Wadi Tiwi

Foto door Reisreporter saskiahamminga

Wadi Tiwi, een spectaculair diepe en smalle kloof uitgehouwen uit de bergen, die tussen torenhoge kliffen tot aan de zee loopt. Het is minder ongerepte dan de Wadi Shab, hoewel dat wel weer gecompenseerd wordt met zijn oude traditionele dorpjes, omgeven door onder andere weelderige bananenplantages.

Informatie over Wadi Tiwi

Beste foto's & tips van Wadi Tiwi

'538635' door saskiahamminga '538635' door saskiahamminga

OmanWadi Tiwi

OmanWadi Tiwi

Aan de kust bij Tiwi

saskiahamminga

We zijn onderweg richting Wadi Tiwi als we vlakbij het plaatsje Tiwi even aan de kust stoppen. Het is ruig, kaal, leeg en geweldig mooi. Op zee zien we een paar vissers in een klein bootje druk in de weer met hun netten, verder is het stil en verlaten. We lopen een tijdje langs de kustlijn en genieten van dit indrukwekkende landschap. Wat een geweldig land om in rond te reizen.

'532471' door saskiahamminga '532471' door saskiahamminga

OmanWadi Tiwi

OmanWadi Tiwi

Binnenhalen van de...

saskiahamminga

Onderweg van Muscat, richting Sur, willen we Wadi Tiwi bezoeken. We rijden met onze huurauto over de verlaten en eindeloze wegen langs de ruige en verlaten kust. We stoppen langs het strand en eten hier onze broodjes. We lopen langs het water op zoek naar wat schelpjes en genieten van de rust en uitgestrektheid. Op zee zijn een paar vissers op een klein bootje hun netten aan het binnenhalen. Helaas is het te ver om te kunnen zien wat hun vangst was, maar het leverde wel een mooi plaatje op...

'564724' door saskiahamminga '564724' door saskiahamminga

OmanWadi Tiwi

OmanWadi Tiwi

Wadi Tiwi in Oman

saskiahamminga

We rijden van Muscat richting Sur, en komen onderweg langs Wadi Tiwi. Dit is een spectaculaire diepe kloof tussen de bergen, die tot in zee loopt. Wadi Tiwi strekt zich uit over 36 kilometer land met prachtige rotspartijen, watervallen, bossen en ongerepte natuur. Ook rijden we onderweg door traditionele dorpjes en lopen er regelmatig geiten op de weg. We stoppen bij een waterpoel en zien hier zelfs kleine visjes zwemmen. Helaas is het weer wat bewolkt, maar ondanks dat is het schitterend om hier rond te lopen. Wikipedia zegt het volgende over wadi's: Een wadi is een rivierdal in droge gebieden dat gedurende het grootste deel van het jaar droog staat. Gedurende natte periodes en regenbuien stroomt echter veel water door de wadi. Dit kan vrij onverwacht gebeuren. Men spreekt wel van "flash floods".

Laat kaart zien