Editie 72 nog niet in huis? Dit is wat je misloopt image

Editie 72 nog niet in huis? Dit is wat je misloopt

Columbus-editie 72 is uit! In deze editie, met extra veel aandacht voor Europa, geven we je weer tal van tips om de massa te vermijden. Zo stuurden we reporters op pad om de mooiste plekjes van dwergstaatje Andorra te ontdekken, Tbilisi te verkennen vóór het Wie is de Mol?-circus er neerstreek, de potentie van wintersportwalhalla Innsbruck als zomerbestemming te achterhalen én in Tanzania bewust de meest gebaande paden over te slaan. Kortom, wij zijn klaar voor de lente! Jij ook?


Goedkoop kamperen in Europa? Zo doe je het (Foto: Scott Goodwill, Unsplash)

Europa on a budget

Als je weet wat je doet krijg je véél Europa voor wéínig euro’s. Wij zetten daarom onze favoriete activiteiten in Europa op een rijtje; gratis en (bijna) voor niets. Van klasse cultuur snuiven tot stijlvol logeren en van lekker eten en drinken tot bijzondere activiteiten ondernemen. 


Doe 's gek, skip de Tanzaniaanse gebaande paden (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

Op safari in Tanzania. Off-site en off-season

Columbus-oprichters Louise ten Have en Matthijs de Groot reisden off-site, in een deel van Tanzania waar maar weinigen komen, en off-season, als er geen andere reizigers zijn. Reis je mee?


Van gasmaskers tot Barbies; je vindt het op de markt in Tbilisi (Foto: Tim Bilman © Columbus Travel)

20 redenen om nú naar Tbilisi (Georgië) af te reizen

Tbilisi is hot. En dat heeft alles te maken met het laatste seizoen van spelprogramma Wie is de Mol?, dat er deels werd opgenomen. Columbus-reporter Tim Bilman legt uit waarom zijn lievelingsstad ook nádat de hype weer is overgewaaid jouw onverdeelde aandacht blijft verdienen.  


Kom jij deze zomer in hogere sferen in Andorra? (Foto: Lars van der Waarden © Columbus Travel)

De bergen van Andorra in met smokkelaars

Als er al een belletje gaat rinkelen bij Andorra, dan vaak in de context van belastingparadijs en skipistes. Het dwergstaatje, dat ligt ingeklemd tussen Frankrijk en Spanje, heeft echter meer in zijn mars. Fantastische bergwandelingen bijvoorbeeld. Columbus-reporters Guido Derksen en Lars van der Waarden gaan er een weeklang hiken tussen de pieken en meren van de Pyreneeën en volgen daarvoor voormalige smokkelroutes. Nou ja, voormalige …


Heb jij Innsbruck ooit overwogen in de zomer? (Foto: Marije van de Vlekkert © Columbus Travel)

De zomer in de bol in Innsbruck (Oostenrijk)

Wintersportende Nederlanders weten massaal de weg te vinden naar de pistes in de buurt van Innsbruck. Maar ook in de zomer biedt de Oostenrijkse Alpenstad de ideale combi van hippe cultuur en geestzuiverende natuur. Redacteuren Mark Mackintosh en Marije van de Vlekkert delen hun beste insidertips voor een lekker lang weekend weg. 

Bestel editie 72 in onze webshop.