Trend: 5x slapen in de gaafste zeecontainerhotels image

Trend: 5x slapen in de gaafste zeecontainerhotels

Zeecontainers zijn hot. Nou ja, vooral om in te slapen dan. Deze ecovriendelijke trend is ondertussen een soort architectonisch genre geworden binnen de hotelscene. Ik zet de vijf gaafste zeecontainerhotels voor jou op een rijtje!


Slapen in een containerhotel is tegenwoordig helemaal hot (Foto: Kaylee Pace, Flophouze.com)

1. Sleeping Around, wisselende locaties

Sleeping Around is een uniek concept van Belgische bodem. Zo werkt het: er staan een heleboel verlaten zeecontainers uit China helemaal niks te doen in de Antwerpse haven. Sleeping Around geeft ze een nieuw leven door ze om te bouwen tot mobiele hotelkamers. Dat betekent wel dat het containerhotel elke keer op een andere plek staat! Ik ga de Facebookpagina nauwlettend in de gaten houden voor de volgende locatie. Jij ook?

2. Quadrum Ski and Yoga Resort, Georgië

Aan het Quadrum Ski and Yoga Resort in Georgië kun je eigenlijk niet meer zien dat alle kamers van oude zeecontainers zijn gemaakt. Het adembenemende resort in Gudauri heeft een superluxe uitstraling en ligt óók nog eens midden in het Kaukasus-gebergte. Het móét haast wel dat dit 's werelds mooiste uitzicht vanuit een zeecontainer is. Nog geen skitripje op je planning staan? Dan is dit je gouden tip!


Heb jij al eens in een container geslapen? (Foto: Kaylee Pace, Flophouze.com)

3. Flophouze, Texas, VS

Het Flophouze-hotel in Round Top, Texas is een recyclingproject waarbij onderdelen vanuit alle hoeken van de Verenigde Staten zijn gebruikt om een retro containerhotel te creëren. Zo komen de slaapkamerkastjes uit Brooklyn en de aanrechten uit een oude bowlingbaan in Texas. Het Flophouze ligt doelbewust midden in een weiland, zodat je gedwongen wordt tot een digitale detox. Je vindt er bijvoorbeeld geen tv's, maar wel vintage platenspelers en een uitgebreide collectie lp’s.

4. Hotel WineBox, Chili

Bij de stad Valparaíso in Chili ligt een opmerkelijke, thematische variant op het containerhotel: Hotel WineBox. Ben je een wijnliefhebber én een toffe peer die duurzame projecten het einde vindt? Dan hoort dit kekke containerhotel zéker thuis op je bucketlist. De gerecyclede containers komen uit de haven van het nabijgelgen San Antonio, de meubels zijn van oude wijnvaten gemaakt en het hotel heeft een eigen stukje land waarop ze een wijngaarde hebben aangelegd.

5. Bonus: The Hive Inn, Hongkong 

Dan nog even een eervolle vermelding voor dit bonushotel: The Hive Inn. Het is nog steeds niet duidelijk of dit hotel ooit gerealiseerd gaat worden, maar het ontwerp is in ieder geval knettergek: een enorme toren van opeengestapelde zeecontainers in alle kleuren van de regenboog. Het hotel zou in Hong Kong gebouwd moeten worden. Hier kun je in ieder geval de plannen al bewonderen.