Logo

Marokko reisgids

Marokko header image foto: Reisreporter Georgena

Marokko ligt in Noord-Afrika aan de kust van de Middellandse zee, de Atlantische Oceaan en de Straat van Gibraltar. Daarnaast grenst het aan Algerije en de Westelijke Sahara. Het land heeft meer dan 33 miljoen inwoners. De hoofdstad van Marokko is Rabat.

Het klimaat in Marokko verschilt van subtropisch tot mediterraan klimaat en in het zuiden woestijnklimaat. Het hele jaar door is het zonnig met warme zomers. April en mei zijn de beste maanden om naar Marokko te gaan, hoewel het aan de kust van juni t/m augustus het aangenaamst is. Wel is het dan in het binnenland heel heet. Het is een land met veelzijdig landschap: hoge bergen, het Toubkalmassief in de Atlasgebergte is met 4165 meter het hoogste gebergte in Marokko. Het Rifgebergte in het noorden is 2456 meter hoog. Daarnaast vindt je in Marokko ook woestijnen en groene valleien.

Marokko biedt veel: gastvrijheid, lekker eten, cultuur, gewoontes, natuur en zonuren. Je kan een vakantie op verschillende manieren beleven. Agadir of Essaouira is bijvoorbeeld een van de badplaatsen waar je aan het strand kunt luieren. Wil je liever cultuursnuiven, de historie van het land ervaren, musea bezoeken en mooie bouwwerken aanschouwen? Dan zit je in koningsstad Fes, het betoverende Meknes en het kleurrijke Rabat goed. In Marrakech vindt je het El-Badi paleis, dat eens een groot paleis, nu nog maar een ruïne. Als je een ook maar een beetje van winkelen houdt dan mag je de grootste overdekte markt Souk niet missen.
Meknes staat met haar medina’s op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en ook Fes heeft een plekje op die lijst gescoord met de oude medina en toegangspoort Bab Boujeloud. Voor de pittoreske stadjes is een bezoek aan Asilah of Chefchaouen de moeite waard. Ben je op zoek naar berglandschappen? Dan is het Atlasgebergte of de Sahara met de woestijnkastelen iets voor jou. De watervallen van Ouzoud zijn ook een must-see, vooral in de lente. Voor wandelingen kun je naar National Park Talassemtane of National Park Toubkal.

De bijna mythologische, oriëntale koningssteden, met hun labyrinthen van markten, overweldigende geuren en kleuren, een warme bries vanuit de Sahara of de prachtige natuur in het Atlasgebergte ... Allemaal redenen om naar Marokko te gaan. Op slechts 3,5 uur vliegen van Nederland is Marokko een aanrader en een land waar je  je in ieder geval geen moment zult vervelen!

Deze reisgids is samengesteld door het reismagazine Columbus Travel.

Laatste foto's & tips uit Marokko

Al eerder plaatste ik een foto van bekvechtende meeuwen, hier is het vervolg. Deze foto is genomen in de Lagune van Sidi Akhfennir een bijzonder mooi natuurp...

>>

In de buurt van Taroudant ligt dit mooie dorp Tiout in een landelijke omgeving. Het is een authentiek Berberdorpje aan een dadelpalmen oase. Tip. Hoog boven ...

>>

Deze meeuwen hadden een heftige strijd om een lekkere maaltijd. Ze begonnen met naar elkaar te bijten en schreeuwen, maar het ging van kwaad tot erger, wordt...

>>

Goed om te weten

Kaart van Marokko en omgeving

Laatste Marokko Artikelen

Marokko - Marrakech ruiken en voelen
Reisnieuws
Marokko - Marrakech ruiken en voelen
15 aug 2012, De rode stad wordt het wel genoemd, vanwege haar okeren muren. Als vierde stad van Marokko, aan de rand van het Atlas-gebergte, is Marrakech ook verreweg de mooiste. Hier halen de Berber- en de Arabische cultuur al eeuwen het beste in elkaar naarb...
0
Marrakech, Marokko - De complete shopping guide
Reisnieuws
Marrakech, Marokko - De complete shopping guide
20 jul 2012, Waarom zou je Marokkaans shoppen in nederland? Koop liever een ticket naar Marrakech en koop daar prachtproducten voor spotprijzen. Columbus geeft je de beste adresjes en legt haarfijn uit waar je op moet letten en hoe je het thuis kunt krijgen.
0
'Jetman' belandt in zee
Reisnieuws
'Jetman' belandt in zee
26 nov 2009, In Marokko waanden ze zich even in een tekenfilm, toen Yves Rossy met zijn jet-pack een poging waagde om als eerste man van Afrika naar Europa te vliegen. Helaas is deze poging jammerlijk mislukt.
0