In deze 4 topsteden regel je een GRATIS overstap image

In deze 4 topsteden regel je een GRATIS overstap

Een lange overstap biedt ons het beste van twee werelden: we breken een lange reis op én zien een nieuwe stad. Hier stappen we het liefst over.


Wat dacht je van een tussenstop in Dubai? (Foto: David Rodrigo, Unsplash)

1. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Ooit, in een grijs verleden, was Dubai een stoffig havenplaatsje. Een olie- en vastgoed-boom later is het een wereldstad waar je de ene dag van de meest luxe hotels en restaurants aan het strand kunt genieten en de andere dag op een kameel door de woestijn rijdt. 

Columbus-tips: Op het buitenterras van het rustige en stijlvolle Bab al Shams Desert Resort is het moeilijk om te vergeten dat Dubai midden in de woestijn ligt. Kom er tijdens zonsondergang om van het uitzicht en de befaamde pizza’s te genieten, meydanhotels.com. Voor de heerlijkste verse vis bereid in Indiase Kerala-stijl moet je bij Bukhtair zijn, een goed verscholen hutje met uitzicht op het strand van Jumeirah. Ze hebben er onder andere zilvervissen en heerlijke garnalen, allemaal lokaal gevangen. Het is er goedkoop, brandschoon en de bediening is erg vrolijk. Tip van redacteur Tom Aussems: “Wil je er één nachtje slapen maar heb je er geen honderden euro’s voor over? Overweeg dan een overnachting in het Ibis Hotel. Dit is minder erg dan de naam doet vermoeden, want Dubai …”

Kijk hier en hier hoe je een gratis of goedkope tussenstop inlast bij Emirates.


Zou jij nee zeggen tegen 24 uur in Singapore? (Foto: Annie Spratt, Unsplash)

2. Singapore

Je bent net op het vliegveld van Singapore geland en hebt een kleine 24 uur voordat je aansluitende vlucht vertrekt. De stad wacht! En niet alleen om je garderobe of elektronicacollectie aan te vullen in een van de vele mega shopping malls. De ultramoderne Aziatische metropool doet ook op cultureel en culinair vlak haar best om concurrenten Sjanghai en Hongkong naar de kroon te steken.

Columbus-tips: Little India is voor de reiziger met lef. De wijk is rauw, kleurrijk, pretentieloos en er gebeurt altijd wel wat. Slenter er bijvoorbeeld door de Tekka Wet Market, langs de geïmproviseerde groentemarktjes, visstalletjes en winkeltjes met kruiden en bloemenslingers. Zoals zo veel markten is de Tekka het levendigst in de ochtend. Maak je bezoek aan de wijk compleet met een Maleisische teh tarik, een thee met melk die enkele keren vanaf grote hoogte heen en weer wordt geschonken. Heerlijk met roti pratas, de Singaporese versie van de roti. Little India is trouwens op zijn mooist tijdens Deepavali, het hindoeïstische Feest van de Lichtjes. De hele maand oktober verlichten kleine olielampjes de huizen en zijn ook de tempels prachtig verlicht.

Kijk hier hoe je een gratis of goedkope tussenstop inlast bij Singapore Airlines.


Of duik jij liever de drukke straatjes van Istanboel in? (Foto: Wei Pan, Unsplash)

3. Istanboel, Turkije

Het immense Istanboel heeft een Europese en een Aziatische kant. Een bezoek aan de stad betekent dan ook keuzes maken. Onze keuze valt momenteel op de Europese kant, en dan met name de wijk Karaköy. Met de komst van publiektrekkers als het museum Istanbul Modern maakt de buurt een metamorfose door van no-goarea tot hotspot. Turkse theehuizen, galeries, vismarkten, designhotels en ijzerwinkels wisselen elkaar op speelse wijze af.

Columbus-tips: We noemden het al; Istanbul Modern staat aan de wieg van de culturele en culinaire opleving van Karaköy. Het museum van moderne kunst is tien jaar geleden ondergebracht in een pakhuis pal aan de Bosporus, met een panoramisch uitzicht over de stad. De nadruk ligt op kunst van Turks talent. Ook de bijbehorende bioscoop en fotogalerie zijn aanraders, istanbulmodern.org. Koffiefanaten en hipsters vechten om een plaatsje op het terras van het knusse café Karabatak. Specialiteit: de Hasty Neumann, koffie met geklopte room en mokkacrème, karabatak.com.

Kijk hier hoe je een gratis of goedkope tussenstop inlast bij Turkish Airlines.


Bij IJslandse airlines regel je GRATIS een meerdaagse tussenstop! (Foto: Tim Trad, Unsplash)

4. Reykjavik, IJsland

Het mooie aan Reykjavik, is dat de IJslandse airlines die erop vliegen je toestaan om een tussenstop van maximaal zeven dagen in te lassen. Je hebt daarom voldoende tijd om zowel upcoming, maar klein Reykjavik te bezoeken als de rest van het IJsland

Columbus-tips: Bij een roadtrip in IJsland komt vooral de ruim 1300 kilometer lange Ringweg (of Nationale Weg 1) ter sprake, die zoveel mogelijk de kust volgt. Minder bekend zijn de routes die dwars door het desolate binnenland voeren en garant staan voor avontuur. Onze favoriet is de Kjölurroute, een tweehonderd kilometer lange bergweg die tussen twee gletsjers loopt. Tips van redacteur Tom Aussems en fotograaf Tim Bilman, die Reykjavik vorige maand bezochten: “Een van de leukste plekken voor een borrel is de bar van het Kex Hostel. Het heeft wel wat weg van een speakeasy, want van buiten is niet te zien wat er aan de binnenkant schuilgaat. En oh! Ze hebben ook een – voor zover mogelijk in IJsland – zonnig dakterras. Overweeg ook een Airbnb Experience, een unieke activiteit georganiseerd door locals,” airbnb.nl

Kijk hier hoe je een gratis of goedkope tussenstop inlast bij Icelandair.