Spanje image
Spanje image Spanje image

Spanje

Reviews

Spanje
Europa
REDACTIE

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Spanje Fuerteventura
J. was hier 01 Feb 2020
Is vanouds een zeer betrouwbare reisorganisatie ! Onze reis naar fuerteventura was een zeer bijzondere ervaring - Rural Eraa Corte was en is een geweldige plek / daar voel je je op je gemak een wordt je hartstikke verwend. Het eiland is heel bijzonder / ruw en ook aantrekkelijk.
Regio
  • Geen
Review geplaatst op 2020-07-08
10
Spanje Andalusie
Andalusië heeft mij gepakt als geen andere bestemming waar ik ooit ben geweest. Vooral Sevilla was voor mij over de top mooi. Het was alsof ik thuiskwam en ik hier ook thuis hoorde te zijn. Het landschap in Andalusië is bizar mooi. Overal waar je met de auto rijd kun je genieten van het uitzicht. Ook de steden hebben een bepaalde sfeer in zich hangen, en elke stad is hierin weer anders. Je voelt de geschiedenis van een stad zodra je erin binnenloopt. Ik hoop hier zelf snel weer terug te kunnen keren en ik zou het ook iedereen aanraden!
Regio
  • Mooie landschappen
Review geplaatst op 2019-12-01
9
Spanje La Palma
La Palma, één van de 13 Canarische eilanden in de Atlantische Oceaan is er eentje waar je meteen verliefd op wordt. Voor zowel de zonneklopper, wandelaar, fotograaf, cultuur of natuurliefhebber ieder vind op dit eiland met iets meer dan 80.000 inwoners zijn gading om een prachtige vakantie te beleven. Jaarlijks bezoeken z'on 200.000 toeristen La Palma, waarvan bijna de helft een daguitstap maakt vanuit het naburige Tenerife. Om een idee te geven, de populairste eilanden Gran Canaria en Tenerife krijgen respectievelijk zeven en acht miljoen bezoekers op vakantie. Als je niet van massatoerisme houdt dan zal je zeker een geluksgevoel overhouden aan je vakantie op La Palma.
Regio
  • Indrukwekkende sterrenhemale
  • Tazacorte
  • Roque de los Muchachos
  • Los Tilos
  • Santa Cruz
  • Cultuur
  • Natuur
Review geplaatst op 2019-08-25
10
Spanje Fuerteventura
Fuerteventura het eiland van de kale bergen. Maat toch spaarzaam groen in de dalen. Ik verbleef dit jaar in Costa Calma. En wel in hotel Santido H10 Playa Esmeralda. Een hotel voor volwassenen. Ondanks de vele gasten was het rustig om je heen. Het hotel super schoon met als indruk een beetje kluerig Afrikaans. Heerlijk en dicht bij de mooiste stranden. Het eten goed en de bedden super. Het uitzicht op zee is echt prachtig zowel vanuit de kamer. Om vanuit hier een mooie tocht per huurauto te maken is het makkelijk. Het verhuurbedrijf zit in het hotel. Mijn tocht was naar Pajaro met de grootste vergezichten naar het zuiden en verder naar Ajuy met zijn holen aan zee. Daarna de smalle en heerlijke hoge weg naar de Valle de Santa Ines met zijn uitzichten over het noordelijke deel. Een aan te bevelen dagtrip. En tevens het hotel is ook echt aan te bevelen voor wie een super verblijf zoekt. Wij waren er in juni 2019 en zoek het eens op in Google.
Regio
  • super hotel
  • prachtige uitzichten
  • geen vervelende opslokkende toeristen
  • vliegveld wel ver
Review geplaatst op 2019-07-11
8
Spanje Minas-de-rio-tinto
De omgeving van Minas de Rio Tinto, in west Andalusië, is een paradijs voor fotografen. In dit gebied is veel open mijnbouw. Hele bergen worden afgegraven om koper te winnen en daarna achtergelaten. De grond zit vol mineralen ook ijzer, zwavel, mangaan, zilver die het riviertje Rio Tinto die hier even ten noorden van Nerva ontspringt, prachtige kleuren geeft wanneer het over de mineraalrijke rotsen stroomt. De rivier lijkt alle kleuren te hebben van knal-rood, oranje, geel, paars, groen en blauw. Ook de stenen hebben prachtige kleuren. Fotograferen kun je hier eindeloos, vele landschappen en detailopnames in en om het water. Oefenen met grijsfilters en sluitertijden voor fraaie verstilling van het water. Ook liefhebbers van Urbex fotografie kunnen hier aan hun trekken komen. Nordic Vision heeft een georganiseerde fotoreis hierheen. O.l.v. een fotograaf, die je naar de mooiste plekjes brengt, en je persoonlijk begeleidt om de mooiste foto’s te maken. Ook heeft hij een excursie geregeld naar de Gruta de las Maravillas, prachtige druipsteengrotten onder de stad Aracena, waar je normaal niet mag fotograferen. Je krijgt 2 uur de tijd om met statief de mooiste opnames te maken. We overnachten in hotel Atalaya in Minas de Rio Tinto, en twee keer per dag heerlijk Spaans eten in een van de restaurants hier. Ook kun je in Aracena de beste Iberico ham kopen van deze streek, in deze stad is ook een ham museum.
Regio
  • heerlijke gastronomie
  • veel variatie voor fotografie, bijzonder surrealistische landschappen.
  • je hebt wel een auto nodig om op de locaties te komen.
Review geplaatst op 2019-06-27
8
Spanje Barcelona
In Barcelona wemelt het van de streetart. Sinds het begin van deze eeuw trekt de Catalaanse hoofdstad graffiteros aan van over de hele wereld. Hierdoor is het straatbeeld verfraaid en zijn de lelijke elementen in de stad weggewerkt. In tegenstelling tot veel andere steden zijn hier geen grote murals, maar kleine, subtiele kunstwerkjes. En juist omdat de werken klein en minder prominent aanwezig zijn, zijn ze moeilijk te vinden. De oplossing hiervoor is een streetart-tour waarbij je samen met een local op zoek gaat naar de mooiste werken. Dat is dubbel leuk, want je komt op plekken die je zelf niet zou vinden en leert tegelijkertijd meer over de stad. Samen met Mike van Barcelona Street Style Tour verkennen we de wijken El Borne en Barri Gòtic, Je moet hier goed om je heen kijken om alle kunstwerkjes te ontdekken, dit varieert van kleine mozaïeken tot beeldjes en mooi beschilderde deuren. Achter ieder kunstwerk schuilt wel een verhaal of een boodschap. Barcelona Street Style Tour organiseert iedere dag twee tours. Meedoen is gratis, maar het is wel gebruikelijk om achteraf een fooi te geven.
Stad
  • het 'andere' Barcelona
  • 'ontdekkingstocht' - leuk om te doen
  • leerzaam
  • geen
Review geplaatst op 2019-05-14
9
Spanje Valencia
De Spanjaarden noemen Valencia ‘de huiskamer van Spanje’. En niet voor niets. Het is een zeer gezellige stad, waarbij je, als je de hoogtepunten bezoekt, niet het idee hebt in een grote stad te zijn. Het oude centrum is prachtig met leuke pleintjes, oude kobbelstraatjes en mooie kerken. Hier vind je ook de grootste overdekte markt van Europa. Wat een genot om daar een paar uur rond te lopen. Vergaap je aan de heerlijkste hammen, vissen die je nog nooit gezien hebt, noten, kazen, maar ook werkelijk elk deel van een koe of kip. In de oude haven El Cabanyal kom je schattige gekleurde huisjes tegen. Hier heb je vele heerlijke plekjes om te lunchen. Bovendien loop je zo het strand op. In het oude centrum kan je op zeer veel plekken voor weinig geld een fiets huren en kan je deze visserswijk makkelijk bezoeken. Ook fiets je in zo’n twintig minuten via een droge rivier naar 'Ciudad de las Artes y Ciencias' (Stad van Kunsten en Wetenschappen). Dit enorme complex omvat vele gebouwen in prachtige architectuur. Op een zonnige dag weerspiegelen de futuristische hoogstandjes schitterend in de kunstmatig aangelegde waterplaatsen. Zo'n 20 kilometer ten zuiden van Valencia ligt het natuurpark ‘Parc Natural de l’Albufera’. Dit park is vooral bekend om z’n vele rijstvelden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier ’s werelds beste paella vandaan komt. Bezoek bijvoorbeeld het plaatsje El Palmar en geniet daar van een fantastische paella in een van de vele restaurants!
Stad
  • Vriendelijke mensen
  • Heerlijk eten
  • Heel veel mogelijke dagtripjes
  • Uitstekend klimaat
  • Geen
Review geplaatst op 2019-06-16
9
Spanje Murcia
Misschien ben ik een klein beetje bevooroordeeld omdat ik er heb gewoond en de regio en stad in mijn hart heb gesloten, maar Murcia is wat mij betreft echt de onontdekte parel van Spanje. De hoofdstad Murcia is ontzettend gezellig en knus. In een weekend heb je de bezienswaardigheden wel gezien. De sfeer er echter zo leuk dat het zeker geen straf is om er langer dan een paar dagen te blijven. Het eten is er heerlijk en vers, en de mensen zijn zo aardig. Vooral rond de kersttijd is het geweldig in Murcia stad. Door het heerlijke weer is iedereen op straat te vinden, de stad is prachtig versierd en elke dag wordt er wel een evenement georganiseerd. Verder is de regio Murcia ontzettend divers. De kust is nog niet echt ontdekt door toeristen, dus kun je lekker rustig op het strand liggen. In het binnenland vind je bergen, bossen, wijnranken, maanlandschap en alles ertussen in. In Murcia kun je nog het echte, authentieke Spaanse leven beleven, inclusief het ritme (mañana, mañana). Tijdens de zes maanden dat ik er woonde, heb ik amper toeristen gehoord/gezien. Zelfs de jongeren in de horeca kunnen amper Engels, maar dit geeft des te meer het Spanje zoals het echt is weer.
Regio
  • Onontdekt
  • Authentiek
  • Veelzijdig
  • Compact
  • Winkels houden vast aan de traditionele openingstijden
  • Er wordt amper Engels gesproken
Review geplaatst op 2019-11-05
7
Spanje
Lekker rustig wandelen net buiten Barcelona. Met bergen, uitzicht op de Middellandse Zee en kleine, opvallend relaxte kustdorpjes waar je even iets kunt eten en drinken.
Gebergte Highlight
  • Goede wandelpaden
  • Rustig
  • Slow travel vlak bij miljoenenstad
  • Geen horecavoorzieningen binnen het park zelf
Review geplaatst op 2019-04-05
7
Spanje
Lekker rustig wandelen net buiten Barcelona. Met bergen, uitzicht op de Middellandse Zee en kleine, opvallend relaxte kustdorpjes waar je even iets kunt eten en drinken.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken Bergen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • Goede wandelpaden
  • Geen horecavoorzieningen binnen het park zelf
Review geplaatst op 2019-04-05
8
Spanje Lanzarote
Op Lanzarote worden druiven gekweekt in z.g. hoyos, kuilen in de zwarte vulkanische grond waaromheen een halve cirkel van kleine lavastenen muurtjes (Abroyos) de plant bescherming bieden. Hier is echt over nagedacht. Het vocht dat tijdens de nacht condenseert op deze muurtjes zorgt voor het water voor de druivenstokken en is een aloude beproefde methode zoals in La Geria. Bovendien is het ook een fotogeniek landschap! Ga zeker kijken als je op dit bijzondere eiland bent, het is echt de moeite waard.
Regio
  • mooi wandelgebied
  • interessant
  • weinig toeristen
  • rustig
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-02-13
8
Spanje La-gomera
Wandelen op La Gomera De meeste mensen denken bij de Canarische eilanden aan zee en strand. Maar er zijn ook eilanden die wat minder bezocht worden en bij uitstek geschikt zijn om te wandelen. La Gomera is er een van. Je bereikt dit prachtige eiland met de boot vanuit Tenerife en komt aan in de leuke haven van San Sebastián. In het midden van het eiland ligt het Parque Nacional de Garajonay. In dit park, dat een groot deel van het eiland beslaat, kan je schitterende wandelingen maken. En niet alleen hier, op nog veel meer plekken zijn er makkelijke en pittige hikes, in totaal zo’n vijftig stuks. Het eiland is slechts zo’n 400 vierkante kilometer groot, dus vanuit waar je ook verblijft is het Parque Nacional de Garajonay binnen een uurtje met de auto te bereiken. Alle wandelingen zijn goed aangegeven. Je loopt door sprookjesachtige laurierbossen, langs rotsachtige kusten en door adembenemende landschappen. Een absolute aanrader is om naar ‘El pajarito’ (het ‘vogeltje’) te rijden. Vanaf deze rotonde kan je twee prachtige wandelingen maken. Wandeling nummer 16 leidt je langs zeeën van bloemen door indrukwekkend landschap met vele uitkijkpunten en na een wandeling naar de top van ‘El Alto’, het hoogste punt van het eiland, word je beloond met een schitterend uitzicht op de omringende eilanden Tenerife, El Hierro en La Palma.
Regio
  • Uitstekend klimaat
  • Prachtig wandeleiland
  • Weinig toeristen
  • Je hebt een auto nodig
Review geplaatst op 2019-01-27
9
Spanje Bardenas-reales
Het NP Bardenas Reales is een minder bekend natuurpark, vlakbij Tudela, in Spaans Baskenland. Het park is ruig en het heeft veel weg van een maanlandschap. De bizarre kalksteenrotsen zijn gevormd door weer en wind. Een extraatje zijn de schaapskuddes die in het voorjaar en de zomer te zien zijn. En waar schapen zijn komen ook vale gieren voor, die hier vlak over je heen scheren. Je kunt er met de auto doorheen rijden, maar het mooist is natuurlijk met een gids te voet of met de fiets het gebied verkennen. Het park is meer dan 42.000 ha groot en is vrij toegankelijk. Het Natuurpark Bardenas Reales telt bovendien meer dan 700 km paden, onverharde wegen en trekpaden voor vee, zeer geschikt voor wandel- en fietsliefhebbers.
Regio
  • Arguedas, biedt de camperaar faciliteiten
  • grotwoningen in de nabije omgeving
  • overnachten in de camper, vlakbij mogelijk
  • bizarre rotsformaties
  • een adembenemend landschap
  • Kosteloos toegang
  • kan lastig rijden zijn, bij regenval
  • door invloeden van het weer, verdwijnt het NP
Review geplaatst op 2018-07-17
8
Spanje Ainsa
Ainsa een klein middeleeuws stadje is een heerlijke plek midden in de Pyreneeën. Er liggen verschillende campings en je mag met de camper bij de oude burcht overnachten. Vanuit het stadje kun je heel veel verschillende dingen doen. Afdalen in een canyon is wat mij betreft de meest uitdagende bezigheid, maar wandelen, abseilen, kajakken, raften of het maken van meerdaagse trips in de bergen wordt ook veelvuldig aangeboden. In het centrum van Ainsa zit een kleine bodega die tegen heel schappelijke prijzen wijn uit het vat verkoopt.
Stad
  • Gieren museum
  • heerlijke wijn te koop bij bodega
  • wandeling maken het NP Ordesa en Monte Perdido
  • raften en kajakken
  • canyoningen, iets wat je gedaan moet hebben
  • het weer in het voorjaar is erg wisselend
Review geplaatst op 2019-02-07
8
Spanje
In Murcia wordt het begin van de lente gevierd met Banda de la Huerta (jaarlijks op de dinsdag na Pasen en aansluitend aan Semana Santa). De avond ervoor brengen Murcianen in klederdracht een bloemenoffer bij de prachtige kathedraal. Op dinsdagochtend is er een openluchtmis. De hele stad is in de ban van het feest en overal zijn extra terrassen en stalletjes. Studenten zien er fantastisch uit in hun klederdracht (jongens in witte broekrokken met gekleurde gillets, meisjes bloemrijke rokken en sjaals. Zij vieren hun eigen feestje op het universiteitsterrein en het is een bezoekje zeker waard. Het echte feest is echter in de oude binnenstad van Murcia. Rond de middag is er een prachtige processie. Deelnemers dragen folklore kleding (publiek ook vaak). Na de processie is het tijd voor de lunch. Overal in de stad zijn zgn. peña's (pop-up restaurants) van riet, waar je voor enkele Euro’s kunt eten (beperkte menukeuze). Het eten is door de buurtbewoners bereid en smaakt voortreffelijk. Wij werden bij Peña el Zarangollo warm onthaald en zaten als enige 2 toeristen aan lange stamtafels met de locals, terwijl de paella en pullen bier op tafel kwamen. Eind van de dag is de grande parade met als thema regionale producten. Het publiek zit massaal langs de weg en in het park (waar volop gepicknickt wordt). De sfeer is geweldig. Als afsluiting bezoek je dan nog een tapasbarretje en dan keert iedereen huiswaarts. Het is een zeer lokale happening zonder toeristen met veel couleur locale.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken Bergen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • groot volksfeest
  • niet bekend bij de massa
  • extreem druk
Review geplaatst op 2020-09-08