Aru

'458128' door Aru '458128' door Aru

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Vanaf de Arc de...Tri

Aru

Op een grauwe dag in Parijs in de Arc de Triomphe geweest waarbij je een heel mooi uitzicht hebt op de Avenue des Champs Elysees.

'457894' door Aru '457894' door Aru

SpanjeExtremadura

SpanjeExtremadura

Straatbeeld Plasencia

Aru

Na een lange autorit door het schitterende landschap van de Extremadura kwamen wij terecht in Plasencia. Wij verbleven in een schitterende paradore waarbij dit het uitzicht is vanaf de ingang.

'330520' door Aru '330520' door Aru

TurkijeEfeze

TurkijeEfeze

Even in de schaduw...

Aru

Bij het bezoek aan Efeze was het onzettend heet. Door even in de schaduw te staan kom je er ook achter dat het leuk is om de schitterende Bibliotheek van Celsus vanuit een andere hoek te fotograferen waarbij je ook realiseert in wat voor schitterend landschap dit dorp zich bevindt.

'330367' door Aru '330367' door Aru

TurkijeEfeze

TurkijeEfeze

Bibliotheek van Celsu

Aru

De Bibliotheek van Celsus is een Romeins mausoleum en bibliotheek in de antieke Grieks-Romeinse stad Efeze. De bibliotheek is gebouwd tussen 114 en 125 na Christus.

'478757' door Aru '478757' door Aru

TurkijeEgeische zee

TurkijeEgeische zee

Even uitwaaien op de.

Aru

In Kusadasi worden diverse excursies georganiseerd waaronder vele boottochten. Wanneer je de prijs van een boottocht te hoog vindt is het ook leuk om in de 's avonds een uurtje uit te varen. Aan de boulevard bieden boten tochtjes van een uur aan voor 5 Lira (ongeveer 2 Euro). Altijd leuk om aan het eind van drukke warme dag nog even lekker uit te waaien.

'292721' door Aru '292721' door Aru

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Aan de wandel

Aru

Tijdens deze wandeltocht door de bergen liepen wij door een schitterend groene wereld en door beekjes met helder water. Wel oppassen tijdens het lopen over de gladde stenen in het water.

'283539' door Aru '283539' door Aru

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Mooi natuur

Aru

Na een paar weken in deze mooie provincie geweest te zijn blijf je steeds foto's maken van beelden die daar op dat moment zo vanzelfsprekend zijn. Eenmaal thuis gekomen en bladerend door de vele foto's kom je steeds meer tot besef in wat voor een schitterende omgeving ik toen verbleef. Lang leve de camera!

'283365' door Aru '283365' door Aru

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Groen en water

Aru

Hatu is een dorp op het eiland Ambon. Naast de stenen stranden is er ontzettend veel groen en water. Wanneer wij het woud in gaan kom je de meest mooie beekjes tegen met helder stromend water.

'282792' door Aru '282792' door Aru

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Stenen

Aru

Het strand van het dorpje Hatu op het eiland Ambon bestaat voornamelijk uit stenen. Deze stenen worden met de hand vergruist tot verschillende groottes en daarna weer doorverkocht. Langs het strand zie je dan ook vele hoopjes gesorteerd op grootte van de stenen.

'282457' door Aru '282457' door Aru

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Vissende jongen

Aru

Tijdens een mooie wandeltocht langs het strand zag ik spelende kinderen op het strand. De een drijvend op een zelfgemaakt vlotje. De ander vissend met een zelfgemaakte hengel.

'282330' door Aru '282330' door Aru

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Visser

Aru

Tijdens een schitterende boottocht langs de kust van het eiland Ambon zagen wij deze eenzame visser aan het werk. Voor hem een goed moment want het wemelde daar van de vissen. Elk dorp heeft een zogenaamd visgebied waar alleen de bewoners mogen vissen.

'281960' door Aru '281960' door Aru

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Rustgevend

Aru

Op het eiland Ceram ligt het dorp Hatusua. Op een warme ochtend langs het strand lopend kan je alleen maar genieten van de rust en de schoonheid van de natuur daar.

'476483' door Aru '476483' door Aru

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Linksaf in plaats van

Aru

Eenmaal op het eiland Ambon gearriveerd komt u aan op Laha Airport. Wat de meeste mensen doen is direct bij Laha 'rechtsaf' richting de hoofdstad kota Ambon. Ik kan u zeker aanraden om de andere kant af te slaan en te genieten van de schitterende omgeving in de dorpen die u passeert. Van Laha tot aan Larike. Er is daar onlangs een nieuwe asfaltweg aangelegd waardoor de dorpen beter bereikbaar zijn.

'476482' door Aru '476482' door Aru

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Manise hotel

Aru

Ben je op zoek naar een comfortabel en betaalbaar hotel in Ambon stad dan is Manise hotel een mooie accomodatie. Ik heb recensies gelezen over dit hotel en die zijn niet erg positief. Dit zijn waarschijnlijk recensies voor de renovatie. Het hotel is in verband met het evenement Sail Banda 2010 op Ambon volledig gerenoveerd. Samen met mijn familie hebben wij hier vier heerlijke dagen gehad.

'476481' door Aru '476481' door Aru

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Bezoek het Siwa Lima.

Aru

Bezoek het Siwa Lima Museum. Dit museum is gelegen op de helling van de berg 'Gunung Nona'. In dit museum wordt de geschiedenis van de Molukken verteld. Gidsen lopen rond waarvan sommigen de Nederlandse taal machtig zijn. Het museum is absoluut een bezoek waard.

'281749' door Aru '281749' door Aru

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Pantai Hatusua

Aru

Hatusua is een dorp op het eiland Ceram dat in het centrale deel van de Molukken ligt. Het is toch heerlijk om op een strand te lopen waar je een soort van 'op-een-onbewoond-eiland-gevoel' krijgt.

'280899' door Aru '280899' door Aru

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Pantai Suli

Aru

Tijdens onze tour op het eiland Ambon kwamen wij aan in het dorpje Suli aan wat een schitterend stuk strand heeft. Heerlijk rustig en natuurlijk wonderschoon.

'280895' door Aru '280895' door Aru

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Pintu Kota

Aru

Pintu Kota is een indrukwekkende holte door een rots dat eruit ziet als een poort naar de Banda Zee. Onderwater schijnt het hier overweldigend mooi te zijn.

'280874' door Aru '280874' door Aru

IndonesiëBandung

IndonesiëBandung

Kraampjes

Aru

Tangkuban Perahu (vertaald: omgekeerde prauw) is een actieve vulkaan bij de stad Lembang gelegen op 30 km ten noorden van de stad Bandung, de provincie hoofdstad van West-Java, Indonesië. Dat het een toeristische trekpleister is met name te merken aan de vele kraampjes die er staan.

'280872' door Aru '280872' door Aru

IndonesiëBandung

IndonesiëBandung

Tangkuban Perahu

Aru

Tangkuban Perahu (vertaald: omgekeerde prauw) is een actieve vulkaan bij de stad Lembang gelegen op 30 km ten noorden van de stad Bandung, de provincie hoofdstad van West-Java, Indonesië. De vulkaan is 2084 meter hoog en is voor het laatst in 1983 uitgebarsten.

'280699' door Aru '280699' door Aru

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Stenen

Aru

Het eiland Ambon bevat lange stukken strand wat voornamelijk uit stenen bestaan. Het vergruizen van deze stenen, voor verdere verkoop, gebeurt niet machinaal, maar handmatig.

'280685' door Aru '280685' door Aru

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Waterpret ...

Aru

Bij een wandeltocht langs het strand zag ik dit jongetje met zijn zelfgemaakt vlotje op het water spelen. Een bootje bestaande uit een aantal planken. Schitterend!

'280365' door Aru '280365' door Aru

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Weg door groene...lan

Aru

Op het eiland Ambon is men druk bezig om de infrastructuur te verbeteren. Wegen door het mooie groene heuvelachtige landschap worden aangelegd om de wat kleinere dorpen beter bereikbaar te maken.

'270364' door Aru '270364' door Aru

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

La Defense gespiegeld

Aru

Afgelopen weekend weer naar deze schitterende stad geweest. Het weer was schitterend. Ons hotel lag in de zakenwijk La Defense. Hoge gebouwen met veel glas en in combinatie met dit mooie weer leverde dat een aantal leuke plaatjes op.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik