Nepal Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Golfen op de Annapurna?

Gepubliceerd: 20 aug 2008
1

Nepal is van plan de Annapurnaroute aantrekkelijker te maken voor toeristen. Een nieuwe weg en het aanbieden van activiteiten als golfen en paragliding moeten meer bezoekers trekken.

Nepal wil het kleine bergplaatsje Manang verbinden met het nationale wegennetwerk. Manang is het beginpunt voor vele tochten door de Himalaya en is tot nu toe alleen bereikbaar per helikopter of te voet. Er liggen ook plannen klaar voor golfbanen, projecten voor avontuurlijk toerisme, themaparken en hotels. De regio hoopt zo meer rijkere toeristen aan te trekken, in plaats van de backpackers die de route nu overspoelen.

Wisselwerking
Volgens Aditya Baral, adviseur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nepal, streeft het land naar een goede wisselwerking tussen economische ontwikkeling, toerisme en het milieu. 'We willen meer verschillende toeristen aantrekken', aldus Baral. 'Dat moet gebeuren door meer pretparken en adrenalinesporten als bungeejumpen en raften aan te bieden.'

Vijf dagen
De Annapurnaroute wordt al sinds 1977 door backpackers bewandeld. Op dit moment doen wandelaars gemiddeld vijf dagen over de route om Manang te bereiken, daarna doen ze er nog eens twee weken over om in Pokhara aan te komen. Een deel van de weg naar Manang is al aangelegd en uiteindelijk zal de rest van de route volgen.

Heftige reacties
Voorstanders zeggen dat de plannen van essentieel belang zijn voor het voortbestaan van de dorpen in de Himalaya en het toerisme in het gebied, maar milieubeschermers en wandelaars reageerden heftig op de voornemens. Het Annapurna Conservation Area Project vreest dat alleen de grote touroperators winst zullen maken uit de toeristische activiteiten. De organisatie van speciale activiteiten als golfen en paragliding zou voorbehouden zijn aan een aantal gespecialiseerde touroperators en enkele duurdere hotels.

Minder inkomsten
De aanleg van de nieuwe weg zal bovendien betekenen dat die binnen de kortste keren vol zal staan met bussen, taxi's, motoren en trekkers, wat ook zijn weerslag heeft op de natuur. Voor de aanleg van de weg zullen bovendien veel wilde dieren en planten het veld moeten ruimen. Ook de dragers en gidsen in de regio zullen een deel van hun inkomsten zien wegvloeien.

Foto's
De hoofdfoto en de eerste drie foto's van de onderstaande beelden zijn gemaakt door reisreporter Monike. De andere foto's zijn gemaakt door Dickverton en Nicole Franken! Meer Nepal foto's bekijken van Columbus reisreporters? Klik hier!
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nepal artikelen
Reisnieuws
Bizar: man beklimt Mount Everest in één dag!

04 jun 2017, De Franse Kílian Jornet flikte het onmogelijke: hij beklom de Mount Everest in slechts 26 uur tijd! En dat zonder enige vorm van bescherming of extra zuurstof. Alsof het niks is ... Bekijk hier de video van zijn epische avontuur.

0
Reisnieuws
5 paden die volgens ons pas over 5 jaar gebaand zijn

28 feb 2017, Nu mensen mobieler en reislustiger zijn dan ooit wordt het aloude Columbus-principe 'buiten de gebaande paden treden' steeds moeilijker. In plaats van ons te richten op de meest onontdekte plekjes in het heden kijken we eens vooruit, vijf jaar de ...

0
Video
Columbus-team op pad. On the road in onbekend Mustang

10 feb 2017, Schrijfster Ynske Boersma en fotograaf Malou van Breevoort brachten de geïsoleerde Nepalese regio Mustang voor ons in kaart. Al ging dat niet zonder slag of stoot. Ze zagen twee vluchten gecanceld worden, trotseerden bergwegen terwijl het ijzelde...

0

Reacties van bezoekers Reageer

ivo

Door: ivo • Geplaatst op

Dit is een prachtig gebied en het zou zonde zijn als het overspoeld wordt met 'rijkelui's toerisme'. Daar is op zich niks mis mee, een prima initiatief voor de bevolking om geld te verdienen, maar niet op deze plek. Naar mijn mening zijn er zat plekken in Nepal waar je dit ook kan realiseren zonder dat je deze prachtge natuur schaadt.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.