IJsland Reviews

7

Categorie: Regio

Northeast

Manon Tijmes was hier op 2019-07-01

Mývatn is een meer in het noordoosten van IJsland en ligt in een zeer actief vulkanisch gebied. Aanrader zijn de Mývatn Nature Baths. Een heel goed alternatief voor Blue Lagoon in het zuidwesten: veel goedkoper en minder druk!
Mooi natuurgebied
Betaalbaar
Niet te druk

review geplaatst op 2020-04-16 Door Manon Tijmes.

8

Categorie: Land

IJsland

LBouwhuis was hier op 2018-08-31

IJsland. Het land waar je niet om de natuur heen kunt. Wat is het hier fantastisch mooi! We hebben in een reisgezelschap van 4 , een 10 daagse roadtrip gemaakt over dit eiland. Wat een rust. Wat een ruimte. Wat een uitzichten. Ongelofelijk. De overnachtingen hadden we van te voren al vastgezet, waarbij we overnachten in hostels, homstays of huisjes op het platteland. Thuis hadden we al uitgezocht wat we in ieder geval wilden zien en hebben daar onze trip op uitgestippeld. Grootste gedeelte reden we over de Ringweg 1 van IJsland. Een redelijk verharde weg door IJsland (waar je in ieder geval overheen kunt zonder 4x4). 's avonds als we ons weer geinstalleerd hadden bij onze slaapplek, keken we waar we de volgende dag langs zouden komen en wat we mee konden nemen in onze route. Dit bracht ons op de prachtigste plekken. We hadden gelukkig een 4x4, want sommige wegen waren niet meer dan wat kiezels, zand en modder. Wel een hele ervaring. Let er wel op: zonder 4x4 kun je niet overal komen. We hebben onze ogen uitgekeken bij prachtige watervallen, bergen, gletsjers, geisers, vulkanische landschappen afgewisseld door groene weiden waar schapen grazen. Walvissen gespot en continu uitzicht over de oceaan. Prachtig! Waar wel handig is om rekening mee te houden is het weer. Dit kan zo omslaan. Neem daarom waterdichte jas/schoenen mee of regenpak en ponchos. Al heeft het ook wel wat, regen afgewisseld met zon. Voornamelijk omdat we bijna dagelijks regenbogen hebbben gezien!
Weidsheid
Prachtige omgeving
Rustig
Veel variatie in landschap
Uniek
Avontuurlijk

Richting Golden Circle heel toeristisch
review geplaatst op 2018-10-16 Door LBouwhuis.

9

Categorie: Regio

Zuid Schiereiland IJsland

Henk was hier op 2018-03-15

Let op: in het artikel worden het westelijke schiereiland Snaefellsness, waar o.a. Arnarstapi ligt, en het zuid(west)elijke schiereiland Reykjanes een beetje op een hoop gegooid. Snaefellsness moet prachtig zijn met allerlei landschappen (de IJslanders zeggen dat je daar heel IJsland kan zien), maar het is wel ca. 2,5 uur rijden vanaf Reykjavik en wij hadden helaas geen tijd meer om er vanuit Hafnarfjordur heen te gaan. Een stuk dichterbij echter, en ook heel mooi is Reykjanes met nationaal park Reykjanesfolkvangur. Na nog geen half uur rij je zo een andere wereld in, met o.a. het meer Kleifatvatn en de heetwaterbronnen bij Seltun (Krysuvik). Tweede week januari was het er erg rustig. Het is wel een op sommige punten sterk geaccidenteerde gravelweg, dus een 4WD met winterbanden is ernstig aan te raden als je bij gladheid de helling nog goed op en af wil!
was erg rustig (januari 2017 met matig weer)
indrukwekkende heetwaterbronnen
prachtig meer dat niet dichtgevroren was
vlot bereikbaar vanuit omgeving Reykjavik

bij sneeuw of vorst moeilijk rijden voor 2WD
review geplaatst op 2018-03-15 .

9

Categorie: Regio

Zuidland

Ton was hier op 2018-03-15

De Laugavegur is een 55km lange drie a vier daagse hike die loopt vanuit Landmannalager in het hoogland door gevarieerd landschap naar Porsmork in het zuiden. De hike is eventueel met 2 dagen uit te breiden met de Fimmvorduhals waar je bij de spectaculaire Skogar waterval eindigt. Er lopen enkele toeristische buslijnen door het binnenland waarvan er enkele Landmannalauger aan doen. Dit 'basiskamp' ligt aan de voet van een gestolde lavastroom en heeft zelfs een warm water poel. Het eerste deel gaat over een ca. 1000m hoge pas. Hier kan het flink spoken. Het landschap wordt er gekenmerkt door sneeuwvelden, thermische borrelgaten en mooie vergezichten. Vervolgens daal je af richting Alftavatn met de immense Hattafjell en oude vulkaantoppen aan de horizon. Vervolgens is er een leuke rivier oversteek door ijskoud gletsjerwater en doorkruis je een zandwoestijn. Lopend tussen prachtige gloeiende bergtoppen bereik je een diepe canyon. Via een hangbrug passeer je de kloof waarna je uiteindelijk via één van de zeldzame bosjes van IJsland, Porsmork bereikt. Porsmork ligt aan de voet van de roemruchte Eyjafjallajökull en Katla vulkaan. Kortom een zeer mooie afwisselend avontuur.
Afwisselend spectaculair landschap, ook de rit er naar toe.
Goed bewegwijzerd
Goed ontsloten met bussen van Reykjavik Excursions

Het weer kan ook in de zomer een winters kakrakter hebben.
Alleen kamperen op soms drukke campsites.
review geplaatst op 2018-03-15 .

9

Categorie: Land

IJsland

robgreeve was hier op 2017-09-30

Een schitterende plek op IJsland waar je zeker naar toe moet. Het is vanuit Reykjavik wel een stuk rijden maar zeker de moeite waard. Als je mazzel hebt en je heb het noorderlicht boven het meer, kan je reis niet meer stuk.
Schitterende fotografieplek
Zeehondjes spotten tussen de ijsschotsen
Vele ijsschotsen op het zwarte strand

toch wel veel touristen
lange afstand vanuit Reykjavik
review geplaatst op 2017-11-19 Door robgreeve.

9

Categorie: Land

IJsland

nurse was hier op 2017-08-31

Het land van IJs en vuur, een land als geen ander, met wisselende landschappen, watervallen, vulkanen, kokende zwavelpoelen, rokende grond, geisers, gletsjers, ijsbergen en fjorden. Als je via Keflavik naar Reykjavik rijdt en je een bezoek hebt gebracht aan de blue lagoon dan zie veel lava, als het regent kan dat een trieste indruk geven maar al snel als je van Reykjavik naar Vik gaat zie je het landschap veranderen, de zwarte stranden van Vik zijn indrukwekkend, het gletsjer meer van Vatnajökull en de kokende zwavelpoelen van Hverir zijn adembenemend. Als je in de herfst gaat zie het landschap kleuren en heb je kans op het noorderlicht. Het land is een walhalla voor fotograven en natuurliefhebbers. Je reist makkelijk rond en de bevolking is vriendelijk. Je kunt er uitstekend eten echter zijn de restaurants wel aan de dure kant. Ga voor de natuur en geniet van de schoonheid van het land.
heerlijk eten
je kunt bijna zeggen achter iedere berg zie weer een ander landschap

dineren en alcohol zijn duur
een aantal boodschappen zijn duur
review geplaatst op 2018-03-31 Door nurse.

9

Categorie: Regio

Westfjorden

CBurgstad was hier op 2017-04-30

De Westfjorden is het minst bezochte gedeelte van IJsland. Ten onrechte, is mijn mening. In de reisgidsen vind je weinig bezienswaardigheden, en dat klopt ook wel. Alleen de Isafjordur, de hoofdstad van de regio, heeft enkele musea en is uitgangspunt voor mooie boottochten. Maar wat je verder in de Westfjorden treft aan natuurschoon is ongekend! De prachtige route in het noorden langs de vele fjorden, met altijd de met sneeuw bedekte toppen om je heen, al die verschillende kleuren in het landschap, de rust en de ruimte! Bezoek in het noorden, naast Isafjordur, ook Bolungarvik en rij vanaf daar weg 630 naar Skalavik, het meest noordwestelijke puntje. Je waant je daar echt alleen op de wereld. Ontdek dat het mogelijk is om in een tunnel van 7 km een splitsing aan te leggen. En verken de route van het noorden naar het zuiden, over diverse passen, tussen sneeuwhopen door en met spectaculaire uitzichten! Ervaar de schoonheid van de Dynjandi waterval en ga op zoek naar de papegaaiduikers bij de kliffen van Latrabjarg. Deze regio mag je niet overslaan als je IJsland bezoekt!
de prachtige fjorden in het noorden
Dynjandi waterval
Latrabjarg met de paegaaiduikers
Skalavik, meest noordwestelijke puntje
prachtige route van noord naar zuid

geen stadjes om lang te verblijven
review geplaatst op 2017-07-18 Door CBurgstad.

10

Categorie: Land

IJsland

Marileen was hier op 2017-03-31

IJsland is een land wat ik vanwege de prachtige natuur altijd al eens wilde bezoeken. Met fotografie als hobby is het dé plek om te fotograferen. Het was voor het eerst dat ik een reis van twee weken voor mezelf volledig in het teken van fotografie zette. Van tevoren had ik bepaald welke mooie plaatsen ik zeker wilde zien, muziek voor in de auto verzameld en mijn camera een goede schoonmaakbeurt gegeven. De natuur in IJsland heeft me geinspireerd. Het was voor mij ongekend mooi. Het land is gemakkelijk te bereizen (google maps offline) en met een 4WD kun je op alle mooie locaties komen. De wegen zijn prima te berijden. Ik ben een aantal keer off-road geweest, part of the adventure zullen we maar zeggen en goed te doen. Het zuiden vind ik toeristisch, de rest vond ik meevallen, maar ik was er in april. Ik heb in twee weken in rustig tempo een rondje over het eiland gereden. Ik heb nog niets van de Westfjorden en van het binnenland gezien, maar ik kan me goed voorstellen dat dit ooit nog wel gaat komen. IJsland is een duur land. Ik heb mijn ontbijt en lunch telkens in de supermarkt gehaald en ben elke avond uit eten geweest. Mijn gevoel zegt dat dit ongeveer 1,5 keer zo duur is dan ik gewend ben in Nederland. Koken was ook een optie geweest. Ik had mijn reis voorbereid en heb een aantal extra tips van de eigenaren gekregen van de guesthouses waar ik verbleef. Altijd mooi meegenomen. Een aantal highlights die ik nog even wil noemen: Krisuvikurbjarg, Skaftafell en Goðafoss.
Prachtige natuur
Fotogeniek
Divers

Relatief duur
review geplaatst op 2017-05-13 Door Marileen.

8

Categorie: Regio

Zuidland

Sanderyoho was hier op 2017-01-31

Prachtig landschap. We hadden geluk met sneeuw, zon en... noorderlicht. In de winter is Reykjavik en het Zuid-Oosten heel goed te doen. Geen toegang voor parken of natuurlijke bezienswaardigheden. Behulpzame mensen en een zeer veilige bestemming. Door de valutakoers is het wel een dure bestemming.
Overzichtelijk
Vertrouwd

Toeristisch
Duur
review geplaatst op 2017-04-01 Door Sanderyoho.

10

Categorie: Regio

ion-adventure-hotel-nesjavellir

karinm was hier op 2016-12-31

Het Ion Adventure hotel ligt vlakbij de welbekende Golden Circle, maar dan in een stukje onontdekt IJsland. Als je van industriële bouw, (h)eerlijk eten en een desolaat landschap houdt, dan is dit je stek! Je bereikt het hotel over een prachtig slingerweggetje, weg van de drukte van de toeristische attracties van de Golden Circle. Eenmaal op de bestemming zie je een betonnen schoenendoos in het landschap opgaan, en de geheel glazen voorpui van het hotel geeft je een prachtig weids uitzicht over het landschap van bergachtige lavavelden. Het hotel staat in de buurt van een geothermische energiecentrale (waar je overigens geen last van hebt) en het mooie buitenzwembad van het hotel wordt met deze energie verwarmd. Een relaxmomentje in de sauna behoort ook tot de mogelijkheden. Als je in de winter gaat, kun je een "Northern Lights Wake-up-call" aanvragen, wij werden midden in de nacht gebeld: het noorderlicht is te zien! Snel naar buiten, wat een magie.
Vlakbij de Golden Circle, maar in een ruig en niet toeristisch gebied
Luxe kamers met uitzicht over lavavelden
Ligging weg van de drukte

Prijs
review geplaatst op 2018-05-31 Door karinm.

9

Categorie: Regio

Zuid Schiereiland IJsland

Let op: in het artikel worden het westelijke schiereiland Snaefellsness, waar o.a. Arnarstapi ligt, en het zuid(west)elijke schiereiland Reykjanes een beetje op een hoop gegooid. Snaefellsness moet prachtig zijn met allerlei landschappen (de IJslanders zeggen dat je daar heel IJsland kan zien), maar het is wel ca. 2,5 uur rijden vanaf Reykjavik en wij hadden helaas geen tijd meer om er vanuit Hafnarfjordur heen te gaan. Een stuk dichterbij echter, en ook heel mooi is Reykjanes met nationaal park Reykjanesfolkvangur. Na nog geen half uur rij je zo een andere wereld in, met o.a. het meer Kleifatvatn en de heetwaterbronnen bij Seltun (Krysuvik). Tweede week januari was het er erg rustig. Het is wel een op sommige punten sterk geaccidenteerde gravelweg, dus een 4WD met winterbanden is ernstig aan te raden als je bij gladheid de helling nog goed op en af wil!
was erg rustig (januari 2017 met matig weer)
indrukwekkende heetwaterbronnen
prachtig meer dat niet dichtgevroren was
vlot bereikbaar vanuit omgeving Reykjavik

bij sneeuw of vorst moeilijk rijden voor 2WD
review geplaatst op 2017-01-07 .

9

Categorie: Land

IJsland

kimgodschalk was hier op 2016-09-30

Veel bezocht, maar daardoor niet minder mooi. IJslanders weten, ondanks het opkomende massatoerisme, hun natuur bijzonder te houden. Dit gletsjermeer is een ware must-visit voor fotografen.
bijzonder
uniek
fotogeniek
kalm

drukbezocht
review geplaatst op 2016-11-11 Door kimgodschalk.

8

Categorie: Land

IJsland

Nataliesaad was hier op 2016-08-31

Mijn ervaring met IJsland is geweldig geweest. Wauw wauw wat een bijzonder land! De natuur, de mensen, het weer... het bleef mij steeds weer verbazen! De burgers daar zijn ook echt oprecht aardig en vooral rustig. Het indrukwekkendste vind ik de enorme watervallen die je heel klein laten voelen. Niet te vergeten het magische noorderlicht oftewel aurora borealis, iets om nooit meer te vergeten! Wat ik ook als prettig heb ervaren is de veiligheid in het land. Ik heb mij nooit onveilig gevoeld of het gevoel gehad dat ik iets niet kon doen (als vrouwelijke soloreiziger). Het weer is ook een bijzonder iets, zo kan je in de sneeuw lopen en het ijskoud hebben en 5 minuten later in de zon en het bloedheet hebben. Het enige minpuntje is dat IJsland een duur land is. Vooral het eten is echt aan de dure kant. Net zoals de excursies, daar betaal je ook een hoop geld voor. Maar het is het zeker waard!
Natuur
Veiligheid
Bevolking
Excursies

Duur land
review geplaatst op 2017-04-28 Door Nataliesaad.

10

Categorie: Land

IJsland

Jeannette67 was hier op 2016-08-31

Er zijn weinig plaatsen op deze wereld die zo bijzonder en spectaculair zijn als het hooggebergte van IJsland. Een van de meest indrukwekkende gebieden van het hoogland vind je in het zuiden van IJsland 'Landmannalaugar'. Dit gebied is bekend om zijn prachtige rhyolietbergen en warmwaterbronnen en je kunt er schitterende wandelingen maken. Het gebied is alleen bereikbaar met een lijnbus of een fourwheeldrive auto vanaf half juni tot half september, geheel afhankelijk van de weers- en wegomstandigheden. Je kunt meerdaagse trektochten maken maar ook kortere wandelingen maken waarbij je een goede indruk krijgt van de omgeving. Rijd hier niet naar toe zonder voorbereiding want de wandelroutes zijn niet zomaar vanzelfsprekend. Als je geen gevorderde wandelaar bent en zonder gids wilt wandelen check dan zeker van tevoren wat voor uitrusting je nodig hebt! Enkele tips: - Zorg voor een water- en winddichte jack, liefst en een felle kleur zodat eventueel de hulpdiensten je makkelijk kunnen vinden. - Zorg dat je, naast goede wandelschoenen, een extra paar schoenen bij je hebt (waterschoenen, gympen) waarmee je door riviertjes kunt waden. - Neem een kompas mee, liefst een GPS (noodzakelijk voor de meerdaagse wandeltochten). - Neem voldoende drinken en eten mee, ook voor korte wandelingen. - Check het weer! Kijk op www.landmannalaugar.info en bepaal welke route je wilt afleggen. De geschatte looptijden zijn (uit eigen ervaring) voor gevorderde wandelaars
Ongekend natuurschoon
Avontuurlijk
Uniek

Vaak kans op slecht weer
Tijdens hoogseizoen kan het druk zijn
review geplaatst op 2017-07-31 Door Jeannette67.

9

Categorie: Land

IJsland

Jeannette67 was hier op 2016-08-31

Jökulsárlón is fenomenaal; waar anders op de wereld vind je ijs en lava in zo'n prachtige symbiose. Op IJsland bevinden zich meerdere gletsjermeren maar bij geen van allen drijven de ijsblokken de zee in om vervolgens weer op een gitzwart lavastrand aan te spoelen. O.a. de aswolken van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull die in 2010 uitbarstte geven markante zwarte lijnen op de felblauwe ijsschotsen die in het meer drijven. En als kers op de taart zwemmen er zeehondjes in het meer tussen het kruiende ijs. Omdat Jökulsárlón direct naast de ringweg ligt in Zuid-IJsland ben je hier niet alleen. Reken overdag op honderden toeristen die samen met jou genieten van dit schouwspel. Toch is deze hotspot een must als je IJsland bezoekt. Als je voor 9:00 uur of na 18:00 uur komt, heb je voldoende ruimte om rustig van dit wereldse wonder te genieten.
Onaards mooi
Makkelijk te bereiken
Gratis te bezichtigen
Een walhalla voor fotografen

Erg toeristisch
review geplaatst op 2016-10-29 Door Jeannette67.

9

Categorie: Land

IJsland

IJsland: een land met vele verschillende gezichten. Een moderne en hoog ontwikkelde maatschappij, aan de rand van de beschaving: op slechts een half uurtje rijden buiten de (hoofd)stad kun je een dag lang helemaal alleen zijn en je op een andere planeet wanen. Waar de rondweg nr. 1 - en het zuidwesten van het eiland in het algemeen - nog goed gebaand is en in de zomermaanden soms zelfs drukbezocht is, zo bestaat de overige 90% van het eiland uit absolute ongerepte wildernis. Natuurliefhebbers, rustzoekenden en avonturiers kunnen zich hier helemaal uitleven. Huur een 4x4 of zelfs een superjeep, en ga op onvergetelijke ontdekkingsreis door het buitenaards binnenland van IJsland. Een goede voorbereiding is wel vereist; het weer is hier zeer onvoorspelbaar en een doorkomen (zowel on- als off-road) is nooit gegarandeerd! Mijn laatste bezoek omvatte zowel diverse highlights langs de rondweg, als ook een paar dagen "into the wild". Thorsmörk, Lakagigar, Fjallabak en vele andere vreemde namen zullen verrassend onuitwisbaar in het geheugen gegrift blijven nadat je deze adembenemende parels van moeder natuur hebt aanschouwd en ervaren. Mijd in het hoofdseizoen slechts de rondweg, en je hoeft niet meer ver te gaan om je helemaal alleen op de wereld te wanen. Tip voor ver-gevorderden: cross-country superjeep tour in de winter (!), met dagelijkse gratis lichtshow van de Aurora Borealis.
Uniek samenspel van natuurfenomenen
Ongerepte wildernis
Meest fotogenieke landschappen ter wereld
Veel moois op een klein oppervlak
Rust en ruimte, naar believen

Sommige locaties drukbezocht in hoofdseizoen
Levensonderhoud is prijzig
review geplaatst op 2017-02-14 .

8

Categorie: Land

IJsland

Jeannette67 was hier op 2016-08-31

Oké het is misschien niet de meest bijzondere bestemming op IJsland maar als je eens wilt zien hoe een groot deel van de IJslandse bevolking de kost (heeft) verdiend is dit het uitgelezen plekje. Buiten dat het een zeer fotogeniek vissersdorp is heeft het ook een paar mooie hotels en een leuk museum met goede uitleg over de gouden haringvangsten tot 1970. Maar het leukst blijft het toch om de visvangst in het echt te zien. De vissers zijn zeer vriendelijk en je mag van dichtbij komen kijken wat ze gevangen hebben.
Pittoresk
Rustig
Leuk museum en kleine bierbrouwerij

Zo veel verse vis maar weinig restaurants
review geplaatst op 2016-11-13 Door Jeannette67.

10

Categorie: Land

IJsland

Jeannette67 was hier op 2016-08-31

Er zijn weinig toeristische trekpleisters die zoveel indruk op me hebben gemaakt. Meestal maakt een groot aantal toeristen de bezienswaardigheid al een stuk minder fraai maar op deze spectaculaire plek zag ik de vele bezoekers niet eens. Jökulsárlón is niet echt van de gebaande paden af maar je kunt er wel een echte Columbusbestemming van maken door verder rondom het meer te gaan wandelen. Al snel merk je dat je helemaal alleen bent en slechts het geronk in de verte van de bootjes die de toeristen rondvaart vertelt je dat je vlak bij de bewoonde wereld bent. Trek zeker een halve dag uit voor een bezoek aan dit natuurwonder want er is ook nog een prachtig lavastrand te bezichtigen waar honderden ijsschotsen als diamanten over verspreid liggen.
Echt een hele spectaculaire bestemming
zeehondjes te bezichtigen
Heel erg fotogeniek
Prachtige wandelmogelijkheden

veel toeristen
review geplaatst op 2016-11-04 Door Jeannette67.

9

Categorie: Land

IJsland

JolienAerts was hier op 2016-07-31

Iceland: the land of ice and fire. Al jaren had ik de droom om naar Ijsland te gaan. Steeds dacht ik: 'Brr, zo koud, ik ga wel naar een warme, zonnige bestemming'. Na een aantal jaar twijfelen hebben mijn vriend en ik uiteindelijk de stap gezet om naar Ijsland te gaan, met wat voor gevoel zouden we terugkeren? Ijsland blijkt een fantastische bestemming te zijn. De pracht en praal die je daar ziet, is met geen enkel ander land te vergelijken. Er zijn zoveel dingen te zien, elke dag is zo verschillend. Elke ochtend stond ik op met de gedachte dat deze dag wel minder mooi moest zijn dan de vorige, dat kon toch niet anders?! Niets bleek minder waar! Achter elke hoek, in elke straat schuilde weer wel een ander fenomeen. Watervallen, geisers, gletsjers, bergen, zwarte stranden, vulkanen, eindeloze wegen... IJsland heeft het allemaal. Op foto probeer je een beeld vast te leggen van de natuurlijke schoonheid van dit afgelegen eiland. Hoe mooi de foto ook mag zijn, de werkelijkheid ermee vatten is haast onmogelijk. Ijsland is een real life experience, je geniet met volle teugen van elk moment en elke plaats. Hoe raar het ook klinkt, je voelt de magie van sommige plaatsen. Legendes over trollen of elfjes voel je op de desbetreffende plaatsen ook echt aan. Sprookjes bestaan. Ijsland is een prachtige bestemming en zou op ieders bucket list moeten staan.
Prachtige natuur
Verscheidenheid: elke dag een ander avontuur.
Weinig toeristen
Afgelegen wegen, in (meestal) goede staat
Sprookjesachtige plaatsen.

Eten, accommodatie, huurauto is erg duur.
review geplaatst op 2016-09-15 Door JolienAerts.

7

Categorie: Regio

Rondom Reykjavik

Jeannette67 was hier op 2016-07-31

Het begon in een grote gemeenschappelijke hottub in Noord-Ijsland waar we een Duitser spraken. Hij vertelde ons dat hij tegen de klok in Ijsland rondreisde. Wij deden het juist andersom om te eindigen met de gouden cirkel (save the best for last toch!). Nou de Duitser vertelde ons dat hij het juist fijn vond om steeds minder toeristen te zien gedurende zijn trip. Achteraf hebben wij hem gelijk gegeven. Alle bezienswaardigheden rondom Reykjavik worden overspoeld met toeristen. Wij waren er in September en alhoewel deze periode buiten het hoogseizoen ligt schrokken wij van de drukte. Het zou niet fair zijn om dit prachtige gebied een slecht cijfer te geven maar gezien de rust en schoonheid van de overige gebieden in Ijsland raden wij aan om een bezoek aan Ijsland niet te beperken tot dit gebied.
Goede voorzieningen (winkels, restaurants etc
Veel accomodaties

Te veel toeristen
review geplaatst op 2016-09-29 Door Jeannette67.

Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van IJsland is Reykjavik.
Aantal inwoners in IJsland: 0,3 miljoen.
Oppervlakte van IJsland: 2,5x Nederland.
De reistijd naar IJsland is 3:10.
Gesproken Talen in IJsland: IJslands.
Aanvlieghaven(s) van IJsland: Reykjavik (KEF).