Oman reviews

10
Oman Jebel Shams
Als ik deze bergen zou moeten omschrijven in een woord is dit: Waanzinnig! Wat is dit een goede aanrader. De reis er naartoe is al overweldigend mooi maar eenmaal aangekomen wordt duidelijk waarom dit de Grand Canyon van Oman wordt genoemd en terecht. Je kunt hier prachtige hikes (W6 balcony walk) maken. Er zijn een handvol resort waar je kunt overnachten of je kan er wild kamperen. Wijzelf sliepen in het Sama heights resort wat we absoluut kunnen aanraden. Verschillende kamers op basis van half pension. Het ligt op een 15 min rijden van het startpunt van de balcony walk. Deze hike loop je in ongeveer 1,5 uur heen en 1,5 uur terug. En was absoluut een van de hoogtepunten van mijn reis in Oman. Om in jebel shams te komen heb je een goede auto nodig. Onduidelijk voor ons was of je daadwerkelijk een 4x4 nodig had. Dit is niet het geval zolang het niet regent. Zodra het slecht weer is zou ik dit wel aanraden.
Highlight
  • Weinig toeristen
  • Prachtige uitzichten
  • Mooie hikes
Review geplaatst op 2019-11-12
10
Oman Musandam
Musandam in Oman... is er een betere plek om er een weekendje tussen uit te gaan? Wij wonen op dit moment in de Verenigde Arabaische Emiraten, en proberen elk vrij moment de gekte van de grote stad te 'ontvluchten' en de natuur op te zoeken. Musandam, op nog geen 3 uur rijden van Dubai, is onze favoriete bestemming. Zet dit dus op je lijstje als je Dubai of Abu Dhabi bezoekt! Musandam wordt terecht ook wel de 'Arabische Fjorden' genoemd. Indrukwekkende kliffen torenen aan alle kanten hoog om je heen, terwijl je op je prive afgehuurde dhow over het kristal heldere water vaart. Dolfijnen springen rondom je uit het water en prachtig gekleurde visjes komen nieuwschierig op je af gezwommen terwijl je aan het snorkelen bent. Op het dek van de dhow liggen bedoeïenenkussen, waarop je languit kunt genieten van de zon, of peddel wat rond in de kayak die je aan boord vindt. Voordat je onder de duizenden sterren op het bovendek in slaap valt, geniet je van een bbq met vers gevangen vis en arabische hapjes. Na twee dagen kom je compleet ontspannen weer aan wal, alsof je een week bent weg geweest!
Regio
  • rust
Review geplaatst op 2018-10-18
9
Oman Sur
Tijdens onze reis door Oman verblijven we ook een nacht in een geweldig tenthuisje vlakbij Ras-al-Jinz. Hier vind je het Ras al Hadd schildpaddenreservaat aan de oostkust van het Arabisch schiereiland. Het is een dor en rotsachtig gebied, waar je kamelen langs de weg ziet lopen, knabbelend aan de kale takken van een verdwaalde boom. Het strand hier is heel bijzonder, met prachtige oranje, afgesleten rotsformaties, maar vooral beroemd vanwege de met uitsterven bedreigde groene schildpad. Je kunt hier van dichtbij meemaken dat de zeeschildpadden aan land komen en hun eieren leggen. Onze zoon is dol op alles wat met natuur en dieren te maken heeft, hij haalt hier zijn hart op. Het schildpaddenreservaat is in 1996 opgericht door het koninklijk huis. We boeken een excursie in het nabij gelegen centrum, Ras AI Jinz Turtle Centre, dat in 2008 speciaal is opgericht om de groene schildpad te beschermen. 's Avonds en 's nachts mag je alleen onder begeleiding van een gids het strand op. De opbrengst van de 'excursies' komen ten goede van de bescherming van deze indrukwekkende dieren. Het is een aanrader om van te voren te reserveren: er zijn niet heel veel accommodaties in de buurt en ook de kleinschalige excursies zijn snel volgeboekt. Dit kan via hun eigen website: www.rasaljinz-turtlereserve.com
Stad
  • Prachtig gebied
  • Schildpadden eieren zien leggen
  • Eieren schildpadden uit zien komen
  • Leuke accommodatie vlakbij
  • Geweldig ook voor kinderen
  • Snel volgeboekt
  • Bijbehorende restaurant ongezellig
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Oman
Nena was hier 15 Mar 2018
Oman heeft nog een pure cultuur doordat het jarenlang is afgesloten voor toeristen en het land dus in totale afzondering van de rest van de wereld leefde. Sinds de komst van Sultan Qaboos Bin Said al-Said (doordat hij zijn vader heeft verbannen en de troon overnam) zijn de ontwikkelingen in Oman met een sneltreinvaart vooruitgegaan. Vrouwen kregen kiesrecht, er werd geïnvesteerd in onderwijs en medische zorg, relaties met andere landen werden aangegaan, snelwegen werden aangelegd, shoppingmalls werden gebouwd en Oman veranderde van een arm en afgesloten, naar een welvarend en uitnodigend land. Toch is Oman een traditioneel en religieus land. Bedoeïen, Jebels en kamelen leven er rustig hun leven. Traditionele vissersbootjes zorgen voor vis, moskeeën roepen de salat op, mannen dragen een dishdasha en vrouwen een abaya. Dit maakt het Oman een land van uitersten, maar tegelijkertijd heel bijzonder. Muscat is de hoofdstad van Oman, prachtig gelegen tussen de bergen en in een grote baai. Het is een havenstad waar het prachtige Al Alam-palace van Sultaan Qaboos is gevestigd. Dit paleis wordt voornamelijk gebruikt voor officiële gelegenheden en staatbezoeken en wij kunnen vanaf de poort alleen maar bedenken hoe prachtig het van binnen moet zijn.
Land
  • Natuur
  • Bevolking
  • Stranden
  • Onontdekt
  • Duur
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Oman Muscat
Nena was hier 15 Mar 2018
Muscat, de hoofdstad van Oman, is prachtig gelegen tussen de bergen en in een grote baai. Het is een havenstad waar het prachtige Al Alam-palace van Sultaan Qaboos is gevestigd. Dit paleis wordt voornamelijk gebruikt voor officiële gelegenheden en staatbezoeken en wij kunnen vanaf de poort alleen maar bedenken hoe prachtig het van binnen moet zijn. De grootste moskee van Oman; de Sultan Qaboos moskee is echt de allermooiste moskee die ik ooit heb gezien. Het handgeweven tapijt weegt eenentwintig ton, er hangt een kroonluchter van acht ton, veertien meter en met meer dan duizend lampjes. Het is er zo mooi en zo rustgevend. In Muscat vind je ook de vrij grote Muttrah souk; een markt waar onderhandeld kan worden over de prijs. Ik vind het persoonlijk altijd erg leuk om een souk te bezoeken. Ik houd van de geuren, kleuren, de drukte en het opsnuiven van een cultuur. De kleine en nauwe straatjes gaven me echt het gevoel in een sprookje te zijn gestapt. Er schijnen ook grote winkelcentra in Muscat te zijn, maar helaas heb ik deze niet bezocht.Vanuit de haven kun je geweldige boottochten maken. Wij hebben een privé boot gehuurd voor een dag, inclusief het zoeken naar dolfijnen, snorkelen en onbeperkt drinken. Ik geloof dat het rond de honderd euro was, dus dat is echt niet duur! Het snorkelen vond ik echt zo tof! Ik ben stekeblind en zou eigenlijk een duikbril op sterkte moet hebben. Het duurde namelijk wel twintig minuten voordat ik doorhad dat ik tussen tientallen schilpadden zwom
Stad
  • Vriendelijke bevolking
  • Bijzondere bezienswaardigheden
  • Veilig
  • Geen mooie stad
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Oman
Oman is een onverwacht mooie vakantiebestemming! Het heeft een grote variatie aan natuur en cultuur en een hartelijke gastvrije bevolking. Bovendien is het land veilig en uitermate geschikt om met kinderen rond te reizen. Oman is als een van de weinige landen in het Midden-Oosten nog echt authentiek gebleven. Het herbergt prachtige oude dorpjes, forten, traditionele souqs en marktjes. Je zou wellicht verwachten dat Oman, net als de omringende landen, voornamelijk uit zandwoestijn bestaat. Maar de variatie aan natuur is juist heel groot. Zo kun je een tocht door de zandduinen van Wahibi Sands maken, wandelen over de kliffen van het Hajar Gebergte, je tent opzetten in een groene oase en de schildpadden over het strand zien wandelen. Wil je iets spannenders? Maak dan een canyoning trip of ontdek de grotten onder Muscat. Al met al is Oman de perfecte bestemming voor een avontuurlijke vakantie of een rondreis in de vrije natuur. Je kunt kiezen voor een perfect georganiseerde vakantie of zelf de ongebaande paden af. Op sommige plaatsen voel je je nog echt een ontdekkingsreiziger.
Land
  • natuur en cultuur
  • variatie
  • veiligheid
  • hartelijke bevolking
  • kamperen
  • vervuiling van sommige wadi's
Review geplaatst op 2018-02-13
10
Oman Wahibi Sands en omgeving
Huur een 4WD in Muscat, rijd 2 uur zuidwaarts naar Al Wasil, boek een leuke accommodatie in de woestijn, zorg dat je bij het tankstation nog even vol tankt en je banden een stuk leeg laat lopen, en het avontuur kan beginnen! Mocht je niet alleen in de woestijn willen rijden, dan staan er bij het tankstation voldoende gidsen die je door de zandbak willen gidsen door met hun eigen auto voorop te rijden. Het voorkomt dat je lang moet wachten op hulp als je vast komt te zitten, hoewel het niet heel moeilijk is om door de woestijn te navigeren. Het grootste deel van de rit is van goed verharde piste-kwaliteit, maar er zitten verraderlijke stukken mul zand tussen. De meeste accommodaties in de woestijn hebben een (zij het soms summiere) routebeschrijving op hun site staan. Er zijn diverse tentenkampen waar je kunt genieten van de stilte, de fantastische zonsondergang boven de zandduinen en de duisternis van de woestijn, wij verbleven in 1000 Nights desert camp, zeker een aanrader!
Regio
  • Zonsondergang boven de zandduinen
  • Zelf door de woestijn rijden
  • Genieten van stilte en complete duisternis in de woestijn
  • Sommige accommodaties zijn duur
Review geplaatst op 2018-12-13
10
Oman Nizwah
Niet ver van Nizwah ligt het dorp Birkat al Mouz. Hier vind je een oude gerenoveerde toren, een oud fort dat niet te bezoeken valt en een eeuwenoud stelsel van kanaaltjes dat water vanuit de bergen verdeeld en leidt naar de akkers. Dit stelsel staat ook op de werelderfgoedlijst en is zeker het te bewonderen waard. Ik had gelezen dat vanaf de toren het ongeveer 8oo meter lopen was naar een oud vervallen lemen dorp dat tegen een berg aan gebouwd is. We stonden voor de toren, maar welke kant op? Ik sta met mijn gezicht naar de toren en mij gevoel zegt dat we de bredere weg naar rechts moeten volgen. Het is er stil op straat vanwege het vrijdagmiddaggebed. We zien nog niets, maar lopen toch maar stug door. Uiteindelijk zie ik wat oude gebouwen tussen twee huizen door. We lopen het pad in en komen bij een oude lemen toren met een Bijbelse uitstraling. We hebben het gevonden! Er is geen gids en er zijn geen bordjes. Leuk: zelf op onderzoek. Sommige paden zoals op de foto zijn goed begaanbaar, andere vergen klim en klauterwerk. Ook in het ude dorp kleine kanaaltjes waar helder water door stroomt. Een prachtige plek.
Stad
  • oud vervallen lemen dorp
  • fotogeniek
  • mooie uitzichtspunten
  • niet alle stukken zijn begaanbaar
Review geplaatst op 2018-01-05
8
Oman
Vanuit Muscat rijdt je in ongeveer 1,5 uur naar Wadi Shab. Nadat je de auto geparkeerd hebt, ga je met een bootje naar de overkant (2,44 euro retour pp.). Aan de overkant kun je eventueel wat drinken bij een klein restaurantje. Daarna een prachtige wandeling door een kloof. Aan beide zijden een hoge steile bergwand. Hier en daar palmbomen of ander groen. In het eerste deel kleine stukjes waar groenten verbouwd worden. Deze stukjes grond worden voorzien van water via één van de kanaaltjes die hiervoor speciaal aangelegd zijn. Na ongeveer 40 minuten wandelen ko je bij een breder gedeelte waar meer water staat. Het water is kraakhelder en heeft een groene kleur. Hier kun je heerlijk zwemmen of lekker zitten genieten van de bijzondere en prachtige omgeving. Echt een plek om te bezoeken! Het is aan te raden vroeg op de dag te gaan, want dan zijn er niet zo veel toeristen.
Land
  • een prachtige kloof
  • helder groen water
  • mooie wandeling
  • eventueel zwemmen
  • interessante dagtrip vanuit Muscat
  • midden op de dag druk met toeristen
Review geplaatst op 2018-01-02
8
Oman
Vreemd, gastvrij, indrukwekkend, dat is Muscat. Soms een dorp, dan weer een metropool. Soms eeuwenoud, dan weer eigentijds, de stad boeit op iedere straathoek. Niet alleen oude forten beheersen het straatbeeld, ook nieuwe gebouwen imponeren, zoals het dit jaar geopende National Museum of Oman.
Land
  • Relaxte sfeer
  • Schoon
  • Zo uitgestrekt dat een auto nodig is
  • Weinig keus in restaurants
Review geplaatst op 2016-12-11
8
Oman Muscat
Vreemd, gastvrij, indrukwekkend, dat is Muscat. Soms een dorp, dan weer een metropool. Soms eeuwenoud, dan weer eigentijds, de stad boeit op iedere straathoek. Niet alleen oude forten beheersen het straatbeeld, ook nieuwe gebouwen imponeren, zoals het dit jaar geopende National Museum of Oman.
Stad
  • Relaxte sfeer
  • Schoon
  • Zo uitgestrekt dat een auto nodig is
  • Weinig keus in restaurants
Review geplaatst op 2016-12-11
9
Oman Ash Sharqiyah North Governorate
Fantastische plek om het nestelproces van de Groene Zeeschildpad van dichtbij mee te maken. Verblijf je in het bij het reservaat horende hotel, dan kun je zowel 's avonds (als eerste) en 's ochtends (alleen voor hotelgasten) mee naar het strand. Vooral de ochtendsessie is fantastisch, omdat je dan bij de opkomende de mooiste foto's kunt maken. Let vooral goed op wanneer het seizoen is. Tussen juli en december is de beste tijd. We waren hier in oktober. Een perfecte tijd, omdat je dan zowel nestelende schildpadden ziet én de eerste nesten die uitkomen.
Regio
  • Mooie locatie
  • Fascinerend nestelproces schildpadden
  • Hotelkamerprijzen zijn fors
Review geplaatst op 2016-11-07
9
Oman Dhofar
Ideale omgeving voor een road trip. Tropische omgeving, prachtige bergen tot 3000m, verrassend groen (van augustus tot november), en 2000km strand met koraal en zeeschildpadden. Belangrijkste exportproduct voor duizenden jaren: wierook. Tip: neem een internationaal rijbewijs mee, dan kun je bij lokale bedrijfjes voordelig een auto huren (OMR 12 / dag)
Regio
  • Natuurschoon
  • Klimaat
  • Bijzondere historie
  • Prijzen accommodatie
Review geplaatst op 2016-12-10
9
Oman Jebel Akhdar
Het uitzicht is met recht adembenemend en op deze hoogte is het ook een ideale temperatuur. Persoonlijk heb ik hier goede herinneringen aan, omdat ik een lifter mee had genomen de berg op, die dit uitzicht vanuit zijn huis had. Spontaan werd ik uitgenodigd voor een heerlijke lunch bij hem thuis. Een fantastische ervaring.
Regio
  • Uitzicht
  • Klimaat
  • Aardige mensen
  • Prijzige accommodatie
Review geplaatst op 2016-12-10
6
Oman Muscat
Alhoewel ik Oman een super prachtig land vond, met een hele lieve bevolking, vond ik aan Muscat weinig aan. De grote moskee is een bezoek meer dan waard, maar dat is dan ook gelijk het enige wat de moeite was. Muscat is een schone stad en heel uitgestrekt. Je hebt sowieso een auto nodig om je te kunnen verplaatsen in de stad. Dichtbij Muscat (15 km) ligt Muttrah. De oudste stad van Oman en zeker de moeite om te bezoeken.
Stad
  • De grote moskee
  • Weinig bezienswaardigheden
  • Heel uitstrekt (dus auto nodig)
Review geplaatst op 2017-02-08
9
Oman Ibra
Ibra staat bekend om haar vrouwenmarkt op woensdag. Op de vrouwenmarkt worden vooral goederen verkocht door vrouwen, alhoewel je tegenwoordig ook mannelijke verkopers ziet. Wat ze wel verkopen zijn vooral goederen voor vrouwen, waaronder kleding. In het bijzonder de geborduurde ornamenten die vrouwen op hun kleren dragen in dit gebied. Op de woensdag is er ook de reguliere markt, welke zeer goed bezocht wordt door de lokale bevolking. Daar waar de souk van Muscat en Nizwa al erg op toeristen is gericht, is dat hier veel minder het geval. Je krijgt dan ook een mooi inkijkje hoe een échte markt eruit ziet.
Stad
  • authentiek
  • weinig toeristen
  • contact met de bedoeinen
  • Alleen op de route als richting woestijn gaat
Review geplaatst op 2017-03-23
8
Oman
Muttrah, al sinds 3000 BC een belangrijke commerciele haven én de oudste stad van Oman. Het stadje (want qua oppervlakte net zo groot als Gorinchem) ligt ingeklemd tussen de bergen en de Perzische golf en heeft een aantal bezienswaardigheden die je gezien moet hebben als je in Oman bent, zoals de Muttrah souq (de grootste bazaar van Oman), de vismarkt (heel interessant om hier rond 6 uur 's-morgens rond te hangen) en de boulevard (corniche). Rond de avond is het een drukte van jewelste op de corniche. De Omani zitten, praten, schaken of vissen er. Aan de overkant zijn talloze terrasjes en eetgelegenheden. In de periode dat ik er was (Mei) heb ik er niet veel (westerse) toeristen gezien.
Land
  • Authentiek
  • Souq
  • Vismarkt
  • Uitzicht
  • Druk (lokale bevolking)
Review geplaatst op 2017-02-08
8
Oman Muscat
Muttrah, al sinds 3000 BC een belangrijke commerciele haven én de oudste stad van Oman. Het stadje (want qua oppervlakte net zo groot als Gorinchem) ligt ingeklemd tussen de bergen en de Perzische golf en heeft een aantal bezienswaardigheden die je gezien moet hebben als je in Oman bent, zoals de Muttrah souq (de grootste bazaar van Oman), de vismarkt (heel interessant om hier rond 6 uur 's-morgens rond te hangen) en de boulevard (corniche). Rond de avond is het een drukte van jewelste op de corniche. De Omani zitten, praten, schaken of vissen er. Aan de overkant zijn talloze terrasjes en eetgelegenheden. In de periode dat ik er was (Mei) heb ik er niet veel (westerse) toeristen gezien.
Stad
  • Authentiek
  • Souq
  • Vismarkt
  • Uitzicht
  • Druk (lokale bevolking)
Review geplaatst op 2017-02-08
9
Oman
Ibra staat bekend om haar vrouwenmarkt op woensdag. Op de vrouwenmarkt worden vooral goederen verkocht door vrouwen, alhoewel je tegenwoordig ook mannelijke verkopers ziet. Wat ze wel verkopen zijn vooral goederen voor vrouwen, waaronder kleding. In het bijzonder de geborduurde ornamenten die vrouwen op hun kleren dragen in dit gebied. Op de woensdag is er ook de reguliere markt, welke zeer goed bezocht wordt door de lokale bevolking. Daar waar de souk van Muscat en Nizwa al erg op toeristen is gericht, is dat hier veel minder het geval. Je krijgt dan ook een mooi inkijkje hoe een échte markt eruit ziet.
Land
  • authentiek
  • weinig toeristen
  • contact met de bedoeinen
  • Alleen op de route als richting woestijn gaat
Review geplaatst op 2017-03-23
6
Oman
Alhoewel ik Oman een super prachtig land vond, met een hele lieve bevolking, vond ik aan Muscat weinig aan. De grote moskee is een bezoek meer dan waard, maar dat is dan ook gelijk het enige wat de moeite was. Muscat is een schone stad en heel uitgestrekt. Je hebt sowieso een auto nodig om je te kunnen verplaatsen in de stad. Dichtbij Muscat (15 km) ligt Muttrah. De oudste stad van Oman en zeker de moeite om te bezoeken.
Land
  • De grote moskee
  • Weinig bezienswaardigheden
  • Heel uitstrekt (dus auto nodig)
Review geplaatst op 2017-02-08