Hongkong

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter MomentsByBram

Hongkong is, naast Macau, een speciale administratieve regio van China. Het gebied aan de Zuid-Chinese Zee telt ruim zeven miljoen inwoners, verdeeld over de 236 eilanden die Hongkong rijk is. De naam van deze stad is afgeleid uit het Kantonees en betekent letterlijk 'geurige haven'. En dat is niet verwonderlijk, want tussen Hongkong Island en het schiereiland Kowloon stroomt de brede Victoria Harbour. Daarnaast maken de New Territories het land Hongkong compleet. Deze bestaan uit het gebied ten noorden van Kowloon en uit 235 eilanden die voor het grootste deel onbewoond zijn.

Het stadsbeeld van deze metropool doet modern aan. Vaak wordt Hongkong omschreven als een plek waar 'East meets West'. Dit als gevolg van de Chinese cultuur vanwege de ligging en de Europese invloeden uit de Britse koloniale tijd. Het traditionele Chinese leven gaat dan ook op vele vlakken samen met het moderne leven. Feng Shui, een oude filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden, wordt vaak erg serieus genomen. Bij de bouw van een nieuw project wordt speciaal een expert op dergelijk gebied ingehuurd. Een vierde verdieping in zo'n modern gebouw zul je echter niet vaak vinden; vier is namelijk een ongeluksgetal en staat voor de dood in het Kantonees.
Karakteristiek voor Hongkong zijn de vele tientallen hoge wolkenkrabbers, de reusachtige Tian Tan Boeddha en de haven waar traditionele drakenboten af en aan varen.
Het klimaat in Hongkong is subtropisch. Het kent droge, zeer zachte winters en hete, vochtige zomers. De beste reistijd voor een bezoek aan deze bruisende metropool is het voor- en/of het najaar, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er niet al te veel regen valt. 

Informatie over Hongkong

Beste foto's & tips van Hongkong

Als je naar Hong Kong gaat moet je absoluut een bezoek aan The Peak brengen. Vanaf hier heb je het mooiste uitzicht over de stad die meer wolkenkrabbers herb...

>>

Traditionele zeilboot Junk Bae ( jonk ) in de haven van Hongkong

>>

Toen ik mijn reis naar China boekte samen met mijn reismaatje was ik gelijk enthousiast. Eén stad in deze reis zou voor mij namelijk heel bijzonder zijn. Ho...

>>

Kaart van Hongkong en omgeving

Locatie op de kaart
Laatste Hongkong Artikelen

Met onze reisgids Hongkong ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0
Reisnieuws
Deze reiservaringen moet je meemaken voordat ze weg zijn

18 aug 2016, Een ding is zeker, het leven staat nooit stil. Alles lijkt mogelijk! Als reiziger moet je alle kansen grijpen en in het moment leven. De volgende 10 reiservaringen en activiteiten kun je echt niet missen, nog even en ze zijn er niet meer.

2