Gran Canaria

Van de Canarische Eilanden is Gran Canaria een van de populairste voor een zon-, zee-, strandvakantie. Bekende plaatsen aan de kust zijn Maspalomas, San Agustin, Playa del Inglés en Meloneras. Wanneer je iets meer naar de binnenlanden gaat kom je terecht in groene valleien en schilderachtige bergdorpjes. Vanaf de Roque Nublo, één van de hoogste punten van Gran Canaria, kijk je kilometers ver weg over het eiland en de Atlantische Oceaan.

Informatie over Gran Canaria

Beste foto's & tips van Gran Canaria

'229490' door Aron24 '229490' door Aron24

SpanjeGran Canaria

SpanjeGran Canaria

Rare vogel

Aron24

Dit rare dier zat opeens gezellig bij ons aan het ontbijt. Ik dacht dat het een duif was maar toen ik het beter zag wist ik zekker dat dat het niet is. Daarom even snel een foto van gemaakt om te kijken of andere mensen het wel weten wat het is! dus zeg het maar!

'456919' door ChristaThieme '456919' door ChristaThieme

SpanjeGran Canaria

SpanjeGran Canaria

Samen de wereld...ont

ChristaThieme

Deze foto is genomen op de hoogste bergpiek van Gran Canaria, het eiland wat Columbus op zijn reizen als laatste tussenstop gebruikte om vers voedsel in te slaan voor zijn grote oversteek naar het onbekende Amerika. Het is een eiland waarbij de toeristen meestal niet verder komen dan de mooie zonovergoten stranden. Maar Gran Canaria biedt meer. Met zijn unieke en beschermde flora en fauna is het een eigen wereld in een notendop. Bij een rondreis over het eiland kan achter elke bocht een ander landschap verborgen liggen. Van de glooiende stranden en imposante woestenij in het zuiden via de ontzagwekkende steile kliffen in het westen naar de pijnboombossen en heidevelden in het noorden. Onze Canarische buren weten de mooiste plekjes op het eiland en nemen ons regelmatig mee om de lokale natuur én cultuur te ervaren. Vaak zijn we zelfs de enige buitenlanders tijdens de echte Canarische culturele activiteiten. Wat een mooie kans om het lokale leven zo mee te krijgen!

'463058' door enroute2 '463058' door enroute2

SpanjeGran Canaria

SpanjeGran Canaria

Amagro

enroute2

In het noorden van Gran Canaria kan het soms flink regenen, in tegenstelling tot de zuidelijke helft, omdat de bergen in het centrale hoogland de buien tegenhouden. Deze worden aangevoerd door de passaatwind die vrijwel altijd uit noordoostelijke richting komt. Op deze foto kijk je uit op de 501 meter hoge bergketen van Amagro in het noordwesten van het eiland. De late middagzon in combinatie met de donkere wolken zorgen voor een warme lichtval op de flanken van het bergmassief.

Laat kaart zien

Laatste Gran Canaria artikelen

Gran Canaria - De kwintessens van het binnenland

Een eiland, ontstaan door een wild samenspel van de elementen aarde, water, lucht en vuur. Vulkanen, zee, wind en lava. En als de vier elementen samenwerken ontstaat er een element, dat meer is dan de som der delen. Een vijfde essentie, de zogeheten kwintessens. Gran Canaria is zo’n kwintessens.

Een eiland, ontstaan door een wild samenspel van de elementen aarde, water, lucht en vuur. Vulkanen, zee, wind en lava. En als de vier elementen samen...

Gran Canaria buiten de gebaande paden

Gran Canaria is ontstaan door een wild samenspel van de elementen aarde, water, lucht en vuur. Om er maximaal van te genieten, trek je het ruige binnenland in.

Gran Canaria is ontstaan door een wild samenspel van de elementen aarde, water, lucht en vuur. Om er maximaal van te genieten, trek je het ruige binne...