Spanje reviews

9
Spanje canon-del-rio-lobos
agrotewal was hier 01 mei 2018
NP Canon del Rio Lobos, is een waar paradijs voor mensen die houden van fietsen, wandelen en vogellaars. De natuur is overweldigend en bestaat uit kalkstenen rotsen, diepe kloven, riviertjes en een heuse Tempelierstempel. Je kunt er een op eigen gelegenheid een grot binnengaan, maar het meest bijzonder zijn de vele gieren die over je hoofd heen scheren. Verder zijn er heel veel insecten, waterjuffers en libellen, maar ook slangen en kikkers. Er zijn veel verschillende paden uitgezet, waarvan de langste 24 km door de kloof voert. Voor mij is het ieder jaar een feestje om hier te wandelen. En sinds vorig jaar bestaat de mogelijkheid om met de camper in de kloof te overnachten, de kosten 5 euro. De adresgegevens zijn: Herrera de Soria, Coordinaten N41.74598 en W3. 06002
Highlight
  • overnachten in de camper
  • geen toeristen te bekennen
  • kloven en grotten
  • overweldigende natuur
  • 250 paar broedende gieren
  • als het lang regent zijn de paden slecht
Review geplaatst op 2018-09-12
9
Spanje bardenas-reales
agrotewal was hier 01 mei 2018
Het NP Bardenas Reales is een minder bekend natuurpark, vlakbij Tudela, in Spaans Baskenland. Het park is ruig en het heeft veel weg van een maanlandschap. De bizarre kalksteenrotsen zijn gevormd door weer en wind. Een extraatje zijn de schaapskuddes die in het voorjaar en de zomer te zien zijn. En waar schapen zijn komen ook vale gieren voor, die hier vlak over je heen scheren. Je kunt er met de auto doorheen rijden, maar het mooist is natuurlijk met een gids te voet of met de fiets het gebied verkennen. Het park is meer dan 42.000 ha groot en is vrij toegankelijk. Het Natuurpark Bardenas Reales telt bovendien meer dan 700 km paden, onverharde wegen en trekpaden voor vee, zeer geschikt voor wandel- en fietsliefhebbers.
Regio
  • Arguedas, biedt de camperaar faciliteiten
  • grotwoningen in de nabije omgeving
  • overnachten in de camper, vlakbij mogelijk
  • bizarre rotsformaties
  • een adembenemend landschap
  • Kosteloos toegang
  • kan lastig rijden zijn, bij regenval
  • door invloeden van het weer, verdwijnt het NP
Review geplaatst op 2018-07-17
8
Spanje Puerto de Mogán
nicole4477 was hier 01 mrt 2018
Puerto de Mogan in Gran Canaria is een oud vissersdorpje in het zuidwesten van het eiland. Ook al is Gran Canaria natuurlijk een eiland dat zeer druk bezocht is door toeristen, zijn hier ook nog plaatsjes te vinden die niet geheel overlopen zijn door toeristen. Een voorbeeld hiervan is Puerto de Mogan dat klein strandje heeft en een leuke haven met genoeg gezellige restaurants en barretjes. Achter de haven is het ontzettend leuk wandelen tussen de wit geverfde huizen met gekleurde accenten. En als je in de juiste periode daar bent bloeien de bloemen hier hartstikke mooi. Nog verder landinwaarts, tegen een helling aan, wonen mensen die wat minder te besteden hebben. Kleine huisjes, dicht op elkaar gebouwd, waar een trap tussen naar boven loopt naar een uitzichtpunt. Vanaf hier kijk je mooi uit over de stad, de haven en het strand. En met een beetje gelukt zie je hier een mooie zonsondergang.
Stad
  • Relatief rustig dorpje
Review geplaatst op 2018-06-21
9
Spanje bardenas-reales
Willemien was hier 01 apr 2018
De belangrijkste bezienswaardigheid is het nabij Tudela gelegen Parque National de Bardenas Reales, een heel verrassend een semi-woestijnachtig landschap in de provincie Navarra. De Bardenas bestaat uit drie verschillende gebieden: de Bardenas Plano, Blanca en Negra. De Bardenas Blanca is de bekendste. De ingang van het park is bij het dorpje Arguedas. In het park kun je zelf met de auto over een onverharde weg rondrijden. De meest bekende en herkenbare “leemheuvel” is de Cabezo de Casteldetierra. Deze heuvel staat symbool voor de Bardenas. De vormen van de leemheuvels zijn hoofdzakelijk geel van kleur, grillig en mooi om te zien. Bij de ingang is een informatiecentrum. In het park zijn ook veel bewegwijzerde routes om te wandelen of te fietsen. Het park is gratis te bezoeken. Een vreselijk mooi park; je waant je in Amerika
Regio
  • goed aangegeven autoroute
  • goed info centrum
  • geen entree
  • prachtige leem/zandheuvels met prachtige kleuren
  • nog niet zo bekend bij de Spanjaarden
  • prima half verharde wegen
  • verrassend landschap voor Spanje
  • er is een militair terrein
Review geplaatst op 2018-05-01
7
Spanje Andalusie
MarryvanderGeest was hier 01 apr 2018
We wilden de natuur in in een warm land maar dan ook er niet te ver weg van Nederland. Dan kom je in april toch al snel uit in Spanje. Waar voor ons nog genoeg te ontdekken valt. Even ten noorden van Granada en de siërra Nevada zag ik op de kaart 'Parc natural de las sierras de Cazorla, Segura y las Villas liggen. Het strategisch gelegen Hornos bleek een goede keus. Wat een onwijs ruig gebied. Schitterende rotspartijen. Sneeuwresten op de toppen en smalle bergwegen. We zagen al snel bergbokken en geiten. Het stadje Hornos is ligt tegen een berg geplakt en heeft een schitterend uitzicht over het Embalse del Tranco gevuld met water uit de bron van de Rio Quadalquivir die door heel Andalusie stroomt om bij Cadiz de zee in te stromen. Ons hostel el Miriador ligt aan de rand van Hornos en heeft geweldig uitzicht over het meer . De uitbaters , spaanse Esther en nederlandse peter zijn vriendelijk en spontaan. Hulpvaardig, weten te vertellen over de streek waar het goed wandelen is en hebbende boel keurig op orde. Het streek ontbijt was heerlijk, de kamer schoon en goed. Prima douche en qua sfeer helemaal goed. We hebben goed kunnen wandelen in het ruige en rustige gebied waarbij we veel wild zagen ( slang, hagedissen, eekhoorns, herten en bergbokken. Schitterende bloemen en fris stromende rivieren maakten het gebied voor ons helemaal af. Een aanrader dus!
Regio
  • echte ruige natuur en weinig toerisme
  • weinig cafeetjes dus neem lunchpakket mee
Review geplaatst op 2018-04-28
9
Spanje Sevilla
CDahlkamp was hier 01 feb 2016
Prachtige stad vol cultuur en gezelligheid. Verken de stad eens met de fiets; wij hebben daarvoor een tour geboekt bij Piatours. Echt een aanrader zeker om dit de 1e dag te doen zodat je al een beetje de weg weet.
Stad
  • Gezellige sfeervolle stad
  • geen
Review geplaatst op 2017-09-13
9
Spanje Xàtiva
neretslok was hier 01 dec 2016
Jativa (of Xativa) ligt 60 kilometer ten westen van Valencia aan de rand van een hoogvlakte, daar waar het Spaanse binnenland begint. Jativa is een stad vol historie, die teruggaat tot de Arabische oorsprong (de Arabieren brachten bv het papier naar de stad waardoor Jativa lange tijd een belangrijke papierstad was), de verovering door de Europeanen op de Arabieren in 1244 en de totale verwoesting in 1709 door Philips V. Op de hellingen en doorlopend naar de top van de berg Monte Vernisia ligt het zeer imposante en uitgestrekte kasteel van Jativa. De muur die het kasteel moest beschermen loopt over de hele helling van de berg van beneden naar boven, en doet daardoor een beetje aan een stukje Chinese muur denken. Dit is beslist buiten de gebaande paden, geen enkele toerist gezien (behalve mijn eigen gezelschap dan). Als je alles op je gemak bekijkt ben je inclusief de beklimming naar boven wel een halve dag zoet. Daarna heb je de andere halve dag nog voor het zeer oude en echt Spaanse centrum. Indrukwekkend, echt verrassend en bijzonder de moeite waard.
Stad
  • Indrukwekkend kasteel
  • Authentieke Spaanse binnenstad
  • Het echte Spanje
  • Goed te bereiken via goede wegen
  • Veel historie
  • Doorgaans wat frisser dan gewend van Spanje
  • Steile smalle weg omhoog maar wel 2richtingen
Review geplaatst op 2017-01-08
9
Spanje Valencia
ChrisD was hier 01 sep 2016
Geweldige stad met voor iedereen wat, grootste zee park van europa mag je zeker niet missen, modern en oud door elkaar, Spaanse temperament op en top.
Stad
  • Oud en super modern
  • bestaat dat hier ?!
Review geplaatst op 2017-01-06
9
Spanje Tarifa, het zuidelijkste puntje van Spanje
neretslok was hier 01 nov 2016
Tarifa is een kleine stad met ongeveer 18.000 inwoners, die ligt op de meest zuidelijke punt van Spanje en van het continent Europa (eilanden dus niet meegerekend). Het oefent grote aantrekkingskracht uit op jongeren: hippies, backpackers, surfers etc. Tarifa ligt zo dichtbij Marokko (14 kilometer) dat je het Noord Afrikaanse bergland aan de overkant kunt zien liggen. Bovendien is dit dè plaats om per boot de oversteek te maken naar Marokko (Tanger). In Tarifa zelf worden ook dagtochten naar Tanger aangeboden vanaf ongeveer 50 euro. De boottickets zijn bij mijn weten goedkoper, maar dan moet je in Tanger alles verder zelf uitzoeken. Tarifa heeft een mooie witte (Arabisch aandoende) binnenstad met voldoende restaurants. Tevens is er een mooi surfstrand voor de windsurfers en kiteboarders. Tarifa geldt als een van beste kiteboard-plekken op het Europese continent. Het is ook de plaats waar vele kiteboard-wereldkampioenen wonen, en na 'het werk' samenkomen om te relaxen. Als je niet surft, kun je altijd nog wandelen over het vaak winderige maar mooie strand met de Marokkaanse bergen vaag op de achtergrond. Je kunt er ook prima op het strand zelf zitten of lekker vis eten. In de zomer is het hier topdruk. In de winter valt het reuze mee. Tarifa is ook de plek voor de observatie van vogeltrek, zoals van roofvogels en ooievaars die de Straat van Gibraltar oversteken (herfst). Ook het spotten van walvissen en dolfijnen is mogelijk.
Stad
  • Gezellig en relaxt
  • Mooie oude binnenstad
  • Ideaal voor surfers
  • Vertrekpunt naar Marokko
  • Geen
Review geplaatst op 2016-12-29
8
Spanje Valencia
Yvonne was hier 15 mrt 2018
Na een korte vroege vlucht kom ik met mijn rugzak gevuld voor 3 dagen aan op het vliegveld van Valencia. Thuis heb ik al tickets geregeld voor de metro en hop on hop off bus. Wanneer je uit de metro stapt waar ook een halte van de hop bus is maak je al direct relaxed kennis met deze schitterende stad. Thuis heb ik mijn favoriete spots al uitgezocht maar zo hoppend valt mij de "groene long" op. Mijn AirNb ligt in de studentenwijk op loopafstand van winkels, een hop on busstop en een fantastisch mooi breed strand. Ik besloot dag 2 de "groene long" weer op te zoeken en dan vanaf het strand richting de stad en de Valencia ZOO. Van het F1 circuit langs de futuritische gebouwen van het Aquarium, het weerkundig instituut ,door het schitterend aangelegde park waar ook heerlijk koffie wordt geschonken. Wandel naar binnen of bezoek een van de bijzondere gebouwen. Door de lichtinval is dat elk uur anders, schitterend maar in dit verhaal over de "groene long" volg ik met stukjes met de hop bus zijn daar sportvelden, tennisbanen en al die tijd volg je eigenlijk de oude rivierloop die eronderdoor wordt geleid na jaren van overstromingen. Bij een splitsing kies ik vandaag buiten de stad en val ik van de ene in de andere verbazing en kom uiteindelijk bij de ZOO waar ik In deze moderne tuin het groen mis. Dag 3 doe ik de splitsing richting Valencia stad met in de long schitterend oude bomen boven gezellige terrasjes en vlieg aan het einde van de dag naar huis, tevreden over mijn ontdekking
Stad
  • zo veel verrassingen
  • gemakkelijk gebruik OV
  • snel van de luchthaven naar het centrum
  • schitterend strand
  • verkeersopstoppiingen in het centrum
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Spanje Toledo
agrotewal was hier 01 mei 2015
Toledo, één van de oudste steden van Spanje, was voor mij een grote verrassing. Niet alleen heeft de stad heel veel oude gebouwen, kerken, een kathedraal, synagoges, maar het heeft een hele bijzondere uitstraling. De kleine straatjes, waar de temperatuur hoog kan oplopen, hebben een soort katoenen overkapping, wat een apart sfeertje oproept. De stad ligt in een bocht van de rivier de Taag en de eeuwenoude bruggen zijn een lust voor het oog. Je kunt vanuit Madrid de stad makkelijk bezoeken met de trein of bus. Het ligt maar zo'n 70 km van de Spaanse hoofdstad. Je kunt ook met de camper de stad goed bezoeken, omdat er een camperplek gemaakt is op het hoofdparkeerterrein.
Stad
  • veel oude gebouwen
  • het alcazar van Toledo
  • camperplek midden in de stad
  • veel uitzichtpunten over de Taag
  • het kan er in de zomer erg heet worden
Review geplaatst op 2016-12-05
10
Spanje Pinto
JannavEek was hier 15 mrt 2018
De Sierra Nevada en Alpujarras stonden al lang op mijn verlanglijstje, en die hooggespannen verwachtingen zijn meer dan waargemaakt. Wát een schitterend gebied is dit! Voor mij een topper. Juist de combinatie van hooggebergte (de Mulhacén is de hoogste berg van het Spaanse vasteland) en de groene dalen en witte dorpen van de Alpujarras maakt deze streek verrassend en afwisselend. De ruige Alpujarras was in vroeger tijden moeilijk bereikbaar en dat voel je nog - in de pittoreske dorpjes lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Je hoort er de stilte, echt genieten. Massatoerisme vind je er niet hoewel de echte wandelaar de regio al wel heeft ontdekt. En dat op slechts een half uur van de toeristenplaatsen aan de Middellandse zee.
Stad
  • Overweldigende natuur
  • Pittoreske witte Moorse dorpen
  • Sfeervolle accomodaties in de dorpen
  • Stilte en weinig toeristen
  • Half uur van de kust en Malaga
  • Beklimming Mulhacén is voor gevorderden
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Spanje Tenerife
m was hier 15 mrt 2018
Playas America. Time t Smile accommodate van TUI : Coral Dreams. Fantastisch complex!! Nieuw schoon alsof je thuis bent. Aan alles is gedacht. Van Boxsspring bed tot magnetron en Nespresso apparaat. De plaats zelf is mooi aangelegd. Valt op fat het overal schoon is en de infrastructuur is geweldig. De sfeer is gezellig. De temperatuur is er altijd constant. Heerlijk weer met een klein briesje. Je kan er wandelen,fietsen of puur alleen aan het strand liggen. Voor iedereen wt wils. De winkels zijn er luxe en de prijzen zijn vergelijkbaar met Nederland. Hier geen nep artikelen maar prachtige luxe merk winkels. De markten daar er tegen liggen vol met neoartikelen waar ze nog veel te veel voor vragen. Als je op Tenerif bent moet je de Teide zien. Een vulkaan in ruste.Vooral bij zonsondergang is het er prachtig.AAnrader is om een auto te huren om echt wat van het eiland te zien.
Regio
  • schoon en alles goed geregeld
  • in veel plaatsen engelsen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Spanje
m was hier 15 mrt 2018
empuria bravia is een klein plaatsje aan de costa brava. Deze bestemming is geweldig als je een boot hebt om te gaan varen overdag. Je vaart direct door E,paria heen. De camping Nautic Almata ligt in het natuurgebied ernaast. Een geweldig camping voor jong em oud.Van hieruit kan je geweldige uitstapjes maken naar allerlei omliggende plaatsjes zoals Figueres Rosas, Estartit em op 60 km afstand ligt Barcelona. Ook het vliegveld van Gerona ligt op een half uur tje afstand. Heerlijk eten bij de ruime aan de zee is geweldig. De spaanse markten blijven leuk en mocht je een boot hebben dan kun je elke dag langs de kust de prachtige baaien aan doen of varen naar Cadaques mooi dorpje op een berg met een fantatisch uitzicht. Een prachtige bestemming voor een fantastische vakantie.
Land
  • Ligt centraal
  • prachtige omgeving
  • Soms een harde wind vanuit pyreneeen
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Spanje Málaga
JannavEek was hier 01 apr 2015
Malaga is een verrassend prettige stad om te zijn. Deze ontdekking kwam voor mij pas nadat ik er al enkele malen op het vliegveld aan was gekomen om met een huurauto richting Andalusië te gaan. Daarvoor is Malaga erg geschikt is, dat is waar. Maar dan begint de vriendelijke, relaxte, mediterrane sfeer in de stad op te vallen. En blijf je er eens een dag langer voor de bezienswaardigheden: het Alcabaza, de arena, de indrukwekkende kathedraal. Het Picasso museum is tof. Het is er goed winkelen en in de talloze restaurants en gezellige terrasjes is het goed tapas eten is. En dan niet te vergeten de boulevard en stranden die breed zijn en rustig, nooit overspoeld door toeristen. Daar is het heerlijk vers aangevoerde vis eten in de ondergaande zon. Stad is nog redelijk onontdekt, daarom nog lekker Spaans en minder over de top-toeristisch als bijvoorbeeld Barcelona. Malaga verrast en is zeker ook geschikt voor een stedentrip.
Stad
  • Niet overspoeld door toeristen
  • Schone rustige stranden
  • Heerlijke mediterrane relaxte sfeer
  • stad is opgeknapt na een aantal verbouwingen en renovaties
  • Goed te bereizen per voet, fiets of stadsbus
  • Kan echt niets bedenken.....
Review geplaatst op 2016-09-16
9
Spanje Sevilla
Edith was hier 15 mrt 2018
Een stad vol passie, zinderend van leven. Geschikt voor een week.Je zult je geen moment vervelen. Sevilla barst van geschiedenis en cultuur. Alcazar,de kathedraal,Giralda. Erg leuk een bezoek te brengen aan een flamenco avond of de Arena met het stierenvechtersmuseum. Dit laatste bevestigt je in de overtuiging nooit een bul-fight bij te wonen. De avonden bruisen.Gedurende de zomer kun je niet anders dan toegeven aan de siësta.De temperatuur is dan eenvoudigweg te hoog. Maar: overal is airco,zijn de terrasjes beneveld met water en lokken de mooie parken. Het eten is verrassend en uitnodigend. Tot diep in de avond en nacht is het buiten druk en levendig met veel straat-muziek en een ontspannen atmosfeer. Kortom: een temperamentvolle parel in Andalusië!
Stad
  • Sfeer
  • cultuur
  • terrasjes
  • prijsniveau
  • bezienswaardigheden
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Spanje Barcelona
Chantal was hier 15 mrt 2018
Barcelona is zeker een tien waard. Toen ik daar aankwam voelde ik me meteen op mijn gemak. HEEL veel mooie bezienswaardigheden, zoals de sagrada, de mooie fontijn op de berg montjuic, de oude straatjes, mooie oude kloosters en nog VEEEL meer. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad en de mensen daar waren ongelofelijk aardig. Helaas bleef ik daar maar 5 dagen, maar ik had er graaaag een hele maand willen zitten. Barcelona is een drukke/grote stad en ik raad het je ook zeker aan als je het leuk vind om verschillende plaatsten te zoeken en benieuwd bent naar de verschillende dingen op een plaats. Barcelona is namelijk heel kunstzinnig en je vind heel veel mooie dingen terug.. Dus nog nooit hierheen geweest? Dan zou ik het zeker doen!
Stad
  • De verschillende dingen die er te doen zijn. Er is gewoon zoveel moois te zien!
  • Wat iets minder was is dat het ONGELOFELIJK druk is. Je vind daar heel weinig plekken of het is vol.. Maarja ik snap het wel want dat is natuurlijk teverwachten van een grote beroemde stad.
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Spanje Bilbao
Marie-Fleur was hier 15 mrt 2018
Een minder voor de hand liggende keuze dan Madrid of Barcelona... maar daarom zeker niet minder leuk! Bilbao ligt in Baskenland (Noord-Spanje) en is met het vliegtuig rechtstreeks te bereiken via Schiphol. Bilbao ligt vlak bij de kust te midden van een glooiend gebergte... Wat wil je nog meer? Must do's zijn - onder andere - een bezoekje aan het Guggenheim museum, pintxos eten in een van de vele bars en rondstruinen in 'old town'. De stad leent zich ook prima om uitstapjes te maken naar steden als San Sebastian en Pamplona. Met andere woorden... zeker een locatie om te overwegen voor een volgende stedentrip! Veel plezier!
Stad
  • Culinair zeer goed vertegenwoordigd
  • Relatief voordelig
  • Gemoedelijke sfeer
Review geplaatst op 2018-03-15
7
Spanje Valencia
Saphira was hier 19 dec 2017
Wat een geweldige stad waar veel te zien is! Daarnaast erg leuk om per fiets de verschillende wijken te herkennen. GA in maart, dan maak je een festival mee!
Stad
  • lekker fietsen
  • vuurwerk in maart
Review geplaatst op 2017-12-19
9
Spanje La Palma
kburgers1 was hier 01 nov 2017
La Palma is het groenste eiland van de Canarische eilanden. Het eiland is veelzijdig en een weekje vakantie is dan ook eigenlijk te kort. We hebben prachtig gewandeld in het Nationaal Park Caldera de Taburiente en langs de mooie drakenbomen bij Las Tricias. Ook hebben we vanuit Tazacorte een whale watch gedaan en prachtige tuimelaars gezien. Verder kan je rondom het eiland duiken in een prachtige onderwaterwereld. Ik heb er roggen, zeepaardje, murene en nog veel meer gezien! Het eten is niet om over naar huis te schrijven. De warme zon en de prachtige zwarte stranden leveren wel weer mooie plaatjes op en het water is heerlijk warm om in te zwemmen. Kortom een leuk eiland om je een weekje op te vermaken.
Regio
  • Caldera de Taburiente
  • Mooie duikstekken
  • Whale watchen
  • Drakenbomen
  • Warm klimaat
  • Eten is matig
Review geplaatst op 2017-12-08