Interceptor

'368324' door Interceptor '368324' door Interceptor

TsjechiëBohemen Zuid

TsjechiëBohemen Zuid

Karretje met gras

Interceptor

Op een mooie dag waren we op weg naar het kasteel van Zvikov. We hadden besloten binnendoor te rijden door allerlei kleine dorpjes en genoten van het landschap. Onderweg kwamen we deze man tegen. We hebben nog steeds geen flauw idee wat de man met het gras ging doen. Waarschijnlijk heeft de man ook geen idee waar die rare auto vandaan kwam...

'368190' door Interceptor '368190' door Interceptor

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Doorkijkje op de...Bu

Interceptor

We hadden heerlijk gegeten in een restaurant op Vysehrad. Na het eten liepen we weer richting het centrum en was dit ons uitzicht. Beneden een aantal bruggen over de Moldau (of Vlatava op zijn Tsjechies) en op de achtergrond de beroemde Burcht van Praag.

'367978' door Interceptor '367978' door Interceptor

TsjechiëPilsen

TsjechiëPilsen

Biervaten in de...cat

Interceptor

Onder de Pilsener Urquell brouwerij in Pilsen ligt nog ongeveer 9 kilometer aan catacomben waar vroeger het pils koel werd gehouden. Tegenwoordig liggen er nog een aantal vaten waar dit er een paar van zijn. Ze zijn nog in gebruik en we hebben er natuurlijk van geproefd. Heerlijk!

'367788' door Interceptor '367788' door Interceptor

TsjechiëPilsen

TsjechiëPilsen

Fresco's in Plzen

Interceptor

Op het grootste plein van Tsjechië, het Nám?stí Republiky, in Pilsen staat de hoogste kerktoren van het land. Indrukwekkend om te zien. De stad heeft grote rijkdom gekend door o.a. de productie van Bier en de fabrieken van Skoda. Dat is aan de mooie beschilderingen van de gebouwen rond het plein nog goed te zien.

'367537' door Interceptor '367537' door Interceptor

TsjechiëBohemen West

TsjechiëBohemen West

Zelena Hora

Interceptor

Tijdens mijn wandeling 's morgens door het bos zag ik op 6 km verte de Zelena Hora boven de mist uitsteken. Een mooi gebouw op een berg. Helaas heeft er na het vertrek van de Russen in 1990 er niemand meer naar omgekeken en raakt het inmiddels aardig in verval.

'367218' door Interceptor '367218' door Interceptor

TsjechiëBohemen West

TsjechiëBohemen West

's Morgens in het bos

Interceptor

's Morgens om 7.15 uur liep ik in het bos achter ons vakantiehuisje in Tsjechië. De hond dartelde om mij heen en genoot net zo veel van de stilte en de rust in het bos als ik.

'366985' door Interceptor '366985' door Interceptor

TsjechiëBohemen Zuid

TsjechiëBohemen Zuid

Kasteel Kasperk

Interceptor

Op 900 meter hoogte op een rotspunt aan de rand van het Sumava woud ligt Kasteel Kasperk. Vroeger gebouwd om het stadje Kasperske Hory te beschermen toen daar nog goud werd gevonden. Na de val van het ijzeren gordijn is het redelijk hersteld en weer te bezoeken. In de toren is een expositie van de herstelwerkzaamheden. Een bijzonder kasteel op een hele mooie locatie.

'366913' door Interceptor '366913' door Interceptor

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

De Petrin Toren in...

Interceptor

In 1891 werd deze toren gebouwd op de Petrin heuvel in Praag. Het uitkijkpunt ligt net zo hoog als de Eiffeltoren en je hebt een verschrikkelijk mooi uitzicht over praag.

'366720' door Interceptor '366720' door Interceptor

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Beklonken liefde in..

Interceptor

Het idee om hangsloten vast te maken aan hekken of bruggen als bezegeling van een liefde zou zijn begonnen in de jaren ’80 in Hongarije. Inmiddels worden op vele bruggen in Rome en Parijs de sloten alweer verwijderd. Aan dit kleine bruggetje onder de grote beroemde Karelsbrug hangen er een paar. Dit bruggetje verbind het mooie eiland Kampa met de rest van Praag. Een erg mooi plekje.

'366636' door Interceptor '366636' door Interceptor

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Joodse begraafplaats.

Interceptor

Op de oude Joodse begraafplaats net boven het centrum van Praag liggen onder 12.000 grafstenen ongeveer 100.000 lichamen. Een bizarre plek die met wat klimwerk van over de muur en door het hek is te bekijken. De Wijk Josefov, het oude Getto, bestaat alleen nog maar omdat de Nazi's er een museum over het "uitgestorven" volk hadden gepland.

'480251' door Interceptor '480251' door Interceptor

TsjechiëBohemen West

TsjechiëBohemen West

Wandelen naar de...Po

Interceptor

De Polednik is een van de hoogste bergen in het Sumava woud in Tsjechië. De berg ligt vlakbij de Duitse grens. Vanaf het dorpje Prasily is er naar toe te lopen. Prasily is een leuk dorpje waar je lekker koffie kan drinken voor vertrek. Prasily ligt op bijna 900 meter hoogte en is met de bus of met de auto te bereiken. Vanuit het dorp kan je langs twee kanten naar de uitkijktoren op de bergtop lopen. De mooie route langs het bergmeertje is 9,5 kilometer, langs de andere kant is het 8 kilometer. Wij zijn via de korte heen gegaan en via het meertje terug. Andersom is waarschijnlijk makkelijker. Langs het meertje is erg mooi en daar zitten lastige stukken in. Boven op de berg zijn door de orkaan in 2007 veel bomen gestorven. Dit geeft een raar beeld. Er is een pad met bruggetjes doorheen gemaakt. Dit is erg leuk om te doen. In de toren zelf is een expositie over de toren tijdens de oostblok periode en over de orkaan. Helaas alleen in het Tsjechies. De worstjes die ze verkopen zijn echt heel erg lekker. Op de toren heb je vanaf 1344 meter hoogte een verschrikkelijk mooi uitzicht over de omgeving. De afwisseling van Oerdorp Prasily met bos, meertjes, orkaan en de toren maakt dit een erg leuke wandeling.

'366460' door Interceptor '366460' door Interceptor

TsjechiëBohemen West

TsjechiëBohemen West

Polednik en de Orkaan

Interceptor

We waren van plan om een korte wandeling te maken van Prasily naar de Polednik. Dit bleek een zware tocht van 8 kilometer waarbij we 450 meter moesten klimmen. Het uitzicht boven op de toren maakte het weer helemaal goed. Het is oude toren vanuit de Oostblok periode. Inmiddels zitten er ramen in de stalen verdedigingsschilden. In 2007 is er een orkaan over de berg getrokken en zijn veel bomen dood gegaan, vandaar het rare beeld.

'366373' door Interceptor '366373' door Interceptor

TsjechiëBohemen Zuid

TsjechiëBohemen Zuid

Svikov Kasteel

Interceptor

Waar de rivieren Vltava en Otava samen komen ligt een heel mooi kasteel op een rots. Vanaf het kasteel heb je hele mooie uitzichten over de rivieren. Vanaf het kasteel zijn we met de boot naar noordelijker gelegen Orlik kasteel gevaren.

'366299' door Interceptor '366299' door Interceptor

TsjechiëBohemen West

TsjechiëBohemen West

Oude Joodse...begraaf

Interceptor

Na een bezoek aan het oude kasteel van Rabi liepen wij om het kasteel heen terug naar het dorp. We liepen wat kleine paadjes af om mooie foto's te maken van het kasteel en kwamen via die paadjes op een oude Joodse begraafplaats terecht. Vernield in de tweede wereldoorlog en daarna heeft er niemand meer naar omgekeken.

'345290' door Interceptor '345290' door Interceptor

ChinaJiangxi

ChinaJiangxi

Een klein momentje...

Interceptor

Tenmidden van de drukke hectiek in Xi'an zit deze man aan de rand van het kleine parkje in het centrum. Achter hem staat de eeuwenoude Drum Tower en raast het verkeer voorbij. Een haal van zijn sigaret, die hij op een zeer ongewone manier rookt, ogen dicht, je ziet dat hij geniet. Een klein momentje rust ...

'344317' door Interceptor '344317' door Interceptor

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Even wegkijken uit de

Interceptor

Op deze foto niet te zien en te horen: De schreeuwende mensen achter en naast mij, de afzichtelijke hotels links en rechts van mij en de enorme mensenmassa die hier van de wintersport wil genieten. Toch een heerlijk rustgevend plaatje aan het einde van de middag in een hectisch skigebied in de Franse Alpen, Prapoutel.

'344010' door Interceptor '344010' door Interceptor

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

De Eiffeltoren in het

Interceptor

Rond de kerst was ik met een groep Chinezen in Parijs. Een bezoek aan de Eiffeltoren kan dan natuurlijk niet ontbreken. Ik kon nergens parkeren dus ik bleef beneden met deze foto als gevolg. Ik was op een muurtje geklommen en naast mij was het lampje van de nooduitgang dit geeft een leuk orange effect op de foto. Het is eens een andere foto van de Eiffeltoren geworden.

'343845' door Interceptor '343845' door Interceptor

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Eindelijk Stonehenge

Interceptor

Het is mij nog steeds niet gelukt om dichterbij te komen dan dit. Ik was er al een aantal keren langs gekomen onderweg naar Cornwall of op tijdstippen dat het dicht was. Nu kwam ik er om vijf over negen 's morgens, ik vond het al rustig. Het was nog steeds gesloten. Een uur wachten had ik geen tijd voor. Er liepen ook twee van die gele teletubbies rond van de Engelse politie dus over het hek vallen was ook geen optie. Vandaar dat ik het met deze foto moet doen, voorlopig...

'479303' door Interceptor '479303' door Interceptor

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Inline Skaten in...Ba

Interceptor

Barcelona heeft een prima werkend bus en metrosysteem maar het is natuurlijk ook erg makkelijk te bekijken op inline skates. Afhankelijk van je skate ervaring zijn er verschillende routes te bedenken. Neem een rugzakje mee met schoenen, een kaart van Barcelona en drinken mee en begin je tocht. Eten koop je onderweg wel. Langs de kust van Barcelona liggen allemaal mooie fietspaden en zijn er eventueel leuke hellingen om op en af te skaten. De stad zelf heeft voldoende brede stoepen en is goed te doen op skates. Ik ben er niet in het hoogseizoen geweest maar in het voorjaar en het najaar is de Ramblas goed te rollen. Een mooie route is als volgt. Begin je tocht bij het grote beeld van Napoleon onderaan de Ramblas. Rol langs het Aquarium richting Barcelonetta en volg vanaf daar het strand tot je een groot hotel ziet met allemaal scheve roosters. Ga hier links langs (Carrer de la selve del mar) en kom langs een mooie oude watertoren. Rij door tot de Avinguda Diagonal. Dit is een brede weg die schuin door barcelona loopt. In het midden is een voetpad waar je heerlijk kan skaten. Vanaf hier wordt het wel een aardige klim. Rol door tot de Agbar Toren, die is niet te missen. Daaronder is een hele grote verhoogde rotonde en als je geluk hebt is de rommelmarkt ook open. Rol daarna de "Gran Via Corts Catalanes" in richting de stieren arena. Na de Arena rechtsaf richting de Sagrada Famillia. Neem hier even pauze. Rol na de pauze een beetje om de Sagrada heen om mooie foto's te maken uit verschillende hoeken. Als je daar genoeg van hebt kun je via de Carrer de Mallorca terug richting Avinguda Diagonal. Volg deze tot er midden op de weg staat een Naald staat. Kijk hier om naar een mooi gebouw van Gaudi en ga vervolgens linksaf, naar beneden de Passeig de Gràcia in. Je komt dan bij de beroemde fontijnen en vanaf daar kun je via de Ramblas weer terug naar het beginpunt. Deze tocht is ongeveer 16 kilometer en het beste te doen in de ochtend.

'343628' door Interceptor '343628' door Interceptor

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Ochtendgloren op het.

Interceptor

Op het stand van Barcoleneta in Barcelona staat een kunstwerk van Rebecca Horn. Het is genoemd: ""Homentage a la Barceloneta". Veel mensen vinden het een afzichtelijk ding maar vlak na zonsopkomst vind ik het wel een mooi ding. 's Morgens vroeg is het ook lekker rustig op het strand en kun je er optimaal wakker worden.

'343277' door Interceptor '343277' door Interceptor

Groot-BrittanniëNewcastle

Groot-BrittanniëNewcastle

The High Level Bridge

Interceptor

De High Level Bridge in Newcastle is gebouwd tussen 1847 en 1849. De brug is lang zoals je in de foto ziet. De andere kant is 408 meter verder. 40 meter boven de rivier de Tyne loopt deze brug. Het was winderig en koud in december en daarom liep er waarschijnlijk niemand op de brug. Voor mij een kans om deze foto te maken.

'343251' door Interceptor '343251' door Interceptor

NederlandGroningen

NederlandGroningen

China of toch niet?

Interceptor

Hoewel de foto heel anders doet vermoeden heb ik hem gewoon in Nederland gemaakt, in de provincie Groningen. Afgelopen zomer op een mooie dag hebben we de Chinese tuin van de Hortus Botanicus in Haren bezocht. Een beetje China in Nederland.

'479293' door Interceptor '479293' door Interceptor

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Molen de Vriendschap.

Interceptor

Als je een keer op zaterdag niets te doen hebt en het is redelijk weer dan is een bezoekje aan Molen de Vriendschap in Weesp zeker de moeite waard. Het is goed te combineren met een auto of fietstocht langs de Vecht en eventueel vanaf station Weesp te bewandelen. Op zaterdag wordt er meel gemalen in de molen. Voornamelijk door vrijwilligers en het is dan ook mogelijk om de trappen te beklimmen en de molen van binnen en de Vecht van buiten, vanaf de omloop te bekijken. Regelmatig zijn er evenementen zoals het midwintermalen. Helaas is dat net geweest en hebben we daar heerlijke Moliebollen gegeten. Oliebollen van eigen gemalen meel en daar vers gebakken. Ook is er dan een optreden met muziek en wordt er op grote horens geblazen. Meer informatie is te vinden op de [url="http://www.weesperwieken.nl/" target="_blank"]website[/url] van de stichting. Vanaf de molen is het recentelijk gerestaureerde bolwerk op een eiland in de Vecht te zien. Daar bevind zich ook het Fort Ossenmarkt wat alleen op monumentendag te bezichtigen is. Of je moet iemand kennen die lid is van een van de verenigingen die het fort gebruikt. Na een tocht van vijf kilometer langs noordkant de vecht ligt daar ook nog een tweede fort. Fort Uitermeer, dit is meer een ruïne maar deze is wel te voet te bereiken. Onderweg langs de Vecht heb je dan natuurlijk nog mooi zicht op molen de Vriendschap en molen de Eendragt die ernaast staat.

'343097' door Interceptor '343097' door Interceptor

SpanjeCastilla y Léon

SpanjeCastilla y Léon

De keizer kijkt over.

Interceptor

Precies op de grens tussen Asturië en Leon staat deze stier te kijken over zijn land. Hij kijkt uit over Leon vanaf de de Puerto de Ventana op 1561 meter hoogte. Een aardige klim bekend vanuit de Vuelta. Gelukkig stond de stier achter het hek, anders had ik deze foto niet durven maken.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik