Nederlandse Antillen image

Nederlandse Antillen


Populaire bestemmingen

Nederlandse Antillen
Noord en Midden Amerika
iStock

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Nederlandse Antillen

Nederlandse Antillen kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Nederlandse Antillen naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Nederlandse Antillen. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(6)
Bekijk reviews >

1. Slaap in een tentje op Klein Curaçao

Als je Klein Curaçao op unieke wijze wil ervaren, blijf je er kamperen. Zodra de laatste toeristenboot is vertrokken ben je volledig op jezelf aangewezen.

2. Rijd het mooiste rondje over Aruba

Laat de toeristische westkust voor wat hij is en vertrek off road per mountainbike of jeep bij de vuurtoren California op het uiterste noordpunt van het eiland.

3. Duik in de beste riffen van Bonaire

Met een constante watertemperatuur van rond de 27 graden, zichtbaarheid tot 50 meter en volop beschermd koraal is Bonaire een fantastische duikplek.

Reisinspiratie

Van onze community

Hunter aan het wateroppervlak
Hunter aan het wateroppervlak
Bonaire Marine Park
RobHoekstra
Kleurend koraal
Kleurend koraal
Bonaire
Yvoto-Travel
Flying Blue
Flying Blue
Bonaire
Deerik

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor de Nederlandse Antillen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van de Nederlandse Antillen dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Munteenheid: Antilliaanse Gulden (ANG), US Dollar (USD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  25 januari – Betico Croes-dag (Aruba)
  Herdenking van de dag dat Gilberto François Croes wed geboren. Op Aruba wordt hij beschouwd als een held die een grote rol heeft gespeeld bij het feit dat Aruba binnen het Koninkrijk der Nederlanden de Status Aparte verkreeg.

  Februari/maart–  Carnaval

  18 maart – Dag van Aruba
  Viering van de onafhankelijkheid van Aruba sinds 1986.

  April – Goede Vrijdag
  Herdenking van de dood van Jezus.

  April – Pasen

  April – Koningsdag

  1 mei – Dag van de Arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  16 mei – Hemelvaartsdag
  De herdenking van Jezus die is opgevaren naar God in de hemel.

  2 juli – Dag van de vlag (Curaçao)
  Viering dat de Eilandraad voor het eerst bijeen kwam op 2 juli 1951. Sinds 1984 is het een officiële feestdag.

  21 juli – Schoelcher Dag (St. Maarten)
  Herdenking van de afschaffing van de slavernij.

  6 september – Bonaire Dag
  Herdenking van de dag dat Bonaire werd ontdekt in 1499.

  10 oktober – Dag van Curaçao
  Herdenking van de dag dat Curaçao een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden werd in 2010.

  11 november - Dag van de Vlag (Sint Maarten)

  16 november – Dag van de Vlag (St. Eustatius)

  1e vrijdag van december – Dag van de Vlag (Saba)
 • Nederlandse Antillen – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Nederlandse Antillen, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Nederlandse Antillen gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type BStekker type F
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger
  De hoofdstad van Nederlandse Antillen is Willemstad.
  Het oppervlak van Nederlandse Antillen is 2x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Nederlands, Papiamento.