image
REDACTIE

Ontdek je paradijselijke plekje: dit zijn de 6 mooiste stranden van Europa

Voor azuurblauw water, parelwitte stranden en prachtige baaien hoef je echt niet helemaal naar Bora Bora of Mexico te vliegen. Ook dicht bij huis liggen de meest paradijselijke plekjes voor zonaanbidders. We zetten onze zes favoriete stranden binnen Europa op een rij!

1. Praia Dona Ana, Portugal

Praia Dona Ana in Portugal. Foto: Getty ImagesFoto: Getty Images

Goudgeel gekleurde rotsen, lange zandstranden en intieme baaien. De Costa Dourada, oftewel Goudkust in de Portugese Algarve is van een oogverblindende schoonheid. Het strand Praia Dona Ana is onze favoriet, met schilderachtige zonsondergangen, schoon zand en kraakhelder water. Maak een boottochtje, ga snorkelen of ontspan in de schaduw van de kleurrijke rotsen.


2. Nugal, Kroatië

Nugal in Kroatie. Foto: Getty ImagesFoto: Getty Images

​​​​Een van onze favoriete stranden is Nugal in Kroatië. Je moet er wat voor over hebben om er te komen, maar dan heb je ook wat: een verborgen parel tussen hoge kliffen. Het strand is alleen bereikbaar per boot of door over een bospad te klimmen en te klauteren. Bijkomen doe je op je handdoekje aan de helderblauwe zee. 

Smaakt dat naar meer? Dit zijn de 7 mooiste (én verborgen) stranden van Kroatië.

3. Spiaggia dei Conigli, Italië

Spiaggia dei Conigli in Italie. Foto: Getty ImagesFoto: Getty Images

Het witte zandstrand Spiaggia dei Conigli (Konijnenstrand) op het Italiaanse eiland Lampedusa is vorig jaar door Tripadvisor uitgeroepen tot ’s werelds mooiste strand. Wij houden het op een van de mooiste stranden van Europa. Gelukkig hoef je er niet bang te zijn overspoeld te worden door strandgangers: de plek is alleen per boot bereikbaar en er zijn weinig faciliteiten.


4. Porto Katsiki, Griekenland

Porto Katsiki in Griekenland. Foto: Getty ImagesFoto: Getty Images

Het kost je 347 traptreden om er te komen, maar elke tree is het meer dan waard. Wanneer je op het strand van Porto Katsiki in Griekenland staat, word je omringd door machtige krijtrotsen en kijk je uit over het diepblauwe water van de Ionische Zee. Reizigers die graag het strand willen bezoeken maar de klim liever aan zich voorbij laten gaan, kunnen een  taxiboot vanaf Vasiliki of Nydri nemen.


5. Baaien in Sifnos, Griekenland

Foto: Louise ten Have voor Columbus Travel

Welke baai op het Griekse eiland Sifnos zullen we vandaag doen? Het afgelegen en zeer slaperige Cheronissos, waar het water zo helder is dat het onzichtbaar is, of het kleine Vathi met haar kerkje op de aanlegsteiger? Of misschien Platis Gialos, met haar mooie strand en comfortabele strandbars? Voor elke dag in de week heb je een nieuwe baai.

Wil je meer weten over het grootste eilandengeheim van de Cycladen? Lees onze 8 vakantietips van Sifnos of geniet van de uitgebreide reportage in Columbus Travel editie 102; nu te bestellen in onze webshop!

6. Praia de Rodas, Spanje

Playa de Rodas in Spanje CREDIT LunamarinaFoto: Lunamarina

Ooit was het een schuilplaats voor piraten, maar tegenwoordig mag Praia de Rodas voor de Galicische kust van Spanje zich onderdeel van een nationaal park noemen. Het juweeltje op een van de Cies-eilanden wordt door de Spanjaarden ‘hun Caribische strand’ genoemd en het is duidelijk waarom. Zwem in de felblauwe baai, snorkel tussen de riffen of leg je  handdoek neer in het spierwitte zand. Kom wel in de zomer, want in de wintermaanden is de archipel gesloten.


Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!