chan

'359825' door chan '359825' door chan

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Een van de prachtige.

chan

De tempels van Angkor zijn tot nu toe wel de mooiste die ik heb gezien. Uren kan ik er ronddwalen, in verlaten gangetjes waar de zon zo mooi doorheen schijnt. Omdat we 's morgens vroeg al klaar stonden voor de zonsopkomst, liepen we eigenlijk de hele dag voor de vele toeristen uit zodat ik heerlijk ongestoord plaatjes kon schieten.

'359520' door chan '359520' door chan

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Skyline Bangkok

chan

Traditiegetrouw sluiten we onze laatste nacht in Bangkok af met een 'etentje op hoog niveau' We hebben eerst een kijkje genomen op de Bayoke Tower, rechtsachter in beeld. Deze skyline is geschoten vanaf het dakterras van het Banyan Tree Hotel. Het had heel wat voeten in de aarde om een leuk plaatje te kunnen schieten; door de regen waren de restaurants op het dak gesloten en zijn we per tuktuk heen en weer geraced om nog op tijd in het Banyan Tree Hotel te komen. Een aanrader, want je kan hier heerlijk eten en afsluiten met een borrel bij de Vertigo & Moon bar en uren genieten van dit geweldige uitzicht !

'359452' door chan '359452' door chan

ThailandAndaman kust

ThailandAndaman kust

Verstoppertje spelen

chan

Deze kleine boef kwamen we tegen tijdens een bezoekje aan Koh Panyee (of Koh Panyi) een klein moslimdorpje gebouwd op palen, in de Andaman zee. Oma was aan het oppassen, en dit meisje vermaakte zich met een potje verstoppertje spelen achter het tafelkleed.

'349844' door chan '349844' door chan

FinlandLapland

FinlandLapland

Langlaufen

chan

De Finnen zijn gek op langlaufen. Niet zo gek, als je deze prachtige loipes ziet. In de anderhalf uur dat we onze eerste les van gids Pikka kregen moest ik mijn aandacht goed verdelen tussen Pikka en de geweldige omgeving.

'349553' door chan '349553' door chan

FinlandLapland

FinlandLapland

Revontulet

chan

Lapse koude nachten zijn letterlijk schitterend. Het maanlicht laat de sneeuw als duizenden diamantjes fonkelen en de hemel schittert je tegemoet met duizenden, miljoenen sterren. Als het Noorderlicht dan ook nog eens komt dansen in de lucht, dan heb je geen woorden meer. Bij -28 stonden we met open monden naar de lucht te staren buiten het sneeuwhotel. Omdat het Noorderlicht zo onverwachts komt en ook weer gaat, moet je razendsnel je spullen bij elkaar hebben als je dit bijzondere verschijnsel vast wil leggen. Ook met de lokatie moet je veel geluk hebben, hier stonden veel bomen met gekleurde verlichting. Ondanks de lichtvervuiling en een te lange sluitertijd wilde ik deze toch plaatsen. Revontulet is de Finse benaming voor het Noorderlicht.

'349124' door chan '349124' door chan

FinlandLapland

FinlandLapland

Into the light -...on

chan

Het blijft geweldig, op de slee met onze trouwe viervoeters. Lapland blijft je verbazen, alles is wit maar het verveelt geen moment. Je kan niet stoppen met kijken, en genieten. Heel even waan je je alleen op de wereld. Rust, heerlijk !

'307720' door chan '307720' door chan

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Als de herder dwaalt.

chan

Puur genieten, op zondagochtend vroeg wakker worden als het zonnetje schijnt ! Snel mijn camera gepakt en de auto in gesprongen, op zoek naar lammetjes. Een heel weiland vol dartelende bolletjes wol, heerlijk om naar te kijken !

'302164' door chan '302164' door chan

FinlandLapland

FinlandLapland

Witte wegen in Ruka

chan

Alles is wit in Fins Lapland. De bomen, de wegen én de verkeersborden.... Ik heb nog nooit zo kunnen genieten van een weg ! Elke ochtend liepen we hierlangs onderweg naar het dorpje, uurtje eerder opstaan dus :)

'298832' door chan '298832' door chan

FinlandLapland

FinlandLapland

Op de slee door...Spr

chan

Ik heb volgens mij wel 300 foto's van onze sledetochten, maar deze vond ik wel erg mooi. De lucht kleurde roze en paars op de top van de heuvel. Onderweg naar beneden kan je het pad in de verte zien doorlopen.... met een prachtig uitzicht over de Taigabossen. Een geweldige ervaring om een dag op pad te zijn met deze ijzersterke maar superlieve honden. En het is hard werken; bergop wordt er verwacht dat je ook je steentje bijdraagt...meerennen dus ! En als je in de slee zit kan je alleen maar genieten... genieten van de honden, de natuur en de stilte...

'298619' door chan '298619' door chan

FinlandLapland

FinlandLapland

Korte dagen in Fins..

chan

Op onze laatste dag hebben we nog een mooie wandeling gemaakt rondom ons appartement, gelegen aan een prachtig bervoren meer. We wilden eigenlijk onze sauna induiken maar de lucht kleurde zo mooi dat ik het niet kon laten om nog even te schieten...

'298392' door chan '298392' door chan

FinlandLapland

FinlandLapland

Rukatunturi schans

chan

Zondagmiddag 13:00 stonden we bovenop de piste te genieten van het geweldige uitzicht. Onze laatste dag alweer ! In de vroege morgen gaf de thermometer -18 aan... de zon brak door en we zijn snel naar de pistes gegaan voor de laatste uurtjes in het mooie Ruka. Genieten van de zon en de natuur, en de 'sneeuwpoppen' van bomen... Deze schans vond ik fascinerend. Als wij al zo een mooi uitzicht hadden, hoe zou het er dan wel niet uitzien als je vanaf de schans meters door de lucht vliegt ?

'298094' door chan '298094' door chan

FinlandLapland

FinlandLapland

Tepsi & Veeti, 2 van.

chan

Tepsi en Veeti, twee schatten van huskies uit ons sledeteam. Veeti, de rode husky, was de enige reu in het damesteam. Tijdens een stop onderweg bij een verlaten Koti een vuurtje gestookt en worstjes gegrild. Buiten lag ons team lekker af te koelen in een dik pak verse sneeuw. Lekker knuffelen met mijn vriendjes, wat een geweldige beestjes zijn dit !

'298067' door chan '298067' door chan

FinlandLapland

FinlandLapland

Een eerste ontmoeting

chan

Een bevroren meer, eindeloos wit. Het was koud, maar de zon deed haar best om door te breken. De dagen duren kort in Januari, maar ze zijn wel schitterend mooi.... zodra de zon zich laat zien verandert het landschap in allerlei kleuren en waan je je in een sprookjeswereld....

'292279' door chan '292279' door chan

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Aapjes kijken op...Mo

chan

Zoek een gezellige kapitein op, maak een leuke afspraak en ga samen een hele dag op pad in een longtailbootje. Voor een prikkie vaart hij je naar de leukste afgelegen strandjes (Bamboo Island!) en natuurlijk ook naar Maya Bay en Monkey Beach. Zorg dat je vroeg op de toeristische plekjes bent, voordat het vol ligt met 300 speedboten. Op Monkey Beach wonen honderden aapjes, maar pas op dat je niet gebeten wordt... heerlijk om te zien hoe ze met elkaar omgaan als 1 grote familie. Vergeet onderweg niet lekker te gaan lunchen, wij hebben onze kapitein uitgenodigd om met ons mee te gaan eten en hij nam ons mee naar het simpelste tentje op het eiland, maar wat hebben we heerlijk gegeten !

'282059' door chan '282059' door chan

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Kleine Varaan

chan

Phi Phi Island village is alleen per boot te bereiken en grenst aan een prachtige jungle. Deze kleine vriend kwamen we tegen toen hij onderweg was naar het zwembad voor een frisse duik. Hij was nogal chagrijnig, maar na een klein stukje kip wilde hij wel heel even poseren, om vervolgens een duik in het zwembad te nemen.

'281713' door chan '281713' door chan

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Bamboo View

chan

Na een dag lopen door de jungle werden we beloond met dit adembenemende uitzicht. Onze accommodatie bestond uit dit hutje, gebouwd van bamboe, bananenblad en hout. Heerlijk toen het bij aankomst begon te regenen en we nog even na konden genieten van al het moois. Bij het vallen van de avond verzamelde iedereen zich rond een kampvuur in de hut. Na een heerlijke maaltijd kwam er een gitaar en een fles SangSom tevoorschijn en werd er tot in de late uurtjes gezongen en gedanst.

'281703' door chan '281703' door chan

MexicoYucatan - Chichen Itza

MexicoYucatan - Chichen Itza

El Castillo - Chichén

chan

Jeetje wat was ik onder de indruk van de deze piramide. Eigenlijk was ik onder de indruk van heel Chichén Itzá én de Maya's. Een apart volkje, zullen we maar zeggen. Ik heb in ieder geval enorm mijn best gedaan om een foto te maken zonder toeristen. Hier was ik bijna in geslaagd. Helaas deed deze mevrouw er tien minuten over om geheel uit beeld te verdwijnen maar ja, dan zijn er altijd weer anderen... :) Als ik me verder hebt verdiept in het verbeteren en bewerken van foto's dan zal ik een poging wagen om haar weg te werken :) het geeft trouwens wel goed weer hoe groot de piramide is... ongelooflijk !

'476471' door chan '476471' door chan

MexicoPlaya del Carmen

MexicoPlaya del Carmen

Kittens knuffelen !

chan

Als je in Playa del Carmen komt en een hart voor dieren hebt dan raad ik je aan om langs [url="http://www.cocoscatrescue.org" target="_blank"]Coco's Cat Rescue [/url]te gaan. Via Facebook ben ik in contact gekomen met Laura. Zij zet zich sinds een aantal jaar in voor (zwerf)kittens in Playa del Carmen en omgeving. Ze woont in een rijtjeshuis in klein wijkje van Playa del Carmen en sinds kort hebben ze het huis naast hun erbij kunnen kopen zodat ze hebben kunnen uitbreiden met een quarantaineruimte en een eigen kliniek. Ze doet ontzettend goed werk en zet zich fulltime in voor alle kittens uit de buurt. Coco's Cat Rescue vangt ook wilde katten om ze te laten helpen en te verzorgen. De lokale bevolking kan gratis of tegen een geringe toeslag hun huisdier laten helpen door de vaste dierenarts van Coco's; Edgar. Laura zorgt voor een liefdevolle opvang, bakjes vol met eten en uiteindelijk een goed huis voor de kittens. Op vrijdag hebben ze kitten cuddling van 2 tot 4: stap een kamer in en get some TLC ! Heerlijk, dat gepur van 15 van die kleine nieuwsgierige monsters. Ze deinzen er niet voor terug om met hun heerlijk scherpe klauwtjes zo in je bruine beentjes omhoog te klauteren, maar je moet er natuurlijk wat voor over hebben. Coco's heeft een no kill policy dus zij zullen er alles aan doen om een kitten te redden. Schrik dus niet als je een kat met 1 oog en 3 poten voorbij ziet wandelen, want in Mexico worden er nogal wat katjes aangereden... We zijn hier 2 keer geweest en we waren niet weg te slaan. Vanuit Nederland hebben we een enorme tas vol met spullen meegenomen voor Coco's, waaronder steriele gaasjes, verband, tangetjes en matrasbeschermers (vaak een overblijfsel van kraampakketten !!) Dit weegt niks en ze kunnen het heel goed gebruiken bij de operaties. Een donatie of adoptie wordt natuurlijk helemaal op prijs gesteld. Neem maar eens een kijkje op de site om te zien wat ze allemaal doen, en pas op, hoog verslavingsrisico: Mexicaanse katten hebben enorme oren en zijn ongelooflijk leuk :)

'281550' door chan '281550' door chan

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Tulum

chan

Tulum is gaaf ! Gewoon hup langs de snelweg (Playa del Carmen of Cancun) een Colectivo (lokale bus) pakken richting Tulum, het duurt misschien wat langer maar het is wel supergezellig :) De entree kost bijna niets en het is ontzettend mooi. De ruines, het strand, de zachtblauwe zee die keihard tegen de rotsen slaat... je kan er een duikje nemen, maar let op de sterke stroming. Wij waren hier begin juli en Tulum sluit dan om 17:00 uur, als je het laatste uurtje naar binnen gaat is het heerlijk rustig ! Voor het meenemen van een statief of videocamera betaal je een kleine toeslag.

'476468' door chan '476468' door chan

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Snorkelen met...walvi

chan

Als je ergens in Juni t/m September rond Cancun en Playa del Carmen verblijft, kies dan voor de walvishaaien en niet voor de dolfijnen. In bijna elk park in Mexico kunnen toeristen voor een hoop geld zwemmen met dolfijnen. Of erger nog; een dag lang trucjes doen op de rug van zo'n schitterend beestje. We zijn zelf dit jaar in Xel-Ha geweest en werden direct bij binnenkomst geconfronteerd met overwerkte dolfijntjes in veel te kleine bassins. Helaas gaf een van de trainers toe dat deze bassins het enige verblijf zijn van de dolfijnen. Hartverscheurend eigenlijk, zo dicht bij de vrijheid opgesloten zitten. Een mooi alternatief is een dag snorkelen met walvishaaien. Deze geweldige mooie dieren kunnen soms wel 14 meter worden. In een klein bootje, heel ver op zee, zie je ineens enorme gevaartes onder je bootje verdwijnen. Snorkeltje op, wachten op het teken van de gids en dan rustig de zee inzakken en je verbazen over deze geweldige dieren ! Met een beetje geluk kom je nog wat Manta's tegen onderweg, wij werden nog even getrakteerd op een mooie show van een Manta naast de boot... meezwemmen en omdraaien maar... geweldig om ineens zo'n grote donkere vlek zien om te draaien naar een spierwitte buik ! Onze kapitein hield zich keurig aan de regels, zelfs toeristen van een ander bootje werden door onze kapitein streng aangesproken toen zij een walvishaai wilden aanraken. Kijken mag, aanraken niet. Laat deze schitterende dieren in hun waarde en behandel ze met respect... je zal ze nooit meer vergeten...

'281387' door chan '281387' door chan

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Oudelandsdijkje,...Pu

chan

Altijd leuk, iets nieuws proberen ! Een avondje op stap in Purmerend, experimenteren met langere sluitertijden. Wel even goochelen zonder statief, maar dat is goed voor de creativiteit. De wereld is bijzonder mooi, zelfs om de hoek....

'281385' door chan '281385' door chan

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Longtailbootjes bij..

chan

1 nachtje sliepen we in Phuket. In een klein hotelletje vlakbij het vliegveld en een verlaten strandje. In de middag deelden het strand met wat lokale vissers. Een paar oude mannen met netten stonden in de branding hun geluk af te wachten. Een prachtig gezicht ! Mijn vriend mocht ook nog even zijn geluk beproeven. Een piepklein krabbetje maar een enorme ervaring rijker liepen we later tijdens een prachtige zonsondergang op het strand. Op wat kitesurfers na hadden we het hele strand voor onszelf... en alle tijd om wat mooie plaatjes te schieten... wat een heerlijk nachtje Phuket !

'281092' door chan '281092' door chan

MexicoYucatan - Chichen Itza

MexicoYucatan - Chichen Itza

2 vrolijke Mexicaanse

chan

Deze 2 vrolijke Mexicaanse dames kwamen we tegen op de terugweg van Chichen Itza. Vriendelijk volk, ontzettend lieve mensen en altijd vrolijk. Zou ik ook zijn als ik in zo'n prachtig land zou wonen :)

'476458' door chan '476458' door chan

Thailand

Thailand

Eenvoudig, romantisch

chan

De[url="http://www.riverkwaijunglerafts.com/" target="_blank"] River Kwai Jungle Rafts [/url]zijn alleen per boot te bereiken, het is dan ook een drijvend hotel op de kleine Kwai rivier. Het ligt middenin de schitterend groene jungle, is volledig opgezet uit hout en bamboe. Er is geen electriciteit of warm water. Elke kamer heeft zijn eigen hangmat en een soort zonnedek aan de rivier. Met een zwemvest aan (verkrijgbaar bij het hotel) kan je heerlijk de rivier afdrijven. Pas op dat je niet net zoals wij het laatste trapje mist... wij konden er gelukkig nog halverwege uitklimmen maar andere toeristen zijn een heel eind de rivier afgedreven en moesten daarna op blote voeten door de jungle weer teruglopen langs de oever van de rivier. Als het donker wordt gaan de olielampjes aan en wordt er heerlijk gekookt voor iedereen. Een ontzettend leuk, mooi en romantisch hotel voor een nacht of 2. Leuk om te zien hoe de olifantjes uit het Mon dorpje in de rivier hun dagelijkse bad krijgen en een trip naar de Erawan watervallen mag zeker niet ontbreken. Kortom: blij dat we hier geweest zijn, ik vind dit hotel echt fantastisch !

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik