Northeast

Foto door Reisreporter LBouwhuis

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Northeast

Beste foto's & tips van Northeast

'1092175' door wisseschout '1092175' door wisseschout

IJslandNortheast

IJslandNortheast

Solfataren

wisseschout

IJsland het dunbevolktste land van Europa en geologisch zo'n 20 miljoen jaar geleden door vulkanische activiteit ontstaan. Hier zie je solfataren [ slijk of modderpoelen ]Een opening in de aardkorst waar dampen of gassen uit komen. Ze zijn sterk zwavelhoudend. Bron. Wikipedia

'1020696' door LBouwhuis '1020696' door LBouwhuis

IJslandNortheast

IJslandNortheast

Beautiful views of...

LBouwhuis

De overweldigende natuur in IJsland bleef ons verbazen! Nadat we in Husavik walvissen hadden gespot, reden we door naar onze volgende bestemming Myvatn. Nog niet zo lang onderweg zagen we deze plek en vonden het de moeite waard om even te stoppen. Er was een kleine parkeerplaats aan de kant van de oceaan, waarbij je een prachtig uitzicht had over het water. We zijn hier de weg overgestoken en aan de andere kant kon je een stuk omhoog lopen een heuvel op. Eenmaal bovenop, hadden we een fenomenaal uitzicht. Terwijl we aan het genieten waren, zagen we in de verte ook nog eens een paar walvissen zwemmen. Echt fantastisch!! Het was hier rustig, bijna geen mensen te zien en het was zó mooi! Echt genieten!

'1104452' door trijniemohlmann '1104452' door trijniemohlmann

IJslandNortheast

IJslandNortheast

Ijsland, Godafoss

trijniemohlmann

IJsland was al lang voor mij een een wensland. De schoonheid die er tegenkwam overtrof al mijn verwachtingen. Alles zo puur en onbedorven. Een prachtig land waar ik zeker nog een keer heen wil gaan.

Laat kaart zien