image
Lion Sands River Lodge

Op deze 10 wereldse plekken slaap je luxe onder de sterren

Twinkle twinkle little star ... Als er íéts is waar je heerlijk van in slaap valt, dan is het wel een fonkelende sterrenhemel recht boven je. Wees niet bang voor lekkende luchtbedjes of een gebroken rug van een nacht in een hangmat: buiten slapen kan ook comfortabel. Op deze 10 plekken leg je jezelf helemaal in de watten. 

1. Slaap luxe in de buitenlucht in Lion Sands, Zuid-Afrika

Slapen in de buitenlucht in Zuid-Afrika CREDIT Lion Sands River LodgeSlaap verscholen en veilig onder duizenden sterren in Zuid-Afrika. 
Foto: Lion Sands River Lodge/ The Luxury Safari Company

Altijd gedroomd van slapen in een boomhut? Het kan super-de-luxe in Lion Sands Game Reserve in Zuid-Afrika. Knus genesteld tussen de Sabi Sands en Kruger in, heb je hier volop kans om wildlife te spotten dat vrij tussen de twee parken heen en weer kan bewegen. En daarvoor hoef je niet eens op safari, want je spot het wild vanuit je bed - hoog, veilig en verscholen tussen de bomen. Val in slaap met de geluiden van de bush om je heen en duizenden sterren boven je. 


2. Waan je in het (eco)paradijs in Oostenrijk

DreamAlive Lodge CREDIT Lucas Tiefenthaler, dreamalive.lodgeAls ‘hotelgast’ geniet je van een ultiem gevoel van vrijheid zonder dat je hoeft in te boeten op comfort. 
Foto: Lucas Tiefenthaler, dreamalive.lodge

Het is een droom van velen: je huis oppakken en het op de perfecte plek weer neerzetten. De DreamAlive Lodge is precies rond dat principe bedacht. Omdat de hotelkamer mobiel is, en grotendeels zelfvoorzienend gebruikt kan worden, kan-ie op de mooiste en meest afgelegen plekken worden neergezet. Als ‘hotelgast’ geniet je van een ultiem gevoel van vrijheid zonder dat je hoeft in te boeten op comfort. De lodge is voorzien van glazen muren voor een 360-graden uitzicht, een douche, een houtkachel en een verschuifbaar bed, waardoor het mogelijk is om onder de sterren in slaap te vallen. Een nachtje in de DreamAlive Lodge is niets minder dan een droom die uitkomt. Tussen juli en oktober 2021 stond de lodge in het Biosfeerreservaat Großes Walsertal in Vorarlberg, Oostenrijk en betaalde je € 349 per nacht voor twee personen. Houd de website in de gaten om te achterhalen waar het reizende concept in 2022 neer zal strijken.


3. ​Slaap knus en comfortabel in De sterrenkubus in Twente

In De Sterrenkubus met zijn gedurfd design en doordachte functionaliteit verblijf je op een bijzondere manier op het platteland in het Twentse Erfgoed Bossem. Ervaar de magie van de sterrenhemel alsof je in de open lucht slaapt. De kubusvorm die staat voor stabiliteit heeft een transparante koepel op het dak, waardoor je vanuit bed rechtstreeks uitzicht hebt op de oneindige sterrenhemel. Op slechts negen vierkante meter is een reguliere hotelkamer gerealiseerd. De ruimte is minimalistisch maar zeer doordacht ingericht: niets meer dan nodig, maar wel heerlijk comfortabel. Dit ‘tiny house’ is volledig recyclebaar en mobiel.
Het vierkanten houten huisje is voorzien van een telescoop en bijbehorend informatiemateriaal, zoals een planisfeer en een jaarboek sterrenkunde, waardoor je met enige oefening veel moois kunt ontdekken . Elke sterrenkubus is genoemd naar een ster die vanuit Nederland te zien is, dus welkom in Orion, Capella, Nunki, Antares, Spica, Aldebaran, Regulus, Elnath, Castor en Pollux.

Benieuwd naar meer Nederlandse tiny houses? We zetten onze tien favorieten op een rij. 

4. Trek je terug in je eigen bubbel in de Provence, Frankrijk

Maison Bulles

Mais oui, hier wil je slapen! In Pont-Saint-Esprit in de Provence op een uurtje rijden van Avignon vind je de drie opblaasbare tenten met doorschijnend dak van Maison Bulles. Hier geniet je vanaf je queensize bed van een fenomenaal uitzicht op de Franse sterrenhemel. Trek een fles bubbels open, leun achterover en begin maar te tellen. Een hemelkaart en telescoop worden meegeleverd. Wie wil, kan de hele nacht terecht in het zwembad, de jacuzzi of de spa. Vanaf €155 per nacht voor twee personen.  

Ben je benieuwd naar meer domes? We hebben 12 van de mooiste bubbels ter wereld voor je op een rij gezet!

5. Overwinter in een sky view cabin in Fins Lapland

Luxe slapen onder de sterren in Fins Laplnd. Foto: TEEMU@Twelve.FILuxe slapen onder de sterren in Fins Lapland. Foto: Teemu@Twelve.fi

Niet alleen sterren spotten, maar ook het noorderlicht? Dat kan vanuit de Northern Lights Ranch in Fins Lapland. Door de afwezigheid van kunstmatig licht is de hemel boven dit deel van Lapland kraakhelder. Zie het als een leeg, transparant doek waarop Moeder Natuur haar kunstzinnigheid botviert: groene slierten, paarse vegen en fonkelende sterren. Jij slaat dit natuurspektakel gade vanuit je bed, want de 16 Sky View Cabins op de ranch zijn uitgerust met glazen dakramen. Slapen doe je vanaf € 275 voor twee personen.


6. Stargaze vanuit het Alqueva Dark Sky Reserve in Portugal

De heldere sterrenhemel boven Alqueva in Portugal. Foto: Getty ImagesDe heldere sterrenhemel boven het Alquevameer in Portugal. Foto: Getty Images

Ook bestemmingen zonder lucht -en luchtvervuiling raken in trek. Daarvoor hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld te reizen. Outdoorketen Bever stelde al een lijst samen van de donkerste plekken van Nederland en The Guardian deed hetzelfde voor het Verenigd Koninkrijk. Het Portugese Dark Sky Alqueva Reserve is de eerste bestemming op aarde die de naam 'Startlight Tourism Destination' mag dragen. Boven het Alquevameer is het zo donker dat je de Melkweg kunt zien. Wil je de sterrenhemel op unieke wijze beleven? Boek dan een overnachting in een van de nabijgelegen casas.


7. Slaap in een kegel in de Zwitserse Alpen

Slaap in een kegel in Zwitserland. Foto: WhitepodSlaap in een kegel in Zwitserland. Foto: Whitepod

In het Whitepod hotel in de Zwitserse Alpen slaap je in je eigen ‘pod’, een halve bol die aan een ruimteschip doet denken. Elke pod is een royale hotelkamer die wordt verwarmd door een pelletoven. Door de ruimtelijke opstelling in het veld heb je veel privacy en geniet je van het adembenemende uitzicht. Je kunt kiezen voor zeven verschillende uitvoeringen, van knus tot luxe en van familie tot 007-chic.


8. Geniet van spectaculaire zonsopkomsten en -ondergangen in Namibië

Namibië, het land van de oryx. Foto: WolwedansVanuit je bed in Wolwedans heb je een spectaculair uitzicht op de omgeving. Foto: Wolwedans

Nee, goedkoop is de luxe lodge Wolwedans in het hart van het Namibrand Private Nature Reserve niet, maar bijzonder is het omliggende landschap wel. Bovendien komt het niet vaak voor dat je een oryx, een antilopesoort, kunt zien - laat staan honderden, zoals hier. Een goedkoper alternatief om dit gebied te beleven is een meerdaagse wandeltocht over de Tok Tokkie Trail, waarbij je slaapt met zicht op de (volle) maan of een schitterende sterrenhemel.


9. Slapen onder de sterren in Kagga Kamma, Zuid-Afrika

Zuid-Afrika - Outcrop Open-Air Room CREDIT NC van ZylIn de Star Suite in Zuid-Afrika heb je het gevoel dat je de sterren bijna kunt aanraken.
Foto: NC van Zyl

Even weg van alles en iedereen: dat kan in het Zuid-Afrikaanse Kagga Kamma. Deze Star Suite is genesteld tegen een enorme rots van waaruit je een spectaculair uitzicht hebt over het oneindige landschap. Hier vind je geen elektriciteit , geen internet, zelfs je mobiele telefoon zal geen verbinding weten te maken. Je hebt dus niets, maar toch ook alles. Hier ben je één met de natuur. Neem een buitendouche of badder in het natuurlijke rotszwembad en steek de braai aan voor een romantisch diner. 
In verband met de koudere nachten kun je hier alleen in de zomermaanden tussen september en april overnachten. In andere seizoenen kun je terecht in de bijna even spectaculaire grotkamers of traditionele hutten. 


10. Dobber in het ultieme waterhotel in Tanzania

Manta Resort in Tanzania CREDIT Jesper AnhedeIn het Manta Resort in Tanzania wordt lucht en water één. Foto: Jesper Anhede

Voor de kust van het Tanzaniaanse eiland Zanzibar ligt een uniek stukje vastgoed: een vakantiestekje dat in het water valt. Daar sta je dan, op je dakterras in de Indische Oceaan. Inderdaad, in de Indische Oceaan. De Unterwater Room van het Manta Resort ligt zo'n 250 meter uit de kust van Pemba, het noordelijke zustereiland van Zanzibar. Een trap leidt vanaf het dakterras naar het onderste gedeelte van het drie verdiepingen hoge bouwwerk. Daar ben je ineens vier meter onder water, en dat je weten ook. De anden zijn nagenoeg geheel van glas zodat je een panoramisch uitzicht hebt op het lokale koraal en ander tropisch onderwaterleven. De Underwater Room is slechts een paar maanden geleden geopend, maar nu al geliefd onder koraalvissen, die er enige beschutting vinden tegen vijanden. Ben je even uitgekeken op alle nieuwsgierige buren, loop dan weer naar boven om te zonnen of, als de avond eenmaal is gevallen, te genieten van de uitzonderlijke heldere sterrenhemel.


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!