ArjaAroonCat

'569627' door ArjaAroonCat '569627' door ArjaAroonCat

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Een sprookje...binnen

ArjaAroonCat

In 2014 gingen mijn moeder, zus, en ik op een zogezegde paardrij-vakantie van een week, met Manege Gasselte in Drenthe. We verbleven in Tiedeluk Bed & Breakfast, naast de manege gelegen, en konden daardoor heel makkelijk door lopen naar de manege voor de activiteiten. Zowel het nachtverblijf als de manege zijn echte aanraders. De kamer was erg uniek, en de eigenaar enorm gastvrij. De manege behandelde ons precies zoals we hoopten, en we hebben er veel leuke herinneringen aan overgehouden. Een van de mooiste dingen die me is bijgebleven van die vakantie, was toen we met zijn 3en met een gids het bos in gingen. De rit begon hetzelfde als alle anderen, tot we opeens in een ander gedeelte van het bos aankwamen. Het bladerdak was hier veel minder dicht, dus er stroomde van alle kanten zonlicht door. Ik was oprecht verbaast, dat er zo een mooi stukje bos bestond. Het deed me denken aan alle paardenspelletjes die ik als kind speelde, met de betoverende bosritjes, alleen was het deze keer echt. Omdat we dit in stap deden kon ik het niet laten zo goed mogelijk foto's te maken van de omgeving, en dit beeld is het minst bewogen van alle. Ik hoop ontzettend in de toekomst nog meer mooie plekken te ontdekken vanaf de rug van een paard. Een magisch gevoel vind ik dat.

'569525' door ArjaAroonCat '569525' door ArjaAroonCat

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Het uitzicht vanaf...

ArjaAroonCat

In 2014 ben ik met mijn opleiding naar Engeland gegaan. Dit was een echte wandelvakantie. We kampeerden op de camping 'Little Switzerland' in de buurt van Folkestone. Dit beeld was het uitzicht als je met een trappetje naar het veldje naast het restaurantje ging. Ik heb hier veel foto's van, met meerdere soorten weer en daglicht. Nu ik het beeld bewerkt vraag ik me wederom af waarom het beeld zo korrelig is, ik moet me voor mijn volgende reis toch wat extra verdiepen in mijn camera! Als je een bezoekje brengt aan Engeland en je bent in de buurt van Folkestone, raad ik je zeker aan eens een wandeling te maken langs de kliffen. Prachtige uitzichten daar! Als we langs de camping gingen dwalen, voelde we ons echte ontdekkers. Afgezien van af en toe een mede-student, was er alleen maar het bos om ons heen, met allemaal vogels in de boomtoppen en het geluid van het water langs de kliffen rechts onder ons. Ik zal later nog een foto posten van het avontuurlijke pad dat we volgden na aankomst op de camping.

'568835' door ArjaAroonCat '568835' door ArjaAroonCat

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

De herinneringen in..

ArjaAroonCat

Mei vorig jaar ben ik met mijn opleiding naar Berlijn geweest. Het grootste gedeelte ging te voet, langs alle gebaande paden. Dit is een beeld van het 'Denkmal für die ermordeten Juden Europas' ofwel het Holocaustmonument. Ik ben niet ontzettend historisch aangelegd, dus mede-klasgenoten moesten me vertellen wat al deze stenen inhielden. Het is best aangrijpend, als je door de stenen langs loopt. De stenen zijn bijna allemaal even hoog, maar de grond word steeds lager, waardoor je heel snel verdwaalt. Ik was op een gegeven moment de rest van mijn klas kwijt. Als ik goed luisterde kon ik ze wel eens waar nog wel waarnemen, maar het gaf me toch een vreemd gevoel. Ik kan je niet echt zeggen dat je dit moet bezoeken als je in Berlijn bent, en het is ook zeker niet buiten de gebaande paden. Maar mocht je in de buurt zijn, zou ik toch zeker een kijkje nemen. Het is toch wel een bijzonder aanzicht.

'568622' door ArjaAroonCat '568622' door ArjaAroonCat

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Mijn eerste citytrip-

ArjaAroonCat

Toen ik ontzettende fan was van een band van Duitse oorsprong, zijn mijn ouders, zus en ik naar Keulen gegaan voor een weekendje, in 2012. Ik kan me niet herinneren dat we echt iets gepland hadden. We hadden een hotelletje geboekt voor 2 nachtjes, onze Australische vrienden kwamen ook en we zijn gewoon gaan rondlopen. Ik heb foto's gemaakt van bijna alles wat los en vast zat. Deze foto's zijn helaas niet van geweldige kwaliteit, omdat ik mijn camera alleen zag als iets om een herinneringen mee vast te leggen. Tot op de dag van vandaag beschik ik niet tot de kennis over alles wat je kan doen met een (goede) camera. Het spreekt voor zich dat ik me meer ga verdiepen in deze kennis voordat ik mijn volgende reis maak, zeker nu ik lid ben van deze community! Dit is een foto van de Grote Sint-Martinuskerk (Groß St. Martin) in Keulen. Nu ik erop terugkijk vind ik de gekleurde huisjes een leuk detail. Ik raad je zeker aan een wandelingetje te maken langs de Rijn mocht je Keulen een bezoekje brengen.

'568553' door ArjaAroonCat '568553' door ArjaAroonCat

Nederland

Nederland

Aan het begin van mij

ArjaAroonCat

Beginnen bij het begin natuurlijk. Al vanaf jongs af aan ging ik met mijn grootouders, moeders en zus mee naar camping de Lakens. Hun camper stond in een hoekje, lekker rustig, en naast de ingang van National Park Kennemerland. Toen ik in 2009 mijn eerste camera kreeg (een Canon PowerShot A470) heb ik natuurlijk meteen foto's gemaakt toen we weer naar de camping gingen. Het is alweer een hele tijd geleden sinds ik op die camping ben geweest, omdat mijn grootouders besloten het plekje op te geven. Maar ik ben er van overtuigd dat het Kennemerland nog net zo mooi is, vol leven en ruwe natuur. Ik raad zeker aan langs te gaan als je houd van wandelen in de natuur. Wij liepen er altijd tegen de avond aan, nog voor zonsondergang. In een wandeling van (ik denk) 2 uur kwamen we gemiddeld 1 of 2 andere wandelaars tegen.

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 15 | Community-toppers


Alleen aan de Noordzee. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Alleen aan de Noordzee door Mitevisuals
2. Review: Kham, China door Your Travel Reporter
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Canipel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik