Alina

'324534' door Alina '324534' door Alina

Frankrijk

Frankrijk

Bidsprinkhaan

Alina

Deze bidsprinkhaan deed me een beetje aan ET denken. Ook zo'n koppie met bolle ogen. We hadden echt het idee dat hij naar ons zat te kijken en even rustig voor de camera poseerde.

'478478' door Alina '478478' door Alina

AustraliëUluru (Ayers Rock)

AustraliëUluru (Ayers Rock)

Palm Valley

Alina

Het is logisch dat iedereen naar Uluru en Kata Tjuta gaat in het rode hart van Australie. Het is er prachtig. Maar de omgeving biedt nog zoveel meer. Kings Canyon wordt ook goed bezocht, maar Palm Valley is een juweeltje dat nog niet overspoeld wordt door toeristen. Het kan ermee te maken hebben dat dit ongelofelijk mooie plekje niet makkelijk te bereiken is. Allen per 4WD kun je er komen. De weg is slecht, vol gaten en mul zand. Maar als je dan eenmaal in Palm Valley bent gearriveerd ben je dat snel vergeten. Palm Valley herbergt naast schitterende rotspartijen de zeldzame cabbage palmbomen, die miljoenen jaren geleden het hele binnenland van Australie bedekten. Je kunt mooie wandelingen maken langs de rotsen en de palmbomen, het liefst 's ochtends vroeg i.v.m. de hitte. Het is aan te raden om hier te overnachten, zodat je de adembenemende zonsondergang kunt aanschouwen. Bij de (primitieve) camping is een riviertje waar je kunt zwemmen. Een echte aanrader! Je bereikt Palm Valley door vanuit Alice Springs naar Hermannsburg te rijden. Vanuit dit dorp staat de route aangegeven. Check wel eerst even of de weg volledig open is, de rivier kan te hoog zijn om doorheen te rijden.

'324044' door Alina '324044' door Alina

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Weaverbird

Alina

Naast al die grote beesten in het Addo NP zijn er ook nog kleine beesten. Dit mooie vogeltje fladderde vrolijk rond en bleef zelfs even stil zitten voor een foto.

'324042' door Alina '324042' door Alina

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Kudu

Alina

We hebben veel kudu's gezien in Addo, maar dit mannetje was wel het meest indrukwekkend. De enorme horens op die prachtige kop! We hebben een tijdlang vol bewondering naar hem gekeken.

'324040' door Alina '324040' door Alina

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Zebra's op de uitkijk

Alina

Op weg naar een uitkijkpunt in Addo kwamen we dit groepje zebra's tegen. Ze stonden echt zo naar ons te kijken alsof ze wilden zeggen, wat komen jullie doen?? Gelukkig mochten we verder rijden....

'324038' door Alina '324038' door Alina

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Water drinkende...oli

Alina

Wat zijn het toch prachtige beesten. Deze lobbes liep op zijn gemakje vlak voor onze auto langs om in de poel water te gaan drinken. Wel even schrikken! Even later zaten we met open mond te kijken hoeveel water er aan de andere kant weer uitkwam, je kunt er een badkuip mee vullen.

'324037' door Alina '324037' door Alina

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Olifanten in Addo

Alina

We keken onze ogen uit in het Addo N.P. Echt honderden olifanten op de vlakte, waar je ook keek, olifanten overal. Echt geweldig! Een park waar je heel veel wildlife kunt zien.

'323119' door Alina '323119' door Alina

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Overstekende Mountain

Alina

Het Mountain Zebra N.P. is opgericht opgericht om de Mountain Zebra een kans te geven om te overleven. Er waren er destijds nog maar heel weinig. Gelukkig is dat nu niet meer het geval, de populatie groeit nog steeds. Wij hebben er veel gezien in dit park, later ook nog in de Hoop Nature Reserve waar ook een populatie is.

'323115' door Alina '323115' door Alina

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Mooie lucht boven het

Alina

Tegen de avond zagen we vanuit de cottage middenin het mooie Mountain Zebra N.P. deze lucht opkomen. Ik had nog nooit eerder zulke aparte wolken gezien en terwijl de zon onderging zaten wij te genieten van het natuurgeweld. Want dat hier een fikse onweersbui uit viel moge duidelijk zijn.

'323114' door Alina '323114' door Alina

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Springbokken on the..

Alina

Echt honderden van deze prachtige springbokken kwamen we tegen in het Mountain Zebra N.P. Als je je auto even stilzette kwamen ze dichterbij en kon je ze fotograferen. Op hun gemak liepen ze dan weer verder.

'323112' door Alina '323112' door Alina

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Blesbok in Mountain..

Alina

De blesbok lijkt veel op de bontebok, maar is veel bruiner. We zagen ze veel in het Mountain Zebra N.P. , waar ze veelal samen met zebra's en springbokken op de vlaktes liepen.

'323111' door Alina '323111' door Alina

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Mountain Zebra N.P.

Alina

Het Mountain Zebra N.P. is een klein N.P. in de Oostkaap in de buurt van Cradock. Er komen relatief weinig toeristen omdat de Big 5 ontbreekt. Het park werd destijds gesticht om de zeldzame Mountain Zebra een kans te geven zich te handhaven. Dat is gelukt, de populatie groeit nog steeds.

'322847' door Alina '322847' door Alina

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Vervet Monkey

Alina

Ze zijn zo ontzettend schattig deze aapjes. Een stuk leuker dan de brutale bavianen. Ze zijn erg beweeglijk en nieuwsgierig, maar af en toe poseren ze gewillig.

'322845' door Alina '322845' door Alina

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Swartbergpas

Alina

Het prachtige landschap van de Swartbergpas. Er komen wolken opzetten en even later, toen we bij het hoogste punt aankwamen zagen we geen hand voor ogen meer. Bij de afdaling kwam het zicht gelukkig weer terug.

'322844' door Alina '322844' door Alina

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Swartbergpas

Alina

De ongelofelijk mooie Swartbergpas is een must voor iedereen die in de buurt van Oudtshoorn komt. De pas is prima te rijden ondanks de gravel. Het kost wel enige tijd want bij elke bocht moet je weer stoppen voor het uitzicht.

'322842' door Alina '322842' door Alina

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Bloeiende protea's

Alina

Deze planten zie je overal in de Westkaap. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en ik vind ze echt prachtig. Deze exemplaren bloeiden op de Swartbergpas in de buurt van Oudtshoorn.

'322840' door Alina '322840' door Alina

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Bontebokken

Alina

Het Bontebok N.P. hadden we bijna voor ons alleen. We kwamen slechts enkele andere toeristen tegen. Verder veel bontebokken, een prachtige antilope soort die vrijwel alleen in de Westkaap voorkomt.

'322839' door Alina '322839' door Alina

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

False Bay

Alina

Er loopt een prachtige weg langs False Bay. Verlaten stranden en mooie stadjes. De kustlijn op deze foto eindigt bij Cape Hangklip vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op de baai en de kaap.

'322837' door Alina '322837' door Alina

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Op de tafelberg

Alina

Het uitzicht vanaf de Tafelberg is adembenemend mooi. Je kunt kilometers ver kijken. Pakweg een halfuur na deze opname zaten we in dikke mist en zagen we niets meer. Zo snel kan het gaan op de Tafelberg.

'322669' door Alina '322669' door Alina

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Nyhavn in Kopenhagen

Alina

We hadden net heerlijk gegeten en tijdens dat etentje hoosde het van de regen. Toen we weer buiten kwamen was het net droog en piepte de zon door de wolken heen. De haven kreeg hierdoor een prachtige gloed.

'322662' door Alina '322662' door Alina

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Piste

Alina

Het kleine dorpje Piste ligt vlakbij Chitzen Itza en is de toegangspoort voor de opgravingen. Het heeft niet zoveel te bieden, maar deze kleurrijke geveltjes vond ik heel erg fotogeniek.

'322658' door Alina '322658' door Alina

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Bewoner van Tulum

Alina

Tulum ligt prachtig aan de Caribische zee en ik kan me voorstellen dat deze leguaan er zich thuis voelt. De opgravingen zijn naar min mening wat minder spectaculair als de andere Maya tempels, maar de ligging aan de blauwe zee maakt een hoop goed.

'322652' door Alina '322652' door Alina

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Izamal

Alina

Het stadje Izamal staat bekend om een van mooiste kloosters van Yucatan. Het gekke is dat we er nauwelijks toeristen zagen. Hoe dat komt, geen idee, waarschijnlijk ligt het te ver van de toeristische attracties. Het dorpje zelf heeft verder niet veel te bieden, maar dit klooster is zeker een bezoek waard.

'322649' door Alina '322649' door Alina

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Uxmal

Alina

De tempel van de waarzegger bij Uxmal. Een indrukwekkend Maya complex, misschien wel mooier dan Chitzen Itza. Het is er in elk geval een stuk rustiger en de omgeving is prachtig.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik