Sagrada Familia

De werken van Antoni Gaudí zijn wereldberoemd. Iedereen heeft wel eens van de Sagrada Familia in Barcelona gehoord. In 1882 werd begonnen met de bouw van deze indrukwekkende kerk en tot op de dag van vandaag is het project nog steeds niet af. De meeste toeristen bezoeken alleen de buitenkant van de Sagrada Familia. Zonde, want van binnen ziet het er minstens zo imposant uit. Niet alleen de kerk, maar ook Parc Güell (stadspark), de bouwwerken Casa Batlló en Casa Milà zijn van de hand van Gaudí.

Informatie over Sagrada Familia

Beste foto's & tips van Sagrada Familia

'530846' door Dianadm '530846' door Dianadm

SpanjeSagrada Familia

SpanjeSagrada Familia

De binnenkant is af!

Dianadm

De binnenkant van de Sagrada Familia was lange tijd een rommelige bouwput, maar dat is verleden tijd. Het is af! De basiliek is enorm groot en vrij sober ingericht, toch is het binnengedeelte bijzonder sfeervol. Dit komt voornamelijk door de prachtige lichtval door de gebrandschilderde ramen, maar ook door de pilaren, die als bomen in een bos naar boven toegroeien. Het dak wordt gevormd door hun bladeren. De Sagrada Familia is geopend van 9.00 tot 18.00 uur in de winter en van 9.00 tot 20.00 uur in de zomer. Om lange wachttijden te vermijden is het aan te raden om tickets via Internet te boeken. De entree is 15 euro, voor de torens moet extra betaald worden.

'449825' door Appie007 '449825' door Appie007

SpanjeSagrada Familia

SpanjeSagrada Familia

Sagrada Familia...gek

Appie007

Wat een fotogenieke plek is de Sagrada Familia zeg! Heel veel details waar lang over is nagedacht en kunstig is gemaakt. En dan is het nog niet eens af... Neem nu deze gekleurde ramen, schilderijen op zich.

'486510' door Zandkorrel '486510' door Zandkorrel

SpanjeSagrada Familia

SpanjeSagrada Familia

Sagrada

Zandkorrel

De Sagrada Família is voorlopig nog niet klaar, maar inmiddels is de binnenkant wel af en heel erg de moeite van een bezoekje waard. Hier een hoekje waar het licht naar binnen valt zonder gekleurd te zijn door glas in lood. Het geeft een dromerig sfeertje aan de door Gaudí ontworpen balkonnetjes.

Laat kaart zien

Laatste Sagrada Familia artikelen

Eindelijk: Sagrada Familia (zo goed als) af!

Het einde is in zicht! Na 133 jaar lang bouwen is het levenswerk van Antoni Gaudí, de Sagrada Familia, zo goed als af. De kathedraal in Barcelona moet in 2026 echt klaar zijn. Om alvast een indruk te krijgen van het eindresultaat is er een prachtige 3D-video gemaakt.

Het einde is in zicht! Na 133 jaar lang bouwen is het levenswerk van Antoni Gaudí, de Sagrada Familia, zo goed als af. De kathedraal in Barcelona moet...