België reviews

10
België het-fort-van-breendonk
aticketto was hier 30 Sep 2019
Ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Antwerpen ligt het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk. Het fort is vandaag de dag één van de best bewaarde kampen van Europa. Het Fort van Breendonk werd oorspronkelijk gebouwd ter verdediging van Antwerpen. Van september 1940 tot september 1944 werd het fort gebruikt als concentratiekamp. Ruim 3500 mensen zijn hier door de nazi’s geïnterneerd. Er is veel aandacht voor persoonlijk verhalen en gebeurtenissen. Tijdens je aangrijpende bezoek ontdek je de werf waar de gevangen dwangarbeid moesten verrichten, de folterkamer, de douches en de executieplaats. Je wordt met behulp van een audio-gids rondgeleid. Dit wordt aangevuld met 15 video’s die de getuigenissen van oud-gevangenen weergeven wat beschikbaar is in vier talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits. Ongeveer 70 foto’s in allerlei formaten kom je onderweg tegen waarop verschillende thema’s worden afgebeeld zoals de kantine van de SS’ers, de ‘beulen van Breendonk’, het dagelijkse appel, het voedsel, de gevangenen en de ziekenboeg van het kamp. Maar wat het meeste bijblijft is ongetwijfeld de portrettengalerij. Van 21 gevangen verneem je wie ze zijn, waarom ze gearresteerd zijn, wanneer ze in Breendonk zaten, naar welke kampen ze gedeporteerd werden, of ze de oorlog overleefden, wat ze na de oorlog uitgevoerd hebben. Trek minstens 2 uur uit voor een bezoek.
Cultuur Highlight
  • Indrukwekkend en informatief
  • Voor iedereen die interesse heeft WWII
  • Makkelijk bereikbaar
Review geplaatst op 2019-11-01
8
België Antwerpen
Dalix was hier 31 May 2019
Anders Antwerpen Antwerpen kent vele bezienswaardigheden, die de meeste mensen wel kennen. Laat ik je meenemen naar een paar mooie plekjes, juweeltjes in deze prachtige stad. Als de portemonnee het toelaat kan je in het centrum fantastisch lunchen in ‘Het Gebaar’ (Leopoldstraat 24). Chef kok Roger van Damme is beroemd om zijn toetjes, prachtige creaties waarbij jij niet de enige zult zijn die er een foto van maakt! Een ‘Bolleke’ drinken in het oudste café van Antwerpen, ‘Den Engel’, gebouwd rond 1400 op de Grote Markt, mag niet ontbreken. Hier zat de bekende Antwerpenaar Fonske tot zijn 101ste elke dag op dezelfde plek zijn biertje te drinken. Vele foto’s herinneren je aan deze vriendelijke man. Of ga terug naar de Middeleeuwen en drink een biertje in de ‘Pelgrom’ (Pelgrimstraat 15), een kelder uit 1425. Ik beloof je dat je je even in een serie van Floris en Sindala waant. Eten kan je overal in Antwerpen. Vooral de ‘kaaien’ zijn een aanrader, waar ze in het seizoen heerlijke mosselen serveren. Voor en overnachting is hotel ‘Banks’ (Steenhouwersvest 55, net achter de Groenplaats) een goede optie. Zij bieden van maar liefst halfvijf tot acht uur gratis tapas en wijn! De volgende ochtend is een bezoekje aan de Voetgangerstunnel een aanrader. Deze tunnel die onder de Schelde loopt, werd gebouwd in 1933 en is bekend om zijn prachtige houten roltrappen. De tunnel zelf doet surrealistisch aan en is zeer fotogeniek. Veel plezier!
Stad
  • Alle bezienswaardigheden zijn goed te bewandelen
  • Makkelijk bereikbaar
Review geplaatst op 2019-08-23
9
België Henegouwen
rinique was hier 31 Jul 2017
Bijzonder gezellig fietsen. Limburgers zijn bekend als gezellige mensen en dat is ook zo. Bij de VVV kregen we een tabel met 'lekkere landschappen'' (maw waar we fruit konden plukken gratis ! ) We bezochten het lokale vliegveld, de fietsten door fruitvelden, bezochten de Burchtruïne van Brustem die op 28 juli 1171 in de as gelegd, en...........nog veel meer. Erg geslaagde, lekkere trip.
Regio
  • vriendelijk
  • groen
  • puike fietspaden
  • rustig
  • geen betaling met maestro
  • geen bakkers
Review geplaatst op 2017-08-29
9
België Vlaams-Brabant
JC1987 was hier 31 Mar 2017
Prachtige kleurpaletten vlakbij! Je hoeft niet altijd ver te gaan om speciale natuurfenomenen te kunnen bewonderen. Het Hallerbos nabij Brussel is zeker de moeite waard om - best in de ochtend - eens te bezoeken. Ga een paar uur wandelen en wees betoverd door de prachtige boshyacinten.
Regio
  • paarse weelde
  • beperkte periode per jaar
Review geplaatst op 2017-08-31
8
België
AnneKetelaars was hier 31 Oct 2016
Eind oktober 2016 opende Todi in Beringen (België) haar deuren. Hiermee heeft Europa haar eerste indoor snorkel- en duikcentrum waar je tussen de vissen kunt zwemmen, te pakken. Beringen zelf is bekend vanwege zijn vroegere steenkolenmijn, door het project Be-Mine probeert de gemeente haar industrieel erfgoed verder op de kaart te zetten. Ontspanning en sport vormen een onderdeel van het project en werden uitgewerkt in Todi, de Avonturenberg (waarbij de voormalige mijnterril is getransformeerd in een indrukkende plek om te wandelen, klimmen, spelen en mountainbiken) en een zwembad. De twee voormalige indikkers van de mijn huisvesten nu Todi, waar je op de vierde verdieping kunt duiken, snorkelen of freediven. Er wacht een spannende en afwisselende duikomgeving op je in het 8 meter diepe bassin. Een grote variëteit aan scholen of solo-gangers tropische zoetwatervissen zwemt er trots rond, tussen eveneens indrukwekkende decorstukken. Wat dacht je van zwemmen door autocarrosserieën, een mijntunnel mét spoorlijn en kunstmatige rotsformaties. Of je tapt een denkbeeldig pint’je achter de onderwaterbar, met als je geluk hebt, een baardmeerval als barman naast je ;) Voor een mooie route, zou ik kiezen voor de grensovergang via het Nederlandse Reusel en Belgische Postel. Wij genoten van het landschap, de authentieke en moderne bebouwing en de brug over kanaal Bocholt Herentals.
Land
  • Prachtig indoor duikcentrum mét vissen
  • Afwisselende en interessante (duik)omgeving
  • Grote variëteit aan vissen en decorstukken
  • Goed verzorgd, veilig en (nu nog) rustig
  • Basis-duikuitrusting te huur
  • Duikfles/trimvest/lood bij prijs inbegrepen
  • Snorkellaars missen de interactie, lijkt me
  • Verboden voor eigen duikfles/ trimvest/ lood
Review geplaatst op 2016-12-04
8
België
ChristaThieme was hier 30 Sep 2016
Even een dagje uit naar de Grotten van Han in België, één van de grootste grotcomplexen van Europa. Echt een aanrader! Geweldige galerijen en zalen vol met stalactieten en stalagmieten en al die andere soorten druipsteen. En natuurlijk de ondergrondse rivier de Lesse die er nog een extra mooi sfeertje aan geeft. De wandeling door de grotten is ongeveer 2 km lang en zeer goed te doen doordat de paden goed begaanbaar zijn (met trappen daar waar nodig). De tocht duurt ongeveer anderhalf uur en wordt met een gids afgelegd.
Land
  • Goed begaanbare paden
  • Tram van centrum van Han naar de grotten
  • Ook mogelijkheid om een wildpark te bezoeken
  • Buiten het toeristenseizoen geen parkeergeld
  • Rustig buiten toeristenseizoen
  • Zoals bij vele attracties kan het druk zijn
Review geplaatst op 2016-11-10
8
België Belgische Ardennen
ChristaThieme was hier 30 Sep 2016
Als kind vaak op vakantie geweest in de Belgische Ardennen. Niet te ver weg en toch helemaal er uit met het gezin. De prachtige bossen en de vaak mooie uitzichten hebben er voor gezorgd dat de combinatie berg/bos vandaag de dag een van mijn favoriete vakantiebestemmingen is. Vooral in de herfst is de Ardennen een lust voor het oog door de vele oranjerode kleuren tussen het dennengroen.
Regio
  • Na een paar uur rijden ben je er
  • Prachtige herfstkleuren
  • Altijd rustig
  • De combi rust en natuur is heerlijk
  • Kan ik niet bedenken
Review geplaatst op 2016-11-10
8
België Han-sur-Lesse
ChristaThieme was hier 30 Sep 2016
Even een dagje uit naar de Grotten van Han in België, één van de grootste grotcomplexen van Europa. Echt een aanrader! Geweldige galerijen en zalen vol met stalactieten en stalagmieten en al die andere soorten druipsteen. En natuurlijk de ondergrondse rivier de Lesse die er nog een extra mooi sfeertje aan geeft. De wandeling door de grotten is ongeveer 2 km lang en zeer goed te doen doordat de paden goed begaanbaar zijn (met trappen daar waar nodig). De tocht duurt ongeveer anderhalf uur en wordt met een gids afgelegd.
Stad
  • Goed begaanbare paden
  • Tram van centrum van Han naar de grotten
  • Ook mogelijkheid om een wildpark te bezoeken
  • Buiten het toeristenseizoen geen parkeergeld
  • Rustig buiten toeristenseizoen
  • Zoals bij vele attracties kan het druk zijn
Review geplaatst op 2016-11-10
8
België
KatrijnHSnauwaert was hier 31 Aug 2016
Pairi Daiza is het grootste dierenpark in België en telt meer dan 60 verschillende diersoorten. Het park is opgedeeld in verschillende zones, 'werelden', zoals de Afrikaanse Savanne of de Australische outback. Er is ook een vrij groot aquarium en Serpentarium. Alle dieren zitten in ruime verblijven en worden uitstekend verzorgt. Pairi Daiza heeft regelmatig kleine dieren die ook te bewonderen zijn of zeldzame soorten zoals de Chinese Reuzenpanda of de witte tijger. Ook het decor in het park is prachtig afgewerkt, het voelt en ziet er uit als het Disneyland van de dierenparken. Ook heel leuk is dat er veel interactiviteit is, zo kan je vrij rondlopen tussen de reuzenkangoeroes, verschillende vogels en op het apeneiland. Vooral deze laatste is super aangezien de dieren absoluut niet schuw zijn, de lemuren springen van persoon tot persoon en komen op je schouder zitten.
Land
  • Prachtige afwerking
  • Ruime dierenverblijven
  • Veel variatie
  • Zeldzame dieren
  • Best prijzig
  • Paden niet vlot toegankelijk voor rolstoel
Review geplaatst op 2016-09-09
9
België
marijeniyma was hier 31 Aug 2016
Nollekes Winning is een hoeve met een bed and breakfast, Brasserie en wijnkelder in hartje Limburg. Je kunt er ook met je camper (gratis) overnachten tussen de wijnranken! Het heeft een geweldig gezellige sfeer en je voelt je er meteen thuis. De eigenaren zijn zeer gastvrij en voor elk probleem is wel een oplossing. Ook kunnen ze uren met je zitten kletsen zowel voor goede tips als sterke verhalen. In de omgeving kun je mooi wandelen en fietsen en de grotere steden zijn dicht in de buurt. Zoals Maastricht, Luik en ook de Belgische ardennen zijn niet al te ver! Je krijgt echt het gevoel van het Bourgondische Belgische leven. Ook is er een feestzaal die je kunt afhuren waar je zo zelf in zou willen trouwen! Het is een ideale plek als stop op doorreis, maar je kan je er ook makkelijk een paar weken vermaken. Als ik een plek om te overnachten in België moet adviseren is het echt hier! Voor low budget met je camper of een luxere overnachting in de B&B. Het geeft een gevoel van thuiskomen op reis!
Land
  • Heeft een wijnproeverij
  • Veel in de omgeving
  • Kan low budget
  • Echt Bourgondisch genieten
  • Geweldig gezellige sfeer
  • Niet altijd goed weer
  • De camperplekken zijn nog niet helemaal af.
Review geplaatst op 2016-09-21
10
België
Yshoot was hier 31 Aug 2016
Ik ben in het kasteel van Noisy geweest. Het is niet vrij toegankelijk voor mensen maar.... Met respect voor de natuur en de historie van waar jij je bevind, kom je een heel eind! Met die instelling ben ik foto's gaan maken van dit unieke kasteel. Het is mij bijzonder goed bevallen! De omgeving is ontzettend rustgevend en er zijn maar weinig mensen/toeristen te bekennen. Dit soort dorpjes zijn ontzettend uniek en verassend in het geheel. Als u van activiteiten en gezin campings houd denk ik niet dat u aan het juiste adres bent in Noisy. Voor de echte avonturiers zeker een aanrader!
Land
  • Intrigerend
  • Rustgevend
  • Spannend
  • Fotografie pareltje
  • Je moet goed zoeken
Review geplaatst op 2017-01-09
8
België Gent
JBussers was hier 31 Jul 2016
Gent, een plaats in België die niet direct als eerste in je opkomt als je denkt aan een "kleine" citytrip. De eerste gedachte gaat meestal uit naar Antwerpen, Brussel of Brugge. Is dat eigenlijk wel terecht? Ik ben van mening dat dit niet terecht is. Gent is een hele gezellige stad met vele bezienswaardigheden. Zo zijn er wel 56 kerken in de stad Gent te vinden. Daarnaast zijn er vele gezellige terrasje aan het water te vinden. Je kunt hier heerlijke gerechten eten onder het genot van een Belgisch biertje.
Stad
  • Heel erg dichtbij
  • Niet zo druk als Antwerpen of Brussel
  • je hebt het binnen een dag gezien
Review geplaatst op 2016-09-09
9
België
ChantalvanHoek was hier 31 Jul 2016
Chocoladebar Mayana ligt buiten het centrum van Gent (Sint Pietersnieuwstraat 99). Per toeval kwamen we hierlangs toen we van het huis van een vriendin die in Gent woonde naar het centrum liepen. Het zag er heel leuk uit en met het regenachtige weer waren we wel toe aan een lekkere kop warme chocolademelk. De kaart is heel uitgebreid, je kunt kiezen uit verschillende chocolades die uit verschillende landen komen en verschillende toppings: marshmallows, hazelnoot, slagroom, honing, echt van alles. Misschien een beetje aan de dure kant voor een warme chocolademelk, maar het was wel enorm lekker.
Land
  • Enorm lekker
  • Uitgebreid assortiment
  • Fairtrade chocolade
  • Kan er niet betalen met Nederlandse bankpas
  • Krap, weinig ruimte
Review geplaatst op 2016-11-01
8
België
Le Bal Infernal, een Used Book Café, ligt net voorbij de Vrijdagmarkt. Het is een rustig cafeetje met een wand vol -je zou het niet raden- gebruikte boeken. De boeken kun je lezen onder het genot van een van de vele soorten koffie en thee. Zowel studenten als ouderen weten dit plekje te vinden, om te studeren en om de krant van die dag te lezen. Leuke tijdsbesteding als het regent, wat ook in België nog al eens voorkomt.
Land
  • Het oogt lekker knus, leuke sfeer
  • Rustig
  • Veel soorten thee en koffie
  • Je durft er door de rust bijna niet te praten
Review geplaatst op 2016-10-31
8
België
JBussers was hier 31 Jul 2016
Gent, een plaats in België die niet direct als eerste in je opkomt als je denkt aan een "kleine" citytrip. De eerste gedachte gaat meestal uit naar Antwerpen, Brussel of Brugge. Is dat eigenlijk wel terecht? Ik ben van mening dat dit niet terecht is. Gent is een hele gezellige stad met vele bezienswaardigheden. Zo zijn er wel 56 kerken in de stad Gent te vinden. Daarnaast zijn er vele gezellige terrasje aan het water te vinden. Je kunt hier heerlijke gerechten eten onder het genot van een Belgisch biertje.
Land
  • Heel erg dichtbij
  • Niet zo druk als Antwerpen of Brussel
  • je hebt het binnen een dag gezien
Review geplaatst op 2016-09-09
7
België
ChantalvanHoek was hier 31 Jan 2016
Door een vriendin werd ik meegenomen naar dit hele kleine barretje waar ze minstens honderd smaken jenever verkopen. Een kroeg waar je zo even binnenloopt om een of twee smaakjes te proeven, maar waar je niet al te lang blijft hangen. Daar is het te klein voor. Het is er zo klein dat het met 10 bezoekers al vol staat, en dat is dan weer niet erg prettig. Wel denk ik dat hier vooral toeristen komen, dus erg 'Columbus' is het niet. Al is het toch leuk om er even een bijzonder smaakje jenever te drinken. Persoonlijk speelde ik op safe met de smaak vanille, maar ook smaken als appel, ananas, cocos/chocola en cactus staan op de kaart. En dat is nog maar een kleine greep uit dit assortiment.
Land
  • Minstens honderd smaken jenever
  • Heel erg klein
Review geplaatst op 2016-11-03
10
België Antwerpen
hansdewildt was hier 31 Aug 2015
Onder de rook van Antwerpen en een dampende kernreactor aan de Schelde ligt het plaatsje Doel. Doel raakte in de jaren 60 bekend door de uitbreidingsplannen voor de haven van Antwerpen, die het dorpje zou laten verdwijnen. Er moest een droogdok komen. De bewoners van het mooie plaatsje protesteerden tegen deze plannen, met als gevolg dat de sloopwerkzaamheden werden uitgesteld. In 2009 begon men toch met de sloop van woningen binnen en buiten de kern van het dorp, maar deze werkzaamheden werden in de loop van dat jaar weer stilgelegd na een kortgeding bij de rechtbank. Het dorp is nu grotendeels verlaten en in verval geraakt. Eigenlijk is het nu een spookstad geworden. Maar België zou België niet zijn, als het onderhoud van het dorp niet gewoon door zou gaan. Dus….het gras wordt nog steeds gemaaid….de post wordt nog steeds bezorgd (300 inwoners)….en de bus rijdt nog steeds door Doel en stopt zelfs bij de haltes. Sterker nog…….de plaatselijke kerk is onlangs nog voor een kapitaal gerestaureerd. Het is prachtig om door de vervallen straatjes te lopen, de huizen binnen te gaan en de stilte over je heen te laten komen. Noem het spookachtig….maar voor de liefhebbers van Urban fotografie is dit een paradijsje !!!!!
Stad
  • Bizar om te zien
  • heel rustig
  • geen toeristen
  • Urban fotografie
  • Even zoeken voordat je het vindt
Review geplaatst op 2017-02-03
9
België
renate was hier 31 Dec 2014
Wat moet je vertellen over Gent, elk jaar ga ik met een vriendin naar een stad om te winkelen en Gent staat toch wel heel erg bovenaan. De sfeer in deze stad is erg fijn en heb je geen zin om te winkelen pak je ergens een biertje, een bootje of ga je de Burcht bezoeken. Daarnaast is er eens in de 3 jaar het lichtfestival, waarin de gebouwen worden verlicht tot diverse kunstwerken.
Land
  • Mooie stad
  • Mooi verlicht in de avond
  • Hotels zijn snel vol
Review geplaatst op 2017-01-08
9
België Gent
renate was hier 31 Dec 2014
Wat moet je vertellen over Gent, elk jaar ga ik met een vriendin naar een stad om te winkelen en Gent staat toch wel heel erg bovenaan. De sfeer in deze stad is erg fijn en heb je geen zin om te winkelen pak je ergens een biertje, een bootje of ga je de Burcht bezoeken. Daarnaast is er eens in de 3 jaar het lichtfestival, waarin de gebouwen worden verlicht tot diverse kunstwerken.
Stad
  • Mooie stad
  • Mooi verlicht in de avond
  • Hotels zijn snel vol
Review geplaatst op 2017-01-08
9
België
hansdewildt was hier 31 Aug 2014
Ben je ook zo gek op alles wat met chocolade te maken heeft dan is dit een niet te missen plek voor de echte liefhebbers van de Belgische chocolade: Het Museum van Cacao en Chocolade vlakbij de Grote Markt in Brussel. Het is een prachtig gebouw uit 1697, heet “de Valk” en is gerestaureerd in 1943. Het museum is in 1998 geopend door een familie die al jarenlang chocolade maakt. De informatie begint bij de vrucht van de cacaoboom. Een eivormige kolf van 10 tot 25 cm lang die tot 750 gram weegt. Binnenin zitten 30 tot 40 bonen in een geleiachtige pulp van vruchtvlees. Heel het productieproces wordt in beeld gebracht. Alles is er te zien en de informatie eindigt bij het hoogtepunt n.l. de fabricage van de heerlijke Belgische pralines en niet te vergeten je kunt proeven…heel veel proeven !!! Er zijn ook tentoonstellingen van kunstwerken uit chocolade. Als je nog niet verslaafd bent aan chocolade dan wordt je het vanzelf als je daar geweest bent. Heel leuk voor een uitstapje dus, want Brussel is heel gemakkelijk te bereiken per auto of met de trein en heeft veel bezienswaardigheden zoals de grote Markt en het koninklijk Paleis ! Voor meer informatie: http://www.mucc.be
Land
  • heerlijk uitstapje
  • leuk om te zien
  • prima informatie
  • kan druk zijn
Review geplaatst op 2017-02-10