Onderdijk

'288226' door Onderdijk '288226' door Onderdijk

BoliviaTiticacameer

BoliviaTiticacameer

Eiland van de Zon

Onderdijk

Vanuit Copacabana voeren we in 3,5 uur naar het Eiland van de Zon. We maakten een inspannende, maar prachtige wandeling over het eiland. Na een uur kwamen we op een prachtig uitzichtpunt aan. Het verhaal gaat, dat voor de kust de verzonken stad Atlantis ligt.

'288223' door Onderdijk '288223' door Onderdijk

BoliviaTiticacameer

BoliviaTiticacameer

Kruisgang

Onderdijk

Copacabana is een dorpje aan het Titicacameer, ongeveer 3800 meter boven zeeniveau. Om naar de prachtige zonsondergang te kijken, moesten we nog een eindje klimmen (ongeveer 200 meter)via de kruisweg. Boven aangekomen hadden we een prachtig uitzicht.

'288220' door Onderdijk '288220' door Onderdijk

BoliviaTiticacameer

BoliviaTiticacameer

Copacabana

Onderdijk

Copacabana, een leuk dorpje aan het Titicacameer. Elke dag worden er veel nieuwe auto's door een priester gezegend op het plein voor de kathedraal. De hele familie komt mee, ook de kleine kinderen. De auto's zijn versierd met slingers en linten. Na het zegenen worden flessen bier over de auto's leeggegoten. En soms steekt men vuurwerk af ter verhoging van de feestvreugde.

'288219' door Onderdijk '288219' door Onderdijk

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Boernmarkt

Onderdijk

In La Paz is een grote boerenmarkt en een heksenmarkt, waar allerlei attributen worden verkocht, zoals foetussen van lama's. Maar op de boernmarkt wordt van alles verkocht, zoals groenten, vlees, aardappelen en ook bloemen, waarmee de kerken worden versierd.

'288218' door Onderdijk '288218' door Onderdijk

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Straatbeeld

Onderdijk

La Paz, de hoofdstad van Bolivia. Een grote stad met heel veel inwoners. We zagen veel vrouwen in hun traditionele kleding, veel rokken over elkaar en natuurlijk een mooi bolhoedje op.

'288161' door Onderdijk '288161' door Onderdijk

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Maisoogst

Onderdijk

In de omgeving van Cusco wordt veel graag en mais verbouwd. We brachten een bezoek aan Racchi, een vroegere Inca nederzetting. De vrouw, die een grote bundel dorre maisstengels op haar rug torste, leverde een mooi plaatje op.

'288160' door Onderdijk '288160' door Onderdijk

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Indianenmoeder met...

Onderdijk

Op weg naar Cuscu bezochten we de indianenmarkt vlak bij Racchi. Daar werd van alles aangeboden aan de toeristen. Een van de verkoopsters had haar kleine dochtertje bij zich.

'288157' door Onderdijk '288157' door Onderdijk

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Maisoogst

Onderdijk

In Peru bezochten we Racchi, een oude Inca nederzetting. De oude muren en opslagplaatsen van graan waren nog gedeeltelijk bewaard gebleven. Dankzij een grondige restauratie konden we zien, hoe de plek er oorspronkelijk uitgezien moet hebben.

'288125' door Onderdijk '288125' door Onderdijk

PeruCusco

PeruCusco

Baby alpaca

Onderdijk

In zowel Peru als Bolivia zagen we veel kuddes lama's, Alpaca's en af en toe ook een groepje vicunha's. Deze baby alpaca lag lekker te luieren bij een boerderij op weg naar Cusco. We mochten een kijkje nemen op de boerderij en kregen daar allerlei producten te proeven, die op de boerderij werden verbouwd. Oa in de schil gekookte aardappelen met een sausje van klei. Gezond vanwege de mineralen, die erin zitten.

'288120' door Onderdijk '288120' door Onderdijk

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Avond op het zoutmeer

Onderdijk

Wanneer de zon begint te zakken is goed te zien, dat de bodem van het zoutmeer bestaat uit een soort puzzelstukjes. Omdat de oppervlakte is gebarsten, komt er water naar boven, dat droogt weer in en vormt een soort kleine dijkjes. In het avondlicht is dat heel goed te zien.

'288119' door Onderdijk '288119' door Onderdijk

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Vreugdesprong

Onderdijk

Op het zoutmeer kun je prachtige foto's maken en uiteraard deden we dat volop. Maar op een gegeven moment ben je uitgefotografeerd, alles is alleen maar wit. Dan zijn er mensen die een beetje gek gaan doen, zodat we toch nog aparte foto's kunnen maken. Zo ook onze supergoede reisbegeleidster, Montse Sanchez. Zed maakte voor ons een vruegdesprongetje.

'288118' door Onderdijk '288118' door Onderdijk

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Zoutmeer

Onderdijk

Met 4 wheel drives maakten we een prachtige tweedaagse tocht over het zoutmeer nabij Uyuni, in het zuiden van bolivia. Door de stralen zon, aan een strakblauwe hemel zagen we veel luchtspiegelingen, bergen zweefden als het ware boven de horizon.

'288117' door Onderdijk '288117' door Onderdijk

ArgentiniëAndes

ArgentiniëAndes

Kleurrijke bergen

Onderdijk

In het noorden van Argentinie reden we door een gebied met grillig gevormde bergen die worden doorsneden door diepe kloven. Het gesteente is door de aanwezigheid van verschillende mineralen opvallend gekleurd. Sommige grillig gevormde rotsen dragen namen als ‘de monnik’,‘het amfitheater’ en ‘de kikker’.

'288116' door Onderdijk '288116' door Onderdijk

ArgentiniëAndes

ArgentiniëAndes

Mirador

Onderdijk

Het noorden van Argentinie bestaat uit een prachtig berglandschap. De bergen hebben veel verschillende kleuren, omdat ze zijn samengesteld uit diverse minerale gesteenten. We hadden een prachtig uitzicht over deze bergen op de Mirador 3 Cruses.

'288114' door Onderdijk '288114' door Onderdijk

Argentinië

Argentinië

Noor Argentinie

Onderdijk

In het noorden van Argentinie hebben we een tweedaagse tocht gemaakt in het gebied van Cafayate. Het bergebied heeft een Grand Canyon achtige uitstraling. Prachtige bergen, die door de mineralen vverschillende kleuren hebben.

'287401' door Onderdijk '287401' door Onderdijk

BoliviaPotosi

BoliviaPotosi

Klein meisje

Onderdijk

Altijd weer leuk, de kleine kindjes in verre vreemde landen. Het viel me op, dat de kindjes in Bolivia en Peru speelden, geen ruzie maakten, gewoon plezier met elkaar hadden. Speelgoed was er nauwelijks, maar ze vermaakten zich opperbest.

'287398' door Onderdijk '287398' door Onderdijk

BoliviaPotosi

BoliviaPotosi

Kaas verkopen

Onderdijk

De boerenmarkt is altijd weer een lust voor het oog. Er wordt van alles verkocht, van koeiesnuiten tot bloemen, souvenirs, pennen, potloden, taarten etc. etc. Maar ook heerlijke kaas. Deze dames lieten mij een stukje proeven van de heerlijke schapen- of geitenkaas. En wilden ook heel graag op de foto. Als tegenprestatie heb ik een heerlijk stuk kaas gekocht.

'287396' door Onderdijk '287396' door Onderdijk

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Oliebollen bakken

Onderdijk

Zoals ik al onder een van de andere foto's vertelde bakten een paar vrouwen uit het dorpje waar we logeerden kleine oliebollen voor ons. Op een klein houtvuurtje stond de pan. De schuimspaan was een tak van de boom. De oliebollen smaakten overigens heerlijk

'287392' door Onderdijk '287392' door Onderdijk

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Indianenvrouw

Onderdijk

Aan het eind van de middag kwamen we vermoeid thuis van een lange wandeling. Het was al behoorlijk koud. We werden door de indianenvrouwen van het dorpje getrakteerd op zelfgebakken "oliebollen" (zonder krente") Op een klein houtvuurtje bakten ze in een oude pan deze lekkernij voor ons.

'287390' door Onderdijk '287390' door Onderdijk

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Baby lama

Onderdijk

Zowel in Peru als Bolivia kwamen we heel veel wilde lama's en Alpaca's tegen. Dit baby lamaatje was van een kudde in een klein dorpje. Ze waren zo gewend aan mensen, dat ze heel dichtbij kwamen. Zelfs liepen ze uit nieuwsgierigheid en omdat ze dachten dat er wel iets te halen was een restaurant binnen.

'287389' door Onderdijk '287389' door Onderdijk

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

De bril

Onderdijk

Onze tocht door het enorme zoutmeer in de buurt van Uyuni maakten we met 3 4-wheel drives. We reden met een enorme snelheid door de grote witte vlakte. Een van de chauffeurs had een bril op met spiegelende glazen. Leuk voor een zelfportret.

'287320' door Onderdijk '287320' door Onderdijk

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Kleine dame

Onderdijk

Een van de schoolkinderen liep met ons mee weer terug naar het dorpje. Omdat daar weinig toeristen waren, was ze niet bij ons weg te slaan. Ze zag er prachtig uit in haar roze tulen jurkje.

'287319' door Onderdijk '287319' door Onderdijk

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Schoolkinderen

Onderdijk

In één van de dorpjes, waar we logeerden maakten we een prachtige wandeling naar een afgelegen schooltje. We dachten het schooltje te kunnen bezoeken, maar helaas, de juf was naar de grote stad om haar loon te gaan halen en de kinderen hadden dus noodgedwongen vrij. Ze kijken er niet vrolijk bij

'287310' door Onderdijk '287310' door Onderdijk

ArgentiniëNoordwest Argentinie

ArgentiniëNoordwest Argentinie

Gekleurde bergen

Onderdijk

In het Noorden van Argentinie, rond de stad Salta zijn heel veel bergen in de meest mooie kleuren, rood, groen, donkerblauw, grijs, oker etc. Dit komt door de verschillende mineralen, die in het gesteente zitten. Het is een prachtig gebied met heel veel verschillend gevormde bergen.

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 42 | Community toppers

Migratie wapitiherten Foto: Dreamer666

1. Topreview: Diepholzer Moor, Duitsland door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Migratie wapitiherten door Dreamer666
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Wisseschout
5. Nieuwkomer: Fulltimetravels.nl

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik