Aruba

Aruba, ook wel one happy island genoemd, staat garant voor een relaxte en ontspannen vakantie. Als je van  zon, zee, strand en cocktails houdt, zit je heir goed. De zuidwestkust van Aruba is precies wat je op de plaatjes ziet: brede parelwitte stranden langs de azuurblauwe zee. Het is dan ook niet voor niets één van de populairste bestemmingen in het Caribisch gebied. Het toerisme is de grootste vorm van inkomen voor de bevolking.

Informatie over Aruba

Beste foto's & tips van Aruba

'542066' door Travelireentje '542066' door Travelireentje

Nederlandse AntillenAruba

Nederlandse AntillenAruba

Aruba Beach

Travelireentje

Heerlijk vertoeven is het op Aruba, heerlijke temperaturen, prachtige luchten, in de zee duikende pelikanen vlak naast je. Je hebt een rustiger en een drukker gedeelte van het strand, zelf ben ik meer van het rustigere gedeelte (Eagle beach) Smeer je wel heel goed in want de zon is een stuk sterker dan hier....verder is het one happy Island!

'569259' door Cobinho '569259' door Cobinho

Nederlandse AntillenAruba

Nederlandse AntillenAruba

Vakantieplannen?

Cobinho

Het jaar is bijna ten einde. Het was een mooi reisjaar voor Eefje en mezelf. We begonnen in januari met een winterzon in Senegal. Heerlijk om die koude grauw hier te missen. Eefje reisde vervolgens in februari, met een vriendin, naar Zuid-Afrika om o.a. vrijwilligerswerk te gaan doen. We hadden afgesproken dat we elkaar weer zouden zien in maart, maar dan op Zanzibar. Vanuit Zanzibar zouden we op safari gaan in Tanzania. Op de vlaktes van de Serengeti kwam een lang gedroomde wens uit… eindelijk zag ik cheeta’s, in het wild! In juni zochten we opnieuw de zon op, in Turkije (Alanya). Dit was echter niet ons dingetje en we waren blij dat we weer thuis waren. We sloten ons vakantiejaar af, op Aruba… alleen nog de B van het ABC’tje. Het afgelopen jaar hebben we dus een bijzonder reisluchtig jaar gehad. Het aankomende jaar zal waarschijnlijk een stukje minder worden, maar we zijn al bezig om bestemming (winterzon) te zoeken voor februari… Ik hoop dat een ieder ook een prachtig reisjaar heeft gehad en dat 2018 een bijzonder jaar gaat worden!

'563849' door Cobinho '563849' door Cobinho

Nederlandse AntillenAruba

Nederlandse AntillenAruba

Wave after wave

Cobinho

Een paar weken geleden waren Eefje en ik op Aruba. We besloten een dagje Baby Beach te gaan doen, We maakten er een dagtripje van . Het strand lag aan de andere kant van het eiland - zuidoosten van Aruba. We hadden een autootje gehuurd en konden dan meteen ook veel van het eiland gaan zien. Baby Beach is een prachtig zandstrand in de vorm van een halve maan, gelegen in een rustige lagune. Het water is er zeer ondiep waardoor je tot ver de zee in kunt lopen. De lagune baai komt uit op open zee en wordt afgeschermd door een strook rotsen. Aan die andere kant van rotsen staat wel een sterke stroming. Het was een apart gezicht. In de lagune was het bijna stil water en aan de andere kant, achter de rotsstrook, bleven de golven maar inslaan op de rotsen. Ik moest direct aan een nummer van Mr. Probz denken: Wave after wave, wave after wave I'm slowly drifting (drifting away) And it feels like I'm drowning Pulling against the stream Pulling against the wave

Laat kaart zien