Efeze

In de regio Izmir vind je het belangrijkste archeologische gebied van Efeze, Efeze. Dit gebied staat ook bekend als het grootste openluchtmuseum van het Romeinse Rijk ter wereld. Vroeger was het een grote haven- en handelsstad, maar door verzanding van de haven is de stad in het binnenland komen te liggen. Daardoor kreeg de stad een minder economische waarde en werd hij uiteindelijk verlaten. Nu zijn er nog veel ruïnes te vinden die een goede indruk geven van hoe een stad er in het bloeiende Romeinse Rijk uit zag.

Informatie over Efeze

Beste foto's & tips van Efeze

'380444' door gerardmeuffels '380444' door gerardmeuffels

TurkijeEfeze

TurkijeEfeze

Efeze (Ephesus) Groot

gerardmeuffels

Efeze(Ephesus) is een van de vele archeologische overblijfselen gelegen bij de stad Selçuk.Het is een oude stad met Griekse en Romeinse invloeden. Op de foto het indrukwekkende Grote Theater waarschijnlijk een van de grootste openluchttheaters uit de oudheid met ongeveer 24.000 zitplaatsen en steile tribunes. Het is gebouwd in de Helenistische periode gehouwen vanuit de berg Pion. Door de Romeinen is deze later gerenoveerd.

'500100' door wisseschout '500100' door wisseschout

TurkijeEfeze

TurkijeEfeze

De bibliotheek van...

wisseschout

Het is vroeg in de morgen en alleen een kat [ die worden hier gevoerd ] loopt er rond. Op de achtergrond de bibliotheek van Efeze waar ooit 12.000 perkamentrollen lagen die beschermd werden tegen vocht door dubbele muren te bouwen.

'330367' door Aru '330367' door Aru

TurkijeEfeze

TurkijeEfeze

Bibliotheek van Celsu

Aru

De Bibliotheek van Celsus is een Romeins mausoleum en bibliotheek in de antieke Grieks-Romeinse stad Efeze. De bibliotheek is gebouwd tussen 114 en 125 na Christus.

Laat kaart zien