Kenia image

Kenia


Reviews

Kenia
Afrika
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
10
Kenia
RiNIque was hier 15 Mar 2018
Nairobi is een van 's werelds snelst groeiende steden. Uniek is dat aan de rand van de stad, Nairobi National Park ligt waar je leeuwen, neushoorns en andere grote wilde dieren spot. Elke bocht in de weg brengt een verassing zowel qua landschappen als qua wilde dieren. Opgericht in 1946, Nairobi National Park is het oudste park in Kenia. Ondanks zijn bescheiden omvang, is de biologische diversiteit groter dan dat van een aantal bekendere parken (Masai Mara, Tsavo..) NNP is een heiligdom van wereldwijde betekenis voor een aantal bedreigde diersoorten, met name de zwarte neushoorn. Aangekomen in uw eigen auto of taxi, kunt u gewoon entree betalen bij de gate en binnen rijden. De meeste hotels in Nairobi organiseren volledige en/of halve dagen trips naar Nairobi National Park. Wat wel iets duurder is. Een andere zeer aan te bevelen optie is om een rondleiding te boeken bij Will Knocker official guide. Deze deskundige gids haalt je op bij de ingang in safari voertuig dat een verhoogde perspectief biedt en open dak. Het park is dagelijks geopend 06:00-18:00. Het unieke ecosysteem van het park wordt bedreigd door een aantal ondoordachte ontwikkelingsprojecten. De noordelijke grens wordt aangetast door Nairobi Southern Bypass, momenteel in aanbouw, terwijl de Fase 1 van een grote nieuwe spoorlijn (SGR) ''modernisering project'' een plak zal afscheuren het zuidelijke einde. Profiteer nu nog van de pracht van dit park, straks bent u misschien te laat...T
Land
  • dichtbij de stad
  • ideaal om lange overstaptijd te overbruggen
  • geweldige natuur
  • grote kans dat je veel wild ziet
  • er zijn meerdere gates
  • dreigende ondergang door SGR
  • in het weekend druk met locals
  • locals laten veel plastic en rommel achter
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Kenia
Foxytje was hier 31 Oct 2017
De Masai Mara Game Reserve in Kenia is wereldberoemd vanwege de grote gnoe- en zebramigraties die er elk jaar op gang komen. En dat is te merken aan de drukte en de jeeps die samentroepen rond de dieren. Om dit te vermijden en ook omdat dieren uiteraard geen grenzen kennen, verlengden we onze reis - overigens na vier prachtige safaridagen in Little Governor's Camp - in de aangrenzende Mara North Conservancy: een nieuw en beschermd natuurgebied waar je geniet van een exclusieve safari beleving. Je geraakt er meestal alleen per vliegtuig tenzij je, zoals wij, van Little Governor's Camp verhuizen naar Mara Rianta Camp. We werden door onze nieuwe driver opgepikt met de 4x4 voor de 1.5u durende rit door een machtig Masai-gebied. In de Mara North Conservancy veranderde het landschap van laagland naar vooral dichtbegroeide bosjes en kloven. Alleen residente toeristen mogen hier binnen en in het hele gebied kan er kortstondig off road gereden worden waardoor je echt wel heel dichtbij de vele dieren kan komen. Bovendien zijn de lodges er fantastisch en (nog) zeer rustig. Een echte aanrader !
Land
  • Exclusieve safaribeleving (resident only)
  • Nieuwe en zeer rustige lodges
  • Off-road toegestaan
  • Variatie in landschap (bushes, kloven...)
  • Enkel per vliegtuig te bereiken
Review geplaatst op 2018-02-13
7
Kenia Nairobi omgeving
Machella was hier 30 Jun 2017
Nairobi stad is heel hectisch en druk, niet perse door toeristen maar er wonen gewoon ontzettend veel mensen en het verkeer is ook niet te doen. Ik was hier voor werk en werd ook begeleid door lokale mensen. Het is niet aan te raden hier als toerist zelf rond te hangen. De mensen zijn erg arm waardoor je als blanke "in hun ogen rijke" toerist gewoon goed moet opletten! Ik ben ook naar de Soweto slums geweest waar ik een kindertehuis heb bezocht. Hier komen weinig tot geen blanke mensen en wees niet verbaasd als er Muzungu naar je wordt geroepen (betekend: blanke). Erg indrukwekkend allemaal maar ga hier vooral heen met mensen die weten waar ze zijn. Bijzondere chaotische stad, en wees gewoon op je hoede!
Regio
  • Giraffe center & Olifanten tehuis
  • druk verkeer, intimiderend
Review geplaatst op 2017-11-01
10
Kenia
Nairobi is een van 's werelds snelst groeiende steden. Uniek is dat aan de rand van de stad, Nairobi National Park ligt waar je leeuwen, neushoorns en andere grote wilde dieren spot. Elke bocht in de weg brengt een verassing zowel qua landschappen als qua wilde dieren. Opgericht in 1946, Nairobi National Park is het oudste park in Kenia. Ondanks zijn bescheiden omvang, is de biologische diversiteit groter dan dat van een aantal bekendere parken (Masai Mara, Tsavo..) NNP is een heiligdom van wereldwijde betekenis voor een aantal bedreigde diersoorten, met name de zwarte neushoorn. Aangekomen in uw eigen auto of taxi, kunt u gewoon entree betalen bij de gate en binnen rijden. De meeste hotels in Nairobi organiseren volledige en/of halve dagen trips naar Nairobi National Park. Wat wel iets duurder is. Een andere zeer aan te bevelen optie is om een rondleiding te boeken bij Will Knocker official guide. Deze deskundige gids haalt je op bij de ingang in safari voertuig dat een verhoogde perspectief biedt en open dak. Het park is dagelijks geopend 06:00-18:00. Het unieke ecosysteem van het park wordt bedreigd door een aantal ondoordachte ontwikkelingsprojecten. De noordelijke grens wordt aangetast door Nairobi Southern Bypass, momenteel in aanbouw, terwijl de Fase 1 van een grote nieuwe spoorlijn (SGR) ''modernisering project'' een plak zal afscheuren het zuidelijke einde. Profiteer nu nog van de pracht van dit park, straks bent u misschien te laat...T
Land
  • dichtbij de stad
  • ideaal om lange overstaptijd te overbruggen
  • geweldige natuur
  • grote kans dat je veel wild ziet
  • er zijn meerdere gates
  • dreigende ondergang door SGR
  • in het weekend druk met locals
  • locals laten veel plastic en rommel achter
Review geplaatst op 2017-03-08
9
Kenia
Rinique was hier 31 Jan 2017
Kitengela glass en Anselm liggen naast elkaar. Hier wordt glass gerecycled afkomstig uit heel Nairobi. Prachtige objecten worden gemaakt, allerlei kunstwerken, je kijkt je ogen uit. Ook is er een hanging bridge die je naar de andere kant van de rivier brengt. Deze rivier is een scheiding tussen Nairobi National Park en Silole sanctuary. Beide plaatsen zijn ook de moeite waard. Je kan logeren in de Masai Lodge (aan de overkant dus) of in Silole cottages. Beiden te vinden met meneer Google en/of tripadvisor. Omdat je deze uitstap kan combineren met een safari in Nairobi National Park , kan dit geklasseerd worden als ''Wonderbaarlijk wildlife''. Immers, de marabou (waarvan er enorme aantallen in NNP 'zitten' ) komen gewoon op bezoek hier en als je buiten gaat kan je ook leeuwen tegenkomen. Jammer dat ik hier geen foto's bij kan plaatsen !
Land
  • naast Nairobi National Park
  • eens iets anders
  • leerzaam
  • avontuurlijk
  • de 'misbaksels' van de glasblazers
  • glaswerk redelijk prijzig
Review geplaatst op 2017-04-18
9
Kenia
Marian1948 was hier 30 Nov 2016
heb hier behalve veel wild ook op een plek gestaan waar na 200 jaar nog te zien is dat er een vulkaanuitbarsting is geweest. Grote delen nog steeds zwarte lava en hier en daar begint nu een boompje te groeien. Het lijkt daar op IJsland, kaal, rots/lavabrokken, maar wel al salamanders en sprongbokjes op se heel ruige stenen. Niemand te zien ook, was er alleen met mijn gids.
Land
  • leegte, ruigheid
  • geen
Review geplaatst op 2017-05-14
9
Kenia
GHanssen was hier 30 Sep 2016
We hebbeneen rondreis door Kenia en Tanzania gemaakt met Sawadee reizen. Een heel goed georganiseerde rondreis met een super goeie begeleider Arjen. Deze reis is wel wat prijzig ten opzichte van andere landen maar zeker de moeite waard. Je komt op onwijs mooie plekken en ziet op deze reis heel veel dieren. Wij zagen in het Samburu N.P. op een dag de big five. Camperen in het park aan een mooie rivier is een mooie bonus. Ook de rift vallei is mooi en mount Kenia en de thomson Falls waren mooi
Land
  • veel dieren
  • mooie landschappen
  • camperen in de natuur
  • Er ligt veel rommel langs de Keniaase wegen
Review geplaatst op 2016-11-30
10
Kenia
Andresenmarianne was hier 30 Sep 2016
Paardrijden is afhankelijk van beschikbaarheid en er is een extra toeslag. Riders zal worden gevraagd een vragenlijst om hun competentie na te gaan in te vullen.
Land
  • Sfeer
  • Geschikt voor kinderen
Review geplaatst op 2017-02-25
10
Kenia
Andresenmarianne was hier 30 Sep 2016
Samburu-Buffalo Springs-Shaba complex is klein genoeg om heel grondig te verkennen in een dag of twee. In de praktijk komen wij naar Samburu National Reserve zelf, aan de noordelijke oever van de rivier, waar de meerderheid van de regio's relatief weinig safari kampen en lodges zijn gevestigd.
Land
  • Sfeer
  • geen
Review geplaatst op 2017-02-25
10
Kenia
Andresenmarianne was hier 30 Sep 2016
Ol Malo is een perfecte plek voor gezinnen of grote groepen te blijven. In de aanbieding tijdens uw verblijf zijn er eindeloos wild wandelingen, kameel en paardrijden, mountainbiken, picknicken aan de rivier, game drives, veel interactie met de lokale Samburu stam of gewoon ontspannen en kijken naar de zon naar beneden gaan aan het eind van de dag
Land
  • Sfeer
  • Geschikt voor kinderen
Review geplaatst op 2017-02-25
10
Kenia
Andresenmarianne was hier 30 Sep 2016
Het wildreservaat is eenvoudig te bereiken. Vanuit Nairobi kiest u de A2 naar het noorden en u blijft op deze weg (die na Isiolo beduidend slechter wordt) totdat u zich in het Losai N.R. bevindt. De ingang bevindt zich in Laisamis, 145 kilometer ten noorden van Isiolo (en op 98 kilometer ten zuiden van Marsabit). Zowel Isiolo als Marsabit is per vliegtuig te bereiken. Algemene informatie Losai N.R. is een van die ten onrechte weinig bezochte reservaten, hoewel het reeds in januari 1976 als N.R.
Land
  • Sfeer
  • Geschikt voor kinderen
Review geplaatst op 2017-02-25
10
Kenia
Andresenmarianne was hier 30 Sep 2016
De overgrote Tsavo West N.P. strekt zich uit van het noordoosten van Athi River tot in het zuidwesten grens van Tanzania. Met rotspartijen in de noordelijke delen, het grootste deel van het park is een mix van struiken van de savanne met vulkanische toppen
Land
  • Sfeer
  • Geschikt voor kinderen
Review geplaatst op 2017-02-25
10
Kenia
Andresenmarianne was hier 30 Sep 2016
De Ol Pejeta Conservancy in Kenia, waar Soedan woont, heeft samengewerkt met de social media app om geld in te winnen voor een noordelijke witte renoster-fokcampagne. Tinder gebruikers in 190 landen en in 40 talen kunnen nu het profiel van Soedan zien, beschrijft hem als de 'meest in aanmerking komende bachelor in de wereld'. Als gebruikers rechts wegen (meestal een teken van interesse op de app) worden ze gericht naar een campagnepagina om $ 9 miljoen te verhogen om voortplantings technologieën voor de soort te ontwikkelen, inclusief in vitro bevruchting.
Land
  • Sfeer
  • Geschikt voor kinderen
Review geplaatst op 2017-02-25
10
Kenia Samburu County
Pradosh was hier 31 Aug 2016
Een van de mooiste natuurparken in Kenia. Zeker de overnachting aan de rivier waar 's avonds en 's morgens dieren komen drinken. Nijlpaarden 's avonds langs je tent lopen.
Regio
  • klein schalig
  • weinig toeristen
  • genoeg wild te spotten
  • rustig
  • ongerept
  • geen
Review geplaatst op 2016-11-17
10
Kenia
Pradosh was hier 31 Aug 2016
Geweldig park. Zeker als je wat meer tijd hebt wordt je geduld zeker beloond om neushoorns te spotten. Het is zeker nog niet toeristisch en het is heerlijk rustig.
Land
  • neushoorns
  • leeuwen
  • misionaris vogel
  • geen
Review geplaatst op 2016-11-20