Nederlandse Antillen image

Nederlandse Antillen


Reistips

Nederlandse Antillen
Noord en Midden Amerika
iStock

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Vakantieplannen voor de Nederlandse Antillen? Op onze website vind je de leukste bezienswaardigheden, activiteiten, bijzondere plekjes en routes buiten de gebaande paden. Van de mooiste snorkelplekken op Curacao tot slapen op een onbewoond eiland bij Bonaire. En van een stedentrip naar Willemstad tot het mooiste rondje over Aruba.

Slaap in een tentje op Klein Curaçao

Slaap in een tentje op Klein Curaçao - tip foto
Klein Curaçao is een onbewoond mini-eilandje op twee uur varen. Overdag wordt het eilandje bezocht (en soms zelfs overspoeld) door toeristen, in het kader van een dagexcursie. Als je Klein Curaçao op unieke wijze wil ervaren, blijf je er kamperen. Zodra de laatste toeristenboot is vertrokken ben je volledig op jezelf aangewezen – er is geen camping, geen winkel en geen toilet. Je zorgt uiteraard zelf voor een koelbox met drankjes en eten voor boven het vuur. Kortom, een once-in-a-lifetime kampeerervaring. Is dit legaal? Zeker! Zolang je de natuur in haar waarde laat en je rotzooi weer mee terug neemt. Charter een vissersbootje in de haven of speel op veilig, en ga georganiseerd, vanaf € 64 p.p.

Rijd het mooiste rondje over Aruba

Rijd het mooiste rondje over Aruba - tip foto
Laat de toeristische westkust voor wat hij is en vertrek off road per mountainbike of jeep bij de vuurtoren California op het uiterste noordpunt van het eiland. Volg het hobbelige, onverharde pad dat langs de oostkust van het eiland loopt. Hier waait 365 dagen per jaar een stevige wind en slaan de golven vergeefs op de rotsachtige kust. Passeer de Natural Bridge en vervolg je weg langs Andicuri Beach, een van de mooiste en rustigste strandjes van het eiland. Onderweg passeer je ook nog Nationaal Park Arikok. Eindig je rondje Aruba aan de westkust, bij Pos Chiquito, een fantastische snorkelplek. Rancho Notorious verhuurt mountainbikes.

Duik in de beste riffen van Bonaire

Duik in de beste riffen van Bonaire - tip foto
Met een constante watertemperatuur van rond de 27 graden, zichtbaarheid tot 50 meter en volop beschermd koraal is Bonaire een fantastische duikplek. De beste duiklocaties van Bonaire zijn Lac Bai (9-30 meter diep) aan de zuidoostkust, bekend om zijn grote scholen tarpons, en Karpata, een duikplek in het noorden van het eiland die is vernoemd naar het nabije landhuis, met grotten waarin zich onder andere keizervissen, papegaaivissen, trekkersvissen en snappers ophouden. Habitat Dive Resorts verzorgt een groot aantal duik- en snorkeltochten.

Ga op koloniaal huisbezoek in Willemstad

Ga op koloniaal huisbezoek in Willemstad - tip foto
De haat-liefdeverhouding tussen Curaçao en Nederland gaat terug naar het koloniale tijdperk, toen het eiland diende als centrum voor de internationale slavenhandel. De historie heeft echter ook een fraaier gezicht: op het eiland zijn nog 55 koloniale huizen te bezichtigen. Ze zijn niet allemaal in even goede staat, maar maak in ieder geval tijd vrij voor een kort bezoek aan Rooi Catootje, Ascencion, Zuikertuintje en Ronde Klip.

Ga dolfijnen spotten op Bonaire

Ga dolfijnen spotten op Bonaire - tip foto
Als je in het begin van het jaar op Bonaire bent, zie je met een beetje mazzel dolfijnen. Rijd vanaf Kralendijk via de zoutpier in een slakkengangetje naar de vuurtoren en let goed op of je vinnen ziet. Spot je dolfijnen, rijd dan een eind vooruit en zwem precies naar de drop-off, het punt waar het koraalrif opeens steil naar beneden gaat. Blijf rustig in het water dobberen tot de dolfijnen langskomen. Kijk wel geregeld naar beneden, het kan zijn dat de beesten onder je door duiken!

Boek een streetarttour in Willemstad

Boek een streetarttour in Willemstad - tip foto
Het échte eilandleven ontvouwt zich niet in het historische centrum van Willemstad, maar in de minder bekende wijken, zoals Scharloo en Otrobanda. Tijdens een streetartwandeling met Shirley kom je alles te weten over de bijzondere openbare kunstwerken en de mensen die er wonen. De wandeling duurt ongeveer twee uur en geeft de contrasten in de wijken mooi weer: van moderne streetart tot historische panden en authentieke Curaçaose huisjes. Een deel van de touropbrengsten vloeit terug naar de bewoners van de wijk, vanaf € 15 p.p.

Bezoek een onbewoond eiland bij Bonaire

Bezoek een onbewoond eiland bij Bonaire - tip foto
Op 800 meter uit de kust bij Kralendijk ligt het onbewoonde eilandje Klein Bonaire. Het beschermde gebied biedt naast mooie stranden – in gebruik bij nestelende schildpadden – ook een van de mooiste duiklocaties van Bonaire. Om aan land te komen moet je eerst de Nature Fee Tag aanschaffen. Deze geeft ook toegang tot Nationaal Park Washington-Slagbaai. Met vergunning is het mogelijk om een nachtje op het eiland te kamperen. Informeer bij de natuurbeschermingsorganisatie Stinapa.

Ga naar de mooiste snorkelplek van Curaçao

Ga naar de mooiste snorkelplek van Curaçao - tip foto
De onderwaterwereld bij Playa Lagun op Curaçao is precies wat je zoekt; kraakhelder en paradijselijk blauw water, vele kleurrijke vissen en koraal. Met een beetje geluk vergezelt een schildpad je bij jouw snorkelavontuur. Een restaurantje bovenop de klif verzorgt een smakelijke afsluiting van je trip.

Speel beach tennis op Aruba

Speel beach tennis op Aruba - tip foto
Op veel stranden is beach tennis een populaire activiteit, maar nergens zoals het op Aruba wordt gespeeld. De locals maken er een heuse volkssport van. Dat gaat er serieus aan toe; lijnen worden uitgezet, het net gespannen en de score bijgehouden. Sla zelf een balletje op bij Eagle Beach ($5 p.p per uur) of kijk toe hoe de pro’s de populairste sport van Aruba beoefenen - iedere november trekt de Aruba Open deelnemers van over de hele wereld en duizenden toeschouwers.