De laatste op de wereld: de noordelijke witte neushoorn image
Marieke2802

De laatste op de wereld: de noordelijke witte neushoorn

Op dit moment zijn er in het wild nog maar drie noordelijke witte neushoorns! In dit filmpje zie je Sudan. Sudan is 43 jaar.

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

The Last Male Standing: A Documentary Film (Trailer V2) from David Hambridge on Vimeo.


Normaal leven neushoorns in kleine groepjes, waarvan ze de eerste drie tot vier jaar bij hun moeder leven. Ze lopen eigenlijk continu gevaar: stropers liggen altijd op de loer. Maar Sudan loopt niet alleen gevaar door stropers, ook zijn leeftijd begint hem parten te spelen. De rangers, die Sudan 24/7 bewaken vinden het maar wat spannend wanneer het  einde voor hem zal zijn. Voor deze Kenianen is Sudan hun levensonderhoud, ze moeten hem beschermen. Dit doen ze met al hun kracht, maar vooral ook met veel liefde. Het idee dat ze hem ooit moeten missen is ondragelijk. Kijk zelf maar naar het filmpje, dan zal je zien wat een prachtbeest dit is! 


Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.