Spanje reviews

9
Spanje bardenas-reales
agrotewal was hier 01 mei 2018
Het NP Bardenas Reales is een minder bekend natuurpark, vlakbij Tudela, in Spaans Baskenland. Het park is ruig en het heeft veel weg van een maanlandschap. De bizarre kalksteenrotsen zijn gevormd door weer en wind. Een extraatje zijn de schaapskuddes die in het voorjaar en de zomer te zien zijn. En waar schapen zijn komen ook vale gieren voor, die hier vlak over je heen scheren. Je kunt er met de auto doorheen rijden, maar het mooist is natuurlijk met een gids te voet of met de fiets het gebied verkennen. Het park is meer dan 42.000 ha groot en is vrij toegankelijk. Het Natuurpark Bardenas Reales telt bovendien meer dan 700 km paden, onverharde wegen en trekpaden voor vee, zeer geschikt voor wandel- en fietsliefhebbers.
Regio
  • Arguedas, biedt de camperaar faciliteiten
  • grotwoningen in de nabije omgeving
  • overnachten in de camper, vlakbij mogelijk
  • bizarre rotsformaties
  • een adembenemend landschap
  • Kosteloos toegang
  • kan lastig rijden zijn, bij regenval
  • door invloeden van het weer, verdwijnt het NP
Review geplaatst op 2018-07-17
7
Spanje Andalusie
MarryvanderGeest was hier 01 apr 2018
We wilden de natuur in in een warm land maar dan ook er niet te ver weg van Nederland. Dan kom je in april toch al snel uit in Spanje. Waar voor ons nog genoeg te ontdekken valt. Even ten noorden van Granada en de siërra Nevada zag ik op de kaart 'Parc natural de las sierras de Cazorla, Segura y las Villas liggen. Het strategisch gelegen Hornos bleek een goede keus. Wat een onwijs ruig gebied. Schitterende rotspartijen. Sneeuwresten op de toppen en smalle bergwegen. We zagen al snel bergbokken en geiten. Het stadje Hornos is ligt tegen een berg geplakt en heeft een schitterend uitzicht over het Embalse del Tranco gevuld met water uit de bron van de Rio Quadalquivir die door heel Andalusie stroomt om bij Cadiz de zee in te stromen. Ons hostel el Miriador ligt aan de rand van Hornos en heeft geweldig uitzicht over het meer . De uitbaters , spaanse Esther en nederlandse peter zijn vriendelijk en spontaan. Hulpvaardig, weten te vertellen over de streek waar het goed wandelen is en hebbende boel keurig op orde. Het streek ontbijt was heerlijk, de kamer schoon en goed. Prima douche en qua sfeer helemaal goed. We hebben goed kunnen wandelen in het ruige en rustige gebied waarbij we veel wild zagen ( slang, hagedissen, eekhoorns, herten en bergbokken. Schitterende bloemen en fris stromende rivieren maakten het gebied voor ons helemaal af. Een aanrader dus!
Regio
  • echte ruige natuur en weinig toerisme
  • weinig cafeetjes dus neem lunchpakket mee
Review geplaatst op 2018-04-28
8
Spanje Valencia
Yvonne was hier 15 mrt 2018
Na een korte vroege vlucht kom ik met mijn rugzak gevuld voor 3 dagen aan op het vliegveld van Valencia. Thuis heb ik al tickets geregeld voor de metro en hop on hop off bus. Wanneer je uit de metro stapt waar ook een halte van de hop bus is maak je al direct relaxed kennis met deze schitterende stad. Thuis heb ik mijn favoriete spots al uitgezocht maar zo hoppend valt mij de "groene long" op. Mijn AirNb ligt in de studentenwijk op loopafstand van winkels, een hop on busstop en een fantastisch mooi breed strand. Ik besloot dag 2 de "groene long" weer op te zoeken en dan vanaf het strand richting de stad en de Valencia ZOO. Van het F1 circuit langs de futuritische gebouwen van het Aquarium, het weerkundig instituut ,door het schitterend aangelegde park waar ook heerlijk koffie wordt geschonken. Wandel naar binnen of bezoek een van de bijzondere gebouwen. Door de lichtinval is dat elk uur anders, schitterend maar in dit verhaal over de "groene long" volg ik met stukjes met de hop bus zijn daar sportvelden, tennisbanen en al die tijd volg je eigenlijk de oude rivierloop die eronderdoor wordt geleid na jaren van overstromingen. Bij een splitsing kies ik vandaag buiten de stad en val ik van de ene in de andere verbazing en kom uiteindelijk bij de ZOO waar ik In deze moderne tuin het groen mis. Dag 3 doe ik de splitsing richting Valencia stad met in de long schitterend oude bomen boven gezellige terrasjes en vlieg aan het einde van de dag naar huis, tevreden over mijn ontdekking
Stad
  • zo veel verrassingen
  • gemakkelijk gebruik OV
  • snel van de luchthaven naar het centrum
  • schitterend strand
  • verkeersopstoppiingen in het centrum
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Spanje
m was hier 15 mrt 2018
empuria bravia is een klein plaatsje aan de costa brava. Deze bestemming is geweldig als je een boot hebt om te gaan varen overdag. Je vaart direct door E,paria heen. De camping Nautic Almata ligt in het natuurgebied ernaast. Een geweldig camping voor jong em oud.Van hieruit kan je geweldige uitstapjes maken naar allerlei omliggende plaatsjes zoals Figueres Rosas, Estartit em op 60 km afstand ligt Barcelona. Ook het vliegveld van Gerona ligt op een half uur tje afstand. Heerlijk eten bij de ruime aan de zee is geweldig. De spaanse markten blijven leuk en mocht je een boot hebben dan kun je elke dag langs de kust de prachtige baaien aan doen of varen naar Cadaques mooi dorpje op een berg met een fantatisch uitzicht. Een prachtige bestemming voor een fantastische vakantie.
Land
  • Ligt centraal
  • prachtige omgeving
  • Soms een harde wind vanuit pyreneeen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Spanje Tenerife
m was hier 15 mrt 2018
Playas America. Time t Smile accommodate van TUI : Coral Dreams. Fantastisch complex!! Nieuw schoon alsof je thuis bent. Aan alles is gedacht. Van Boxsspring bed tot magnetron en Nespresso apparaat. De plaats zelf is mooi aangelegd. Valt op fat het overal schoon is en de infrastructuur is geweldig. De sfeer is gezellig. De temperatuur is er altijd constant. Heerlijk weer met een klein briesje. Je kan er wandelen,fietsen of puur alleen aan het strand liggen. Voor iedereen wt wils. De winkels zijn er luxe en de prijzen zijn vergelijkbaar met Nederland. Hier geen nep artikelen maar prachtige luxe merk winkels. De markten daar er tegen liggen vol met neoartikelen waar ze nog veel te veel voor vragen. Als je op Tenerif bent moet je de Teide zien. Een vulkaan in ruste.Vooral bij zonsondergang is het er prachtig.AAnrader is om een auto te huren om echt wat van het eiland te zien.
Regio
  • schoon en alles goed geregeld
  • in veel plaatsen engelsen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Spanje Sevilla
Edith was hier 15 mrt 2018
Een stad vol passie, zinderend van leven. Geschikt voor een week.Je zult je geen moment vervelen. Sevilla barst van geschiedenis en cultuur. Alcazar,de kathedraal,Giralda. Erg leuk een bezoek te brengen aan een flamenco avond of de Arena met het stierenvechtersmuseum. Dit laatste bevestigt je in de overtuiging nooit een bul-fight bij te wonen. De avonden bruisen.Gedurende de zomer kun je niet anders dan toegeven aan de siësta.De temperatuur is dan eenvoudigweg te hoog. Maar: overal is airco,zijn de terrasjes beneveld met water en lokken de mooie parken. Het eten is verrassend en uitnodigend. Tot diep in de avond en nacht is het buiten druk en levendig met veel straat-muziek en een ontspannen atmosfeer. Kortom: een temperamentvolle parel in Andalusië!
Stad
  • Sfeer
  • cultuur
  • terrasjes
  • prijsniveau
  • bezienswaardigheden
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Spanje Barcelona
Chantal was hier 15 mrt 2018
Barcelona is zeker een tien waard. Toen ik daar aankwam voelde ik me meteen op mijn gemak. HEEL veel mooie bezienswaardigheden, zoals de sagrada, de mooie fontijn op de berg montjuic, de oude straatjes, mooie oude kloosters en nog VEEEL meer. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad en de mensen daar waren ongelofelijk aardig. Helaas bleef ik daar maar 5 dagen, maar ik had er graaaag een hele maand willen zitten. Barcelona is een drukke/grote stad en ik raad het je ook zeker aan als je het leuk vind om verschillende plaatsten te zoeken en benieuwd bent naar de verschillende dingen op een plaats. Barcelona is namelijk heel kunstzinnig en je vind heel veel mooie dingen terug.. Dus nog nooit hierheen geweest? Dan zou ik het zeker doen!
Stad
  • De verschillende dingen die er te doen zijn. Er is gewoon zoveel moois te zien!
  • Wat iets minder was is dat het ONGELOFELIJK druk is. Je vind daar heel weinig plekken of het is vol.. Maarja ik snap het wel want dat is natuurlijk teverwachten van een grote beroemde stad.
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Spanje Bilbao
Marie-Fleur was hier 15 mrt 2018
Een minder voor de hand liggende keuze dan Madrid of Barcelona... maar daarom zeker niet minder leuk! Bilbao ligt in Baskenland (Noord-Spanje) en is met het vliegtuig rechtstreeks te bereiken via Schiphol. Bilbao ligt vlak bij de kust te midden van een glooiend gebergte... Wat wil je nog meer? Must do's zijn - onder andere - een bezoekje aan het Guggenheim museum, pintxos eten in een van de vele bars en rondstruinen in 'old town'. De stad leent zich ook prima om uitstapjes te maken naar steden als San Sebastian en Pamplona. Met andere woorden... zeker een locatie om te overwegen voor een volgende stedentrip! Veel plezier!
Stad
  • Culinair zeer goed vertegenwoordigd
  • Relatief voordelig
  • Gemoedelijke sfeer
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Spanje Puerto de Mogán
SourOnTour was hier 01 mrt 2018
Puerto de Mogan in Gran Canaria is een oud vissersdorpje in het zuidwesten van het eiland. Ook al is Gran Canaria natuurlijk een eiland dat zeer druk bezocht is door toeristen, zijn hier ook nog plaatsjes te vinden die niet geheel overlopen zijn door toeristen. Een voorbeeld hiervan is Puerto de Mogan dat klein strandje heeft en een leuke haven met genoeg gezellige restaurants en barretjes. Achter de haven is het ontzettend leuk wandelen tussen de wit geverfde huizen met gekleurde accenten. En als je in de juiste periode daar bent bloeien de bloemen hier hartstikke mooi. Nog verder landinwaarts, tegen een helling aan, wonen mensen die wat minder te besteden hebben. Kleine huisjes, dicht op elkaar gebouwd, waar een trap tussen naar boven loopt naar een uitzichtpunt. Vanaf hier kijk je mooi uit over de stad, de haven en het strand. En met een beetje gelukt zie je hier een mooie zonsondergang.
Stad
  • Relatief rustig dorpje
Review geplaatst op 2018-06-21
7
Spanje Valencia
Saphira was hier 19 dec 2017
Wat een geweldige stad waar veel te zien is! Daarnaast erg leuk om per fiets de verschillende wijken te herkennen. GA in maart, dan maak je een festival mee!
Stad
  • lekker fietsen
  • vuurwerk in maart
Review geplaatst op 2017-12-19
8
Spanje
Renske was hier 01 nov 2017
Madrid is een hele leuke bestemming voor een citytrip, ook in de wintermaanden. Ik was er begin december en dan zijn er tal van leuke kerstmarktjes en de stad is volop versierd met lichtjes en kerstbomen. Ondanks de kou (10 graden overdag, -4 graden 's nachts) is er genoeg te beleven. Het leven speelt zich in de winter minder op straat af, maar er zijn ontzettend veel leuke restaurantjes, barretjes, markten, musea en winkels om je te vermaken. Doordat het ook in de winter nauwelijks regent kan je (bijna) altijd heerlijk door de mooie straten slenteren en af en toe opwarmen met koffie, chocolademelk, wijn of een biertje.
Land
  • Heerlijk eten, musea, mooie straten
  • Het centrum is erg druk in het weekend
Review geplaatst op 2017-12-06
9
Spanje La Palma
kburgers1 was hier 01 nov 2017
La Palma is het groenste eiland van de Canarische eilanden. Het eiland is veelzijdig en een weekje vakantie is dan ook eigenlijk te kort. We hebben prachtig gewandeld in het Nationaal Park Caldera de Taburiente en langs de mooie drakenbomen bij Las Tricias. Ook hebben we vanuit Tazacorte een whale watch gedaan en prachtige tuimelaars gezien. Verder kan je rondom het eiland duiken in een prachtige onderwaterwereld. Ik heb er roggen, zeepaardje, murene en nog veel meer gezien! Het eten is niet om over naar huis te schrijven. De warme zon en de prachtige zwarte stranden leveren wel weer mooie plaatjes op en het water is heerlijk warm om in te zwemmen. Kortom een leuk eiland om je een weekje op te vermaken.
Regio
  • Caldera de Taburiente
  • Mooie duikstekken
  • Whale watchen
  • Drakenbomen
  • Warm klimaat
  • Eten is matig
Review geplaatst op 2017-12-08
10
Spanje
pkbergen was hier 01 okt 2017
Medio oktober 2017 heb ik Valencia bezocht. Wat direct opvalt in de stad is de zeer relaxte sfeer en het gevoel van veiligheid. Drie dagen hebben we de stad per fiets verkend en genoten van het stadspark del Turia, de oude stad, de hippe wijk Ruzafa het strand en het fantastische eten. Een stad met voor ieder wat wils en ik oktober nog een heerlijke temperatuur van 25 graden.
Land
  • Relaxte sfeer
  • Groepen toeristen van cruiseboten
Review geplaatst op 2017-10-23
8
Spanje
ChantalWillems was hier 01 okt 2017
Een Spanjaarden leven 's avonds en buiten. Ook de temperatuur laat dit toe. We zijn half november en overdag telt de thermometer hier 23graden. Het ene straatje na het andere is vol met leuke tapas bars waar je ook kan ontbijten. De prijzen zijn zoals in België. De smalle steegjes zijn aangenaam om er door te lopen. De Spanjaarden beginnen hun dag redelijk laat, dwz rond 11uur. Op aanraden van de vrienden gaan we de paddenstoel van Sevilla bezoeken, 'Metropol Parasol' Het is een abstract gebouw midden in het oude stadsdeel. Dit abstract ding dat een paddenstoel moet voorstellen maar er helemaal niet op lijkt, hoort daar helemaal niet thuis. Voor 3€ brengt de lift je helemaal naar boven. Daar wordt je verrast met een view over de oude seviaanse stad. Ook daar hebben we geen spijt van dit gedaan te hebben. Volgens je ingangsticket krijg je een gratis drankje, maar ze willen hiermee zeggen dat je een korting van 1€ krijgt als je iets consument in de bar op het dak van de parasol. een hotspot is, is 'calle de Espagna'. Dit ligt wel buiten het oude stadsdeel. Je kan er te voet heen gaan maar een aanrader is, neem de bus. Deze kathedraal en het open plein tonen alle schilden van elke Spaanse regio. Ook de architectuur van deze gebouwen zijn zeer mooi. Het is natuurlijk een toeristisch trekpleister van jewelste. Als je het bezoekt koop dan in het passant de gepofte kastanjes, deze zijn heerlijk. Loop zeker ook eens door het aanpalende park. Je kan niet verloren lopen in Sevilla.
Land
  • leuke restaurantjes
  • Zeer toeristisch
Review geplaatst op 2017-11-30
8
Spanje Baskenland
PleunGroeneveld was hier 01 aug 2017
Leuke stad die mooi gelegen is aan een baai. Je kunt hier echt wel een dag doorbrengen om te genieten van de mooie ligging, het mooie stadscentrum en het lekkere eten in de vele restaurantjes.
Regio
  • Mooi ligging.
  • leuke terrassen.
  • Een snuif cultuur.
  • druk
Review geplaatst op 2017-09-11
9
Spanje
PleunGroeneveld was hier 01 aug 2017
Vanuit Fuente De kun je met een kabelbaan omhoog en eenmaal boven kun je diverse mooie wandelingen starten. Er zijn diverse routes uitgezet van verschillende lengte. Je kunt naar plaatsjes wandelen of terug naar het dal. Of gewoon boven een leuke wandeling maken en daarna weer met de kabelbaan naar beneden. wat mij bertreft een topdagje uit.
Land
  • Prachtig wandelgebied.
  • Buiten wandelen is er niet erg veel te doen.
Review geplaatst op 2017-09-13
10
Spanje
andresenmarianne was hier 01 mei 2017
Waarschijnlijk een bezoek waard, maar wees ervan bewust dat het kan druk worden. Parkeergelegenheid is beschikbaar en vervolgens een wandeling naar het dorp en de haven. Als parkeergelegenheid vol is parkeergelegenheid kan worden gemaakt op de kant van de weg maar wel een wandeling omhoog en omlaag! Veel bars, cafés en winkel .... een beetje overdreven commerciële maar vrij
Land
  • Sfeer
  • Geschikt voor kinderen
Review geplaatst op 2017-05-18
9
Spanje Barcelona
silvija was hier 01 mei 2017
Barcelona is een bruisende, typisch spaanse stad. Groots, wijds, feestelijk en vooral erg spaans. Grote lanen, veel palmen. Uitgestrekt richting strand, maar ook zeker de intimiteit van de kleine winkelstraten,een fijne sfeer, voelt veilig aan. Nog voldoende pareltjes om te ontdekken o.a. het Sant Pau hospital. Wat een pareltje! Natuurlijk moet je tapas gaan eten, met op numero uno mijn favoriet de kroketjes! Ook het aquarium , waar mijn dochter graag heen wou (en ik mijn bedenkingen bij had) bleek verrassend goed onderhouden en zeer groots opgezet te zijn, het zal er prachtig uit! Pak de tram, stap zomaar ergens uit en ontdek de paden die nog niet belopen zijn door toeristen. Ook de gotische wijk met haar bijzonder fotogenieke toegangspoort doet je terugwanen in de middeleeuwen! Flaneer over de rambla, bezoek de kleurrijke markt. Geniet van Barcelona in al zijn spaanse kleurrijke facetten!
Stad
  • veel te ontdekken
  • geen
Review geplaatst op 2017-06-09
8
Spanje Málaga
remcoenmarloes was hier 01 mei 2017
Malaga is een heerlijke stad met mooie gebouwen, terrasjes, goed eten en drinken én ligt direct aan het strand! Nou kan het in de stad zelf redelijk druk zijn en zal je op het dichtstbijzijnde strand ook niet het gevoel hebben buiten de gebaande paden te gaan. Huur daarom een fiets en fiets de hele boulevard af langs het strand. Na zo'n 20 a 30 minuten kom je bij Playas del Palo terecht. En daar is het nog wel heerlijk genieten van het echte Spaanse leven: rustige prive-strandjes die bij familierestaurants horen. En bij elk restaurant staat de bbq (in de vorm van een boot) alvast aan en worden er verse sardientjes gebakken als lunch. Heerlijk genieten!
Stad
  • Lekker eten
  • Rustiger dan Malaga zelf
  • Tussen de locals
  • Je moet er een stukje voor fietsen
Review geplaatst op 2018-10-09
9
Spanje Extremadura
Willemien was hier 01 apr 2017
Op ongeveer 2 uur rijden vanaf Madrid ligt de Jerte Vallei,in de provincie Extramaduro. In de lente staan de kersenbomen volop in bloei. Meer dan 2 miljoen kersenbomen staan op de hellingen in de vallei te pronken met hun bloesem. Een geweldig mooi gezicht. Door de vallei stroomt de rivier de Jerte. Vanaf Palencia rijd je de 40 km lange vallei in en word je omringd door de bloesem. Er zijn heel veel leuke typische dorpjes om een tussenstop te maken. In het plaatsje Cabezuela is een bezoek aan het kersen museum de moeite waard. Er zijn mooie wandelingen uitgezet over kleine kronkelige paadjes tussen bloeiende boomgaarden met diverse afstanden. Als de kersen rijp zijn (mei) wordt in de Jerte Vallei het kersenfeest gehouden met veel activiteiten. Je kunt ook heerlijk luieren in de vele natuurbaden (gratis) of mountaibiken.
Regio
  • zonnige vallei
  • leuke ongerepte dorpen
  • mooie wandelomgeving
  • activiteiten tijdens de kersenoogst
  • natuurbaden
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-26