Rub al Khali

Foto door Reisreporter huubverbeek

Ook wel bekend als de ‘Empty Quarter’ is Rub al Khali de grootste en droogste woestijn van Arabië en een van de grootste ter wereld. Met temperaturen die oplopen tot 55 graden, duinen hoger dan de Eiffeltoren (330 meter), zou je geen leven verwachten. Maar niets is minder waar, in deze woestijn staan gewoon planten. Verschillende touroperators verzorgen excursies de woestijn in.

Informatie over Rub al Khali

Beste foto's & tips van Rub al Khali

'1090987' door huubverbeek '1090987' door huubverbeek

OmanRub al Khali

OmanRub al Khali

Zandgolven

huubverbeek

Ik heb al veel woestijnen gezien maar de Rub al Khali - woestijn blijft me elke keer weer verbazen. Deze woestijn heeft veel zogenaamde “ star dunes” die er vanuit de ruimte echt uitzien als sterren dus elk duin heeft meerdere uitlopers zodat grillige sterren gevormd worden. Dit wordt veroorzaakt door de wisselende windrichtingen die heersen.De meest prachtige vormen heb ik mogen aanschouwen . Op de foto zie je ook nog de sporen van een woestijnspringmuis. Dit nachtactieve beestje heeft aan zijn pootjes veel haartjes waardoor het een soort pantoffeltjes aan heeft en daardoor gemakkelijker op het losse zand kan lopen zonder weg te zakken. Je hoeft de Rub al Khali niet eens diep in om dit beeld te kunnen zie. Dit was maar 10 minuten rijden vanaf de gravelroad . Dan kun je je ook voorstellen hoe prachtig het is om hier ook nog te overnachten onder de sterren ! Voor beelden van de Rub al Khali gemaakt door de ESA - sateliet zie : https://www.esa.int/spaceinvideos/Videos/2016/05/Earth_from_Space_Rub_al_Khali_Desert

'1099767' door corriedewinter '1099767' door corriedewinter

OmanRub al Khali

OmanRub al Khali

(Ver)dwalen in de...l

corriedewinter

In het zuiden van het Arabisch schiereiland vind je met een oppervlakte van 650.000 vierkante kilometer de Rub’Al Khali woestijn, ‘s werelds grootste aaneengesloten zandwoestijn. De woestijn wordt gedeeld door vier landen: Oman, Saoedi-Arabië, Jemen en de Verenigde Arabische Emiraten. Wij reizen erheen vanuit Salalah, we willen zien wat er achter de indrukwekkende zandduinen van wel 300 meter hoog ligt. Rub al Khali betekent leegte, en dat is het ook. Er is werkelijk niets en niemand gaat heel ver de woestijn in, te heet, geen oriëntatie. Kamperen kan er wel, als je georganiseerd gaat, te boeken in Salalah, moet je met minstens twee gidsen op pad , voor het geval je vast komt te zitten. Zelf rijden kan ook, de verharde weg houdt op op een kilometer van de duinen. Met een 4WD rijd je verder in de duinen. De leegte is onbeschrijflijk mooi, de structuren in het zand veranderen voortdurend, de kleur ook. Tegen de avond is de woestijn rood, overdag blinkend geel.

Laat kaart zien