Onderdijk

'288226' door Onderdijk '288226' door Onderdijk

BoliviaTiticacameer

BoliviaTiticacameer

Eiland van de Zon

Onderdijk

Vanuit Copacabana voeren we in 3,5 uur naar het Eiland van de Zon. We maakten een inspannende, maar prachtige wandeling over het eiland. Na een uur kwamen we op een prachtig uitzichtpunt aan. Het verhaal gaat, dat voor de kust de verzonken stad Atlantis ligt.

'288223' door Onderdijk '288223' door Onderdijk

BoliviaTiticacameer

BoliviaTiticacameer

Kruisgang

Onderdijk

Copacabana is een dorpje aan het Titicacameer, ongeveer 3800 meter boven zeeniveau. Om naar de prachtige zonsondergang te kijken, moesten we nog een eindje klimmen (ongeveer 200 meter)via de kruisweg. Boven aangekomen hadden we een prachtig uitzicht.

'288220' door Onderdijk '288220' door Onderdijk

BoliviaTiticacameer

BoliviaTiticacameer

Copacabana

Onderdijk

Copacabana, een leuk dorpje aan het Titicacameer. Elke dag worden er veel nieuwe auto's door een priester gezegend op het plein voor de kathedraal. De hele familie komt mee, ook de kleine kinderen. De auto's zijn versierd met slingers en linten. Na het zegenen worden flessen bier over de auto's leeggegoten. En soms steekt men vuurwerk af ter verhoging van de feestvreugde.

'288219' door Onderdijk '288219' door Onderdijk

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Boernmarkt

Onderdijk

In La Paz is een grote boerenmarkt en een heksenmarkt, waar allerlei attributen worden verkocht, zoals foetussen van lama's. Maar op de boernmarkt wordt van alles verkocht, zoals groenten, vlees, aardappelen en ook bloemen, waarmee de kerken worden versierd.

'288218' door Onderdijk '288218' door Onderdijk

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Straatbeeld

Onderdijk

La Paz, de hoofdstad van Bolivia. Een grote stad met heel veel inwoners. We zagen veel vrouwen in hun traditionele kleding, veel rokken over elkaar en natuurlijk een mooi bolhoedje op.

'288161' door Onderdijk '288161' door Onderdijk

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Maisoogst

Onderdijk

In de omgeving van Cusco wordt veel graag en mais verbouwd. We brachten een bezoek aan Racchi, een vroegere Inca nederzetting. De vrouw, die een grote bundel dorre maisstengels op haar rug torste, leverde een mooi plaatje op.

'288160' door Onderdijk '288160' door Onderdijk

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Indianenmoeder met...

Onderdijk

Op weg naar Cuscu bezochten we de indianenmarkt vlak bij Racchi. Daar werd van alles aangeboden aan de toeristen. Een van de verkoopsters had haar kleine dochtertje bij zich.

'288157' door Onderdijk '288157' door Onderdijk

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Maisoogst

Onderdijk

In Peru bezochten we Racchi, een oude Inca nederzetting. De oude muren en opslagplaatsen van graan waren nog gedeeltelijk bewaard gebleven. Dankzij een grondige restauratie konden we zien, hoe de plek er oorspronkelijk uitgezien moet hebben.

'288125' door Onderdijk '288125' door Onderdijk

PeruCusco

PeruCusco

Baby alpaca

Onderdijk

In zowel Peru als Bolivia zagen we veel kuddes lama's, Alpaca's en af en toe ook een groepje vicunha's. Deze baby alpaca lag lekker te luieren bij een boerderij op weg naar Cusco. We mochten een kijkje nemen op de boerderij en kregen daar allerlei producten te proeven, die op de boerderij werden verbouwd. Oa in de schil gekookte aardappelen met een sausje van klei. Gezond vanwege de mineralen, die erin zitten.

'288120' door Onderdijk '288120' door Onderdijk

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Avond op het zoutmeer

Onderdijk

Wanneer de zon begint te zakken is goed te zien, dat de bodem van het zoutmeer bestaat uit een soort puzzelstukjes. Omdat de oppervlakte is gebarsten, komt er water naar boven, dat droogt weer in en vormt een soort kleine dijkjes. In het avondlicht is dat heel goed te zien.

'288119' door Onderdijk '288119' door Onderdijk

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Vreugdesprong

Onderdijk

Op het zoutmeer kun je prachtige foto's maken en uiteraard deden we dat volop. Maar op een gegeven moment ben je uitgefotografeerd, alles is alleen maar wit. Dan zijn er mensen die een beetje gek gaan doen, zodat we toch nog aparte foto's kunnen maken. Zo ook onze supergoede reisbegeleidster, Montse Sanchez. Zed maakte voor ons een vruegdesprongetje.

'288118' door Onderdijk '288118' door Onderdijk

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Zoutmeer

Onderdijk

Met 4 wheel drives maakten we een prachtige tweedaagse tocht over het zoutmeer nabij Uyuni, in het zuiden van bolivia. Door de stralen zon, aan een strakblauwe hemel zagen we veel luchtspiegelingen, bergen zweefden als het ware boven de horizon.

'288117' door Onderdijk '288117' door Onderdijk

ArgentiniëAndes

ArgentiniëAndes

Kleurrijke bergen

Onderdijk

In het noorden van Argentinie reden we door een gebied met grillig gevormde bergen die worden doorsneden door diepe kloven. Het gesteente is door de aanwezigheid van verschillende mineralen opvallend gekleurd. Sommige grillig gevormde rotsen dragen namen als ‘de monnik’,‘het amfitheater’ en ‘de kikker’.

'288116' door Onderdijk '288116' door Onderdijk

ArgentiniëAndes

ArgentiniëAndes

Mirador

Onderdijk

Het noorden van Argentinie bestaat uit een prachtig berglandschap. De bergen hebben veel verschillende kleuren, omdat ze zijn samengesteld uit diverse minerale gesteenten. We hadden een prachtig uitzicht over deze bergen op de Mirador 3 Cruses.

'288114' door Onderdijk '288114' door Onderdijk

Argentinië

Argentinië

Noor Argentinie

Onderdijk

In het noorden van Argentinie hebben we een tweedaagse tocht gemaakt in het gebied van Cafayate. Het bergebied heeft een Grand Canyon achtige uitstraling. Prachtige bergen, die door de mineralen vverschillende kleuren hebben.

'287401' door Onderdijk '287401' door Onderdijk

BoliviaPotosi

BoliviaPotosi

Klein meisje

Onderdijk

Altijd weer leuk, de kleine kindjes in verre vreemde landen. Het viel me op, dat de kindjes in Bolivia en Peru speelden, geen ruzie maakten, gewoon plezier met elkaar hadden. Speelgoed was er nauwelijks, maar ze vermaakten zich opperbest.

'287398' door Onderdijk '287398' door Onderdijk

BoliviaPotosi

BoliviaPotosi

Kaas verkopen

Onderdijk

De boerenmarkt is altijd weer een lust voor het oog. Er wordt van alles verkocht, van koeiesnuiten tot bloemen, souvenirs, pennen, potloden, taarten etc. etc. Maar ook heerlijke kaas. Deze dames lieten mij een stukje proeven van de heerlijke schapen- of geitenkaas. En wilden ook heel graag op de foto. Als tegenprestatie heb ik een heerlijk stuk kaas gekocht.

'287396' door Onderdijk '287396' door Onderdijk

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Oliebollen bakken

Onderdijk

Zoals ik al onder een van de andere foto's vertelde bakten een paar vrouwen uit het dorpje waar we logeerden kleine oliebollen voor ons. Op een klein houtvuurtje stond de pan. De schuimspaan was een tak van de boom. De oliebollen smaakten overigens heerlijk

'287392' door Onderdijk '287392' door Onderdijk

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Indianenvrouw

Onderdijk

Aan het eind van de middag kwamen we vermoeid thuis van een lange wandeling. Het was al behoorlijk koud. We werden door de indianenvrouwen van het dorpje getrakteerd op zelfgebakken "oliebollen" (zonder krente") Op een klein houtvuurtje bakten ze in een oude pan deze lekkernij voor ons.

'287390' door Onderdijk '287390' door Onderdijk

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Baby lama

Onderdijk

Zowel in Peru als Bolivia kwamen we heel veel wilde lama's en Alpaca's tegen. Dit baby lamaatje was van een kudde in een klein dorpje. Ze waren zo gewend aan mensen, dat ze heel dichtbij kwamen. Zelfs liepen ze uit nieuwsgierigheid en omdat ze dachten dat er wel iets te halen was een restaurant binnen.

'287389' door Onderdijk '287389' door Onderdijk

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

De bril

Onderdijk

Onze tocht door het enorme zoutmeer in de buurt van Uyuni maakten we met 3 4-wheel drives. We reden met een enorme snelheid door de grote witte vlakte. Een van de chauffeurs had een bril op met spiegelende glazen. Leuk voor een zelfportret.

'287320' door Onderdijk '287320' door Onderdijk

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Kleine dame

Onderdijk

Een van de schoolkinderen liep met ons mee weer terug naar het dorpje. Omdat daar weinig toeristen waren, was ze niet bij ons weg te slaan. Ze zag er prachtig uit in haar roze tulen jurkje.

'287319' door Onderdijk '287319' door Onderdijk

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Schoolkinderen

Onderdijk

In één van de dorpjes, waar we logeerden maakten we een prachtige wandeling naar een afgelegen schooltje. We dachten het schooltje te kunnen bezoeken, maar helaas, de juf was naar de grote stad om haar loon te gaan halen en de kinderen hadden dus noodgedwongen vrij. Ze kijken er niet vrolijk bij

'287310' door Onderdijk '287310' door Onderdijk

ArgentiniëNoordwest Argentinie

ArgentiniëNoordwest Argentinie

Gekleurde bergen

Onderdijk

In het Noorden van Argentinie, rond de stad Salta zijn heel veel bergen in de meest mooie kleuren, rood, groen, donkerblauw, grijs, oker etc. Dit komt door de verschillende mineralen, die in het gesteente zitten. Het is een prachtig gebied met heel veel verschillend gevormde bergen.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik