Nairobi NP

Aan de rand van de hoofdstad Nairobi ligt het kleinste park van Nairobi NP, het Nairobi National Park. Hier leven onder andere giraffen, leeuwen en zebra’s. De grote kudde neushoorns is een van de grootste bezienswaardigheden van het park. Frappant detail is dat de spoorlijn Mombassa - Nairobi dwars door het park loopt.  

Informatie over Nairobi NP

Beste foto's & tips van Nairobi NP

'553754' door saskiahamminga '553754' door saskiahamminga

KeniaNairobi NP

KeniaNairobi NP

Hallooooo

saskiahamminga

In 2010 strandde ik, door de uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull in IJsland, met een groep collega's in Nairobi. We brengen vele uren door voor de tv, hopen op goed nieuws via CNN, en we bellen veel met Nederland. Maar na uren en zelfs dagen wachten willen we ook wel graag wat doen en Nairobi en omstreken ontdekken. We bezoeken, net buiten Nairobi, het Nairobi National Park, waar je daadwerkelijk, net buiten de stad, op safari kunt. In een open auto rijden we het national park in. Al snel zien we leeuwen, een neushoorn, veel vogels, bavianen en giraffen. De giraffen vonden ons ook erg interessant en kwamen langzaam richting onze auto lopen. Alsof ze even gedag kwamen zeggen...."Halloooo, wie zijn jullie?"

'527266' door saskiahamminga '527266' door saskiahamminga

KeniaNairobi NP

KeniaNairobi NP

Op safari in Nairobi.

saskiahamminga

In een open 4x4 truck rijden we met een gids door Nairobi NP. Net buiten de stad, maar met al echt het Afrika gevoel en landschap met veel wildlife. We zien giraffen, neushoorns, zebra's en leeuwen, en natuurlijk veel impala's. Deze impala bekeek ons net zo nieuwsgierig als wij hem. Mooi om te zien. Leuk en makkelijk bereikbaar als je een keer in Nairobi bent.

'518533' door saskiahamminga '518533' door saskiahamminga

KeniaNairobi NP

KeniaNairobi NP

Aapjes kijken

saskiahamminga

Vanuit Nairobi is het makkelijk om Nairobi National Park te bezoeken. Dichtbij, mooi en veel wildlife te zien. Bij de ingang van Nairobi National Park worden we al opgewacht door het eerste wildlife: een groep bavianen. Heel even was het gevoel: "wie kijkt nou naar wie...?"

Laat kaart zien