SMeijer

'453538' door SMeijer '453538' door SMeijer

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Gebedsdag in Stone...

SMeijer

In de smalle straten van Stone Town loopt deze man langs een van de karakteristieke deuren. De bevolking van Zanzibar is voor 98% Islamitsch. Uit verschillende hoeken van de stad hoor je meermaals per dag oproep tot gebed. Aangezien vrijdag een gezamenlijke gebedsdag is zie je in Stone Town vele mannen gekleed als deze bidden.

'356916' door SMeijer '356916' door SMeijer

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Nieuwsgierige schapen

SMeijer

Een paar honderd meter bij mijn huis vandaan (in Hazerswoude) staat een klein bos met véél schapen. Na een tijdje kwamen ze nieuwsgierig een kijkje bij me nemen terwijl ik mijn nieuwe camera aan het testen was.

'356911' door SMeijer '356911' door SMeijer

ItaliëRome

ItaliëRome

Italiaanse ober genie

SMeijer

Deze Italiaanse ober geniet van zijn pauze terwijl hij rustig het laatste nieuws uit de krant doorneemt. Dit schattige cafeetje staat in de wijk Trastevere.

'356806' door SMeijer '356806' door SMeijer

ItaliëRome

ItaliëRome

Lantaarn hult Romeins

SMeijer

Vanaf de plek waar ik sta zijn tientallen ogen gericht op het Colosseum, maar gelukkig was deze oudere Italiaanse man aan de overkant van de straat net zo de moeite waard om vast te leggen. Hij loopt nietsvermoedend langs de kleurrijke muur waar de straatlantaarn zijn schaduw op werpt.

'356804' door SMeijer '356804' door SMeijer

ItaliëRome

ItaliëRome

Amore van marmer

SMeijer

Net zo indrukwekkend als de grootte van het monument zijn de beelden op het Victor Emanuel II / Il Vittoriano. De zon achter de kussende Romeinen zorgt voor een extra romantisch tintje.

'282246' door SMeijer '282246' door SMeijer

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Zonsopgang bij de...B

SMeijer

Het uitzicht van de zonsopgang boven de wolken is nog mooier dan de Bromo vulkaan zelf. Na de indrukwekkende sterrenhemel volgen alle kleuren van de regenboog.

'282142' door SMeijer '282142' door SMeijer

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Drie vrouwen halen...

SMeijer

Deze drie vrouwen hebben er duidelijk al heel wat werk opzitten. Samen halen ze bladeren van de geoogste maïskolven af zoals dat in Indonesië gaat: Pelan-Pelan.

'282134' door SMeijer '282134' door SMeijer

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Schoolkinderen rennen

SMeijer

Drie kinderen in uniform rennen enthousiast richting de camera nadat ze klaar zijn met school. Het dorp waar ze wonen ligt afgelegen en is groen en onaangetast door verstedelijking.

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 15 | Community-toppers


Alleen aan de Noordzee. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Alleen aan de Noordzee door Mitevisuals
2. Review: Kham, China door Your Travel Reporter
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Canipel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik