Christoffelpark NP

Christoffelpark NP op de westpunt van Curaçao heeft zowel cultuur, historie als flora en fauna. Je vindt er de eerste echte aangelegde plantage, de eerst gebouwde landhuizen en planten en vogels die verder nergens op het eiland leven. Daarnaast beslaat het een voormalig mijnbouwcomplex, Newtown, met omliggende natuurgebieden, en de Christoffelberg, met 377 meter het hoogste punt van Curaçao.

Informatie over Christoffelpark NP

Beste foto's & tips van Christoffelpark NP

'462528' door dennisenroel '462528' door dennisenroel

Nederlandse AntillenChristoffelpark NP

Nederlandse AntillenChristoffelpark NP

Westpunt wildernis

dennisenroel

Op de top van de Christoffelberg, het hoogste punt van Curaçao, heb je een waanzinnig uitzicht over Westpunt, het dunbevolkte 'wilde westen' van Curaçao. Zeg eens eerlijk: had je dit landschap op dit party-eiland verwacht? In de verte ligt een lagune en je ziet nog mooi de 'rug' van de Christoffel in de foto weglopen.

'505415' door JMoerkens '505415' door JMoerkens

Nederlandse AntillenChristoffelpark NP

Nederlandse AntillenChristoffelpark NP

Flora en Fauna op de.

JMoerkens

Om leguanen te spotten en fotograferen, raadde ik eerder Playa Lagun aan, waar vele leguanen gewillig voor je poseren. Maar toegegeven, de kick is nóg veel groter wanneer er ergens midden in de natuur een leguaan opduikt! Tijdens mijn klim naar de top van de Christoffelberg hoorde ik wat geritsel in de struiken. Toen ik naderde, zag ik dit wonderschone exemplaar (check zijn ogen!). Met een heel voorzichtige benadering kon ik hem van zeer dichtbij bekijken en vastleggen. Geweldig! De flora in het Christoffelpark is een stuk gevarieerder dan elders op het eiland. Zo treft u hier vier wilde orchideeënsoorten, de sabalpalm en een grote variëteit bomen en cactussen aan. Daarnaast vind je er dus groene leguanen, hagedissen, slangen, en veel vogelsoorten. De moeite van een bezoek waard dus. De klim naar de top wordt beloon met een mooi uitzicht over het eiland. Ik heb de klim als nog redelijk pittig ervaren, omdat er vlak ervoor een stortbui was geweest, waardoor alle stenen waarop ik klom zeer glad waren. Maar ik heb het zonder kleerscheuren vanaf gebracht. Een goed idee is om Christoffelberg NP te combineren met Shete Boka NP, een prachtige nationaal park met grillige rotskusten waar ik al eerder foto's van plaatste. Beide parken liggen in het noorden van het eiland, vlak bij elkaar. Voor beiden kan een dagdeel genoeg zijn (langer kan altijd natuurlijk), dus wanneer je in het populaire zuiden verblijft, kun je vroeg vertrekken en deze twee prachtige parken bezoeken op één dagtrip. Een geheide topdag!

'455419' door dennisenroel '455419' door dennisenroel

Nederlandse AntillenChristoffelpark NP

Nederlandse AntillenChristoffelpark NP

Curacaos witstaarther

dennisenroel

Graag stellen wij jullie voor aan deze zeldzame verschijning: het Curaçaos witstaarthert (Odocoileus virginianus curassavicus). Dit dier, waarvan er waarschijnlijk nog maar zo'n 200 in leven zijn, wordt op Curaçao ook wel 'bini' genoemd. Hoe deze Antilliaanse bambi ooit Curaçao bereikt heeft, is een raadsel. Eén van de theorieën zegt dat de bini op drijvende eilanden de oversteek heeft kunnen maken vanuit Zuid-Amerika. Het is hoe dan ook bijzonder: op geen van de andere 1.000 eilanden in de Caribische archipel komen herten voor. Voor ons was deze ontmoeting nogal onverwacht. Nog vol van de beklimming van de Christoffelberg rijden we 'Mountain Car Route' in de hoop een paar mooie vergezichten te kunnen vastleggen. Tot we in een bocht ineens oog en oog staan met het witstaarthert. Ze staat al op het punt om de struiken in te vluchten. Met het hart in onze keel grijpen we onze camera en fotograferen we erop los. De lichtomstandigheden zijn niet optimaal en bini staat op een behoorlijke afstand, maar uiteindelijk we hebben haar! De grootste kans om het witstaarthert te spotten heb je in de vroege ochtend of late middag in het Christoffelpark. Midden op de dag kan echter ook, want dat was ons geluk.

Laat kaart zien