salamanca

Foto door Reisreporter chateau

Wat is het salamanca van jouw dromen? Wil je zonnen op eindeloze costas, vulkanen beklimmen op de Canarische Eilanden of hiken in de Pyreneeën? Laat je je verleiden door opwindende metropolen als Madrid en Barcelona of door de ene na de andere verrassing in het binnenland, van desolate vissersdorpjes in Galicië met hippe Michelin-restaurants tot de enige woestijn van Europa? Duik je in de rijke geschiedenis, met sporen van het Romeinse en Moorse rijk, of neem je liever een kijkje in de fenomenale regionale keuken? ¡Vamos!

Informatie over salamanca

Beste foto's & tips van salamanca

'1098960' door chateau '1098960' door chateau

Spanjesalamanca

Spanjesalamanca

Detail Plaza Mayor va

chateau

Iedere grote stad in Spanje heeft wel een Plaza Mayor, zo ook de plaats Salamanca. Tijdens onze rondreis door Spanje hebben we deze mooie stad per fiets bezocht. Vanaf de camping zijn we langs de rivier Tormes naar de stad gefietst. Tijdens deze fietstocht heb je tussen de bomen door prachtige uitzichten op de stad. Het fietspad eindigt met uitzicht op de prachtige kathedraal van Salamanca. Met de fiets kom je eigenlijk overal en heb je geen parkeerproblemen. Door één van de toegangspoorten van het Plaza Mayor fietsten we zo het plein op. Ik had het plan om een overzichtsfoto van het hele plein te maken, maar helaas stond het plein vol met allerlei stalletjes. Wat wel goed lukte was het maken van detailopnames. Geen last van storende elementen.

'1115239' door agrotewal '1115239' door agrotewal

Spanjesalamanca

Spanjesalamanca

Straatje in Salamanca

agrotewal

Salamanca is een oude Spaanse stad waar je een heerlijke stedentrip kunt maken. Het heeft veel bezienswaardigheden, kathedralen, het huis met de schelpen, een hele oude universiteit en een geweldig bruisend Plaza Mayor. Omdat er veel studenten wonen in de stad is het er levendig en ook niet al te duur. Dit is een van de vele kleine straatjes, badend in het laatste zonlicht.

Laat kaart zien