Limburg

Limburg is de meest zuidelijke provincie van Limburg, met Maastricht als provinciehoofdstad. Tegenwoordig is Limburg bekend vanwege de oude mergelgroeven en grotten. Vooral de Valkenburgse 'gemeentegrot' is populair onder toeristen en dagjesmensen. Op cultureel vlak vind je hier ook een aantal bijzonderheden, zoals de vele fanfares en harmonieorkesten, het carnaval en de typisch Limburgse vlaaien.

Beste foto's & tips van Limburg

'462520' door geervannesmeed '462520' door geervannesmeed

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Moeselpeel in de...wi

geervannesmeed

De slechts 2 á 3 km van het centrum van Weert gelegen Moeselpeel, is bijna niet toegankelijk. Toch heb ik gisteren een poging ondernomen. Het momenteel deels bevroren rietmoeras in het midden van het gebied, waarvan je op de achtergrond een stukje ziet, is alleen te bereiken met vlotten die de rietsnijders gebruiken. Het was prachtig om te zien hoe het licht van de lage winterzon als het ware door de boomtakken

'485667' door enroute2 '485667' door enroute2

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Het Reindersmeer

enroute2

Het mooie en natuurlijk ogende Reindersmeer is ontstaan door ontzanding. In de jaren zestig werd op de Bergerheide begonnen met de winning van industriezand voor de betonindustrie. Het gebied rondom het meer is onderdeel van nationaal park De Maasduinen en er liggen verschillende wandelroutes. Het startpunt voor deze wandelingen is bij het informatiepaneel bij de sluisbrug in de Bosserheide in Well. Op de foto zie je een fragment van de route rondom het meer, hier werd mijn aandacht getrokken door de zon die net even mooi door de wolken brak.

'459003' door noiram '459003' door noiram

NederlandLimburg

NederlandLimburg

De maas

noiram

Midden Limburg heeft veel te bieden, heerlijk wandelen langs de Maas bijvoorbeeld. Hier nabij het dorpje Broekhuizen dat hier onzichtbaar aan de overkant ligt. Iedere keer kun je weer een ander deel van de Maasoever kiezen, iedere keer weer even prachtig...zeker bij zonsondergang.