en macrobereik. Meestal ben ik tevreden met de mogelijkheden van de nieuwe camera, af en toe mis ik het spelen met scherptediepte en een groter telebereik. Vroeger via webshops, nu via Flickr deel ik mijn indrukken met anderen en zie ik meer van het werk van anderen, meer dan vanuit nieuwsgevingsperspectief. Hoeveel tijd ik ook bezig kan zijn met fotograferen, zolang het mij plezier geeft blijf ik ermee bezig.

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Panasonic

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (25)

'1131566' door Ciska van Geer '1131566' door Ciska van Geer

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Pionieren op de...Mar

Ciska van Geer

Het zal een jaar of vijf zijn, dat ik rijdend over de Houtribdijk getuige ben geworden van de aanleg van kunstmatige eilanden op een kilometer of vier zuid van die dijk. Het begon met bergen keien in het Markermeer. Later verschenen er ook vrachtwagens, bulldozers en graafmachines. In de loop van die tijd hoor ik een enthousiaste Roel Posthoorn in een door Natuurmonumenten Fryslan georganiseerde lezingenavond vertellen over zijn grote droom: een robuust stuk nieuwe natuur in het hart van Nederland, dat bovendien het Markermeer als gebied aantrekkelijker moet maken. Zijn idee wordt door velen omarmd, waardoor de droom werkelijkheid kon worden. Ik werd ook nieuwsgierig en in het vroege voorjaar van 2021 zette ik er voet aan wal, d.w.z. op het haveneiland. De andere 4 eilanden zijn gereserveerd voor de natuur. In de haven is het niet druk. Twee schepen, dat was het dan. De boot vanuit Lelystad was uit de vaart genomen. Het restaurant was wegens Corona gesloten en bij de vakantiehuisjes was geen leven te bespeuren. Het eiland is als je de onderwaternatuur meerekent 250 ha groot, dus over besmettingsgevaar had ik hier geen zorgen. De opvallende vogelkijkhut Steltloper is gewoon open. Er zijn twee etages met uitzicht, echt heel mooi. Bij het havenkantoortje, waar ook wat eerste levensbehoeften gekocht kunnen worden, hangt wel een kaart, maar eigenlijk wijst de weg zich vanzelf. Onderweg kom ik nog twee vogelkijkhutten tegen: de Lepelaar en de Duikeend.  In een rondwandeling zie ik heel wat vogels van verschillende soorten, maar door het schoolbord met notities van waarnemingen wist ik wat ik kon verwachten. Groothoefblad en riet werd niet vermeld, maar was wel nadrukkelijk aanwezig. Het vogelparadijs kleurde knettergeel. De veranderingen die zeker gaan plaatsvinden, zullen vast nauwlettend gevolgd worden. Zeker is, dat het slib zal inklinken en hoe mooi zou het zijn als er via de washovers nieuw slib kan worden aangevoerd.. Ik kom er graag nog een keer op zo'n rustige dag een kijkje nemen, met camera.

'1131451' door Ciska van Geer '1131451' door Ciska van Geer

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Wadden per boot

Ciska van Geer

Terschelling bij N/NO 6 bft met uitschieters naar 7, stormwaarschuwing. Op de steiger in de jachthaven loopt een jongeman. Hij wil zijn vriendin de volgende dag verrassen met een boottocht naar een ander eiland, maar kreeg al een tiental keer 0 op rekest. Een laatste poging ... eindelijk beet. Het wordt droogvallen op de Boschplaat en dan teruglopen naar het eiland. De volgende morgen staan twee jongeren klaar om aan boord te gaan. Er worden twee reven gestoken in het grootzeil en ruim twee uur voor hoogwater verlaat het schip de haven voor een spetterende zeiltocht in oostelijke richting. Zuid van de Boschplaat wordt het zeil gestreken. Op de motor wordt op 30 cm water geankerd, althans. Dat was de bedoeling. Vier pogingen mislukken. Met deze harde wind houdt het normaal prima werkende denforth anker het 16 ton zware schip niet op de plek. Gelukkig pakt het stokanker direct. Het is nu wachten tot het water weg is. Honderden vogels foerageren op de grens van land en water. Die grens komt steeds dichterbij. Als het water enkeldiep is, wordt besloten om van boord te gaan. De vogels reageren direct. Er ontstaat ruimte om naar de kant te komen. Terug naar West komen blijkt eenvoudiger dan gedacht. Meteen al bij het eerste huis is iemand die toevallig net die kant op rijdt. Ze mogen zo instappen.

'1131694' door Ciska van Geer '1131694' door Ciska van Geer

NederlandDe Wadden

NederlandDe Wadden

Natuurlijk...Schiermo

Ciska van Geer

Ineens valt je oog erop. Nooit eerder zo'n spin gezien. Onwillekeurig slaat de fantasie op hol. De fauna van een eiland is vaak uniek, daarom. Schiermonnikoog is bijzonder, niet die spin met zijn felle kleuren. Best groot is hij,. De macro opname doet hem nog eens extra groot lijken. En waarom dat opvallende patroon. Het lijkt wel een wesp. Nu slaat de schrik toe. Zou het dier kunnen steken? Nog een keer goed kijken. Hij doet ook wel wat denken aan een tijger. Dan bijt hij vast. Voorzichtig sluip ik naderbij, met de camera dan. Blij met de foto keer ik weerom en ga op zoek. Wat lees ik. Die opvallende spin komt oorspronkelijk alleen voor rond de Middellandse zee, maar heeft zijn werkgebied inmiddels uitgebreid naar het noorden. Je kunt hem blijkbaar op veel plekken in Nederland tegenkomen. Dat ik dat niet eerder zag. Ik lees verder. Het dier is zelfs de Noordzee al over en heeft Engeland veroverd. Op een eiland voelt hij zich blijkbaar toch thuis. Hij is trouwens een zij. Het mannetje van de soort valt in het niet bij de vrouwtjes. Hij wordt vaak direct na de paring haar prooi. Lekker, zo'n snack. Een beetje bedreigend zijn deze echte spinnen dus wel, al is het niet voor mij. Ze kan bijten, maar daar was geen kans toe. Ik benaderde haar voorzichtig met mijn camera. Ze staat er gekleurd op.

Mijn fans (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (14)

'1131874' door Agrotewal '1131874' door Agrotewal

SpanjeValencian Community

SpanjeValencian Community

Een onbekend...natuur

Agrotewal

Parc Naturel El Hondo Crevillent, ik had er nog nooit van gehoord. Maar ik weet zeker dat ik er nog eens naar toe ga. Mooie wandelpaden leiden door een bijzonder landschap waar heel veel verschillende vogels te zien zijn. In de korte tijd dat ik er was, heb ik veel ibissen gezien, flamingo's en een purperreiger. Parque Natural el Hondo (Parc Natural de El Fondo in het Valenciaans) is een moerasgebied dat zowel permanent zoute als zoete meren omvat. Het reservaat (in 1994 kreeg het de status van Parque Natural) is van groot belang voor overwinterende vogels, vogels die aan de trek bezig zijn en tevens is het gebied uiteraard een belangrijke broedplaats voor verschillende (bedreigde soorten).

'1131453' door TravelGoom '1131453' door TravelGoom

Nederlanddrents-friese-wold

Nederlanddrents-friese-wold

Zicht over Drenthe

TravelGoom

Mistflarden tussen de ondiepe valleien en bos dat oneindig lijkt. Dit is geen buitenlands plaatje maar gewoon het uitzicht vanaf uitkijktoren de 7 aan de rand van het Fochteloërveen op de grens van Friesland en Drenthe. De ochtendzon komt op en om me heen een kakofonie van vogelgeluiden. Wat kan de dag toch mooi beginnen.

'1131419' door Agrotewal '1131419' door Agrotewal

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Schone slaapster

Agrotewal

Vanaf eind april heb ik in de buurt van mijn huis een paartje zwanen ontdekt die een nest hebben gemaakt. Iedere dag even op de fiets heen en weer om te kijken of er al pulletjes zijn. Het nest is al bijna niet meer te zien als er eindelijk kleintjes zijn. Terwijl ik terug naar huis fiets kom ik een stel andere zwanen tegen waar de jongen uitgeput in het gras liggen. Dus uiteindelijk is mijn geduld toch beloond. Weet je trouwens dat zwanen een maand bezig zijn om hun eieren uit te broeden.

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

MAANDTHEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

01-09-2021 Het maandthema van september is: eilanden in tijden van corona! Van Texel tot de Azoren: wij zijn benieuwd naar jullie mooiste eilandfoto's van de afgelopen anderhalf jaar. Meer weten over de wedstrijd? Lees hier verder.

EDITIE 102 | DE BESTE ROADTRIPS VAN EUROPA!

26-08-2021 We hadden het nog niet geroepen, maar Columbus Travel editie 102 is uit! Niet alleen vind je hierin de mooiste roadtrips van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Dreamer666, Mitevisuals en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle drie!

WEEK 36 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Vliegend door de zee. Foto: Deerik
1. Topfoto & -tip: Vliegend door de zee door Deerik
2. Review: Slovenië door Henk Vanetië
3. Communitylid van de week: Ciska van Geer
4. Nieuwkomer: Lindehammann

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik