Kenia Reisadvies

Voor een plezierige en veilige vakantie naar Kenia, is het belangrijk op de hoogte te zijn van het actuele reisadvies, Dat wij hieronder geven. Want iedereen wil natuurlijk veilig op reis! Daarom is het belangrijk om te weten of Kenia een veilige bestemming is. Het ministerie van buitenlandse zaken geeft op basis van de actuele situatie aan of er een positief reisadvies Kenia is of een negatief reisadvies Kenia. Let er bij je reisvoorbereiding goed op in welke regio’s van Kenia dit advies geldt. Deze hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Doel van dit reisadvies is om je te informeren over de veiligheid in Kenia. De veiligheid heeft onder meer betrekking op het aantal misdrijven, demonstraties en rellen, de verkeersveiligheid, actuele noodsituaties door natuurrampen, gevechten tussen bevolkingsgroepen en oorlog. Ook veiligheidsrisico’s met betrekking tot ziektes en gezondheid en epidemieën worden in dit reisadvies meegenomen.

Actueel reisadvies Kenia

Er geldt een positief reisadvies voor Kenia. Er zijn wel veiligheidsrisico's. Reis niet naar de districten Mandera en Wajir (met uitzondering van het vliegveld van Wajir) en het vasteland van het district Lamu, inclusief het eiland Kiway, het noorden en noordoosten en de kust van Kenia.

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de volgende districten:

  • De eilanden Lamu en Manda van het district Lamu;

  • Marsabit;

  • Moyale;

  • Het Tana-deltagebied

Reis in Mombasa alleen als het noodzakelijk is naar:

  • Het oude centrum (Old Town) op Mombasa-eiland;

  • De wijken Changamwe, Majengo, Kisauni;

  • De sloppenwijken van Mombasa;

  • Het ten zuiden van Mombasa-eiland gelegen Likoni.

Reis in Nairobi alleen als het noodzakelijk is naar:

  • De wijken Eastleigh en Pangani;

  • De sloppenwijken Kibera, Kawangware, Kangemi en Mathare Valley.

Dit advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van jouw reis. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Zie hier het actuele reisadvies voor Kenia van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Kenia is Nairobi.
Aantal inwoners in Kenia: 31 miljoen.
Oppervlakte van Kenia: 90% van Frankrijk.
De reistijd naar Kenia is 8:30.
Gesproken Talen in Kenia: Engels, Swahili.
Aanvlieghaven(s) van Kenia: Eldoret (EDL), Kisumu (KIS), Lamu (LAU), Malindi (MYD), Mombasa (MBA), Nairobi (NBO).