Oost-Kaap

De provincie Oost-Kaap wordt vooral bezocht vanwege het Addo Elephant National Park, even ten noorden van Port Elizabeth. Hoewel Port Elizabeth de grootste stad is, is Bhisho de hoofdstad van de Oost-Kaap. De Wild Coast en de Sunshine Coast zijn schitterende kustgebieden. In het binnenland vind je verrassende Xhosa dorpjes, groene valleien, ruige bergen en kabbelende beekjes en rivieren. Erg mooi is het Natuurreservaat Mpofu.

Informatie over Oost-Kaap

Beste foto's & tips van Oost-Kaap

'483210' door harfra '483210' door harfra

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Vallei der...Verlaten

harfra

De Valley of Desolation in Zuid-Afrika maakt deel uit van het Camdeboo National Park. Het is een prachtig natuurgebied met mooie steile rotsformaties tot wel 120 meter hoog. Je hebt er een prachtige uitzicht over het vulkaangebergte en de oude blanke nederzetting Graaff Reinet. De zonsondergang is er schitterend. Helemaal onder het genot van een heerlijk Zuid Afrikaans wijntje!

'63278' door herman m '63278' door herman m

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Afrikaanse olifant

herman m

Deze olifant kwamen we tegen tijdens een safari in het Greater Addo National Elephant Park.

'459210' door k026 '459210' door k026

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Knysna Turaco

k026

De prachtige Knysna Turaco met zijn verrassend lelijke roep stond hoog op mijn lijstje. Ik was dan ook erg blij toen ik hem hoorde en uit eindelijk een dag later op de gevoelige plaat kon vast leggen!

Laat kaart zien

Laatste Oost-Kaap artikelen

Zo word je een man in Zuid-Afrika

Volwassen worden is een pijnlijke aangelegenheid. Zeker voor de jongens van de Xhosa-stam, aan de Zuid-Afrikaanse Wild Coast.

Volwassen worden is een pijnlijke aangelegenheid. Zeker voor de jongens van de Xhosa-stam, aan de Zuid-Afrikaanse Wild Coast.

Belééf Zuid-Afrika’s Oost-Kaap. 6 unieke ervaringen

De top van de Tafelberg bereiken is zonder twijfel een onvergetelijk moment. Al is het wel een moment dat ná jou nog honderdduizenden keren wordt herleefd. Doe ons op reis maar een moment suprême, een uniek reismoment dat niemand meer van ons af kan nemen. Zo beleef je er zelf eentje in de onderbeli...

De top van de Tafelberg bereiken is zonder twijfel een onvergetelijk moment. Al is het wel een moment dat ná jou nog honderdduizenden keren wordt herl...