De Goede Reis Podcast #14: Zomervakantie in coronatijd: wordt het Nederland of Europa? image
REDACTIE

De Goede Reis Podcast #14: Zomervakantie in coronatijd: wordt het Nederland of Europa?

Een extra lange aflevering, want: het is zomervakantie! De één kiest voor de Brabantse Sahara of een safari op de Veluwe, de ander trekt toch de grens over. Wij geven je tips voor trips in eigen land én onze luisteraars delen hun ervaringen uit heel Europa. Van Spanje tot Griekenland en van Duitsland tot Portugal. En anders is het Amsterdamse Bos ook leuk. 

Normaal reist Columbus-redacteur Tom Aussems de hele wereld over als reisjournalist. Maar wat is nu nog normaal? Na maanden alleen maar Amsterdam te hebben gezien, trok Aussems er voorzichtig weer op uit. Dit keer verkende hij de groene, waterrijke omgeving van de hoofdstad en ging hij naar Zuid-Limburg, zijn geboortegrond. Daarnaast stuurde hij Columbus-reisjournalisten op pad langs de Atlantikwall, naar de Markerwadden en naar Caribisch Friesland voor In Eigen Land, een speciale Columbus-editie over reizen binnen Nederland.

Tip voor een uitje in eigen land: het Museumpark Archeon biedt deze zomer een driedaagse expeditie met overnachtingen en activiteiten waarbij gasten even terug in de tijd gaan. Foto: Sem van der Walt 

Op ontdekking in eigen land

Terwijl podcastpresentator Geert Jan Hahn zit te wachten op een verlossend woord uit Georgië om daar voor Columbus een reisreportage te maken, slijt hij zijn dagen in zijn eigen provincie, Utrecht. Onder de highlights: de Soesterduinen, de Kaapse Bossen, het Henschotermeer middenin de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en het stadscentrum van Amersfoort. Maar hij bezoekt ook plekken waar hij nooit eerder is geweest, plekken die hij voorheen aan de buitenlandse toerist overliet: GiethoornHet Anne Frank HuisZeeuws-Vlaanderen. En, in de week van de lockdown, Tzummarum. Zoek dat maar eens op.

Het Acropolis Museum in Athene hoef je momenteel met veel minder bezoekers te delen. Foto: EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Columbus-hoofdredacteur Mark Mackintosh bereidt ondertussen een trip naar Athene voor. En dát is het bruggetje dat we zochten naar onze luisteraars. Want we laten je allerlei audiofragmenten horen van hun Europese ervaringen. Hoe is de situatie in naburige landen? En op de vakantiebestemmingen? 

Podcast luisteren

Luister naar de volledige podcast over vakantie vieren in eigen land, inclusief audiofragmenten van reislustige luisteraars over Europese ervaringen:

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

Meer luisteren

Nieuwsgierig naar wat wij nog meer te melden hebben over reizen tijdens de coronacrisis? Luister dan de vorige aflevering, over de noodzaak van het spreiden van toerisme, terug. 

Meer weten?

De Goede Reispodcast is een podcastproject van BNR Nieuwsradio en Columbus Travel en wordt gepresenteerd door Geert Jan Hahn. Heb je een vraag of een opmerking? Mail dan naar goedereispodcast@bnr.nl