NLreizen

9
Frans-Polynesië Nuku-hiva
NLreizen was hier 30 Sep 2017
Ver, heel ver weg, middenin de stille Oceaan liggen de tropische eilanden van de Marquesas archipel. Stoere eilanden, waar de ruige zee tegen de kliffen beukt en steile, dichtbegroeide basaltblokken het onherbergzame binnenland vormen. Nuku Hiva is met een oppervlakte van 339 km2 het grootste eiland. Als je individueel door Frans Polinesie reist, kun je dagelijks vanaf Tahiti in 3,5 uur naar Nuku Hiva vliegen. Eenmaal geland, wacht je direct een spectaculaire transfer van circa 1,5 uur door het ruige binnenland naar “de hoofdstad” van de Marquesas; Taiohae. Een relaxt, tropisch dorp rondom de gelijknamige baai, waar zich ook alle accommodaties bevinden. Vanuit Taiohae kun je schitterende tochten ondernemen. Per auto, per paard of wandelend, allemaal even adembenemend. Zorg er in ieder geval voor dat je 1 dag per auto het eiland verkent. Bocht na bocht word je getrakteerd op prachtige vergezichten en verlaten baaien. Een andere “must see” is de Hakaui vallei met de Vaipo waterval. Google maar even op afbeeldingen van “Vaipo waterfall”, dan begrijp je wat ik bedoel. Of hike vanuit Hatiheu baai naar Ahano baai, schitterend! Hoogtepunt voor ons was een dagje mee op de catamaran van Joni en Cecile. Een Frans stel dat op hun catamaran leeft en voor anker ligt in de baai van Taiohae. Om wat geld bij te verdienen nemen ze soms toeristen mee aan boord. Zo ook ons en ze hebben ons Nuku Hiva in hun meest pure vorm laten zien. Wij voelden ons als ontdekkingsreizigers!
Regio
  • prachtige wandelingen mogelijk
  • ruige, pure natuur
  • authentieke, vriendelijke bevolking
  • ver buiten de gebaande paden
  • nono's (agressieve "sandflies")
  • beperkte infrastructuur
  • prijs om er te komen
Review geplaatst op 2018-06-21
9
Réunion Cirque-de-cilaos
NLreizen was hier 31 Jul 2016
Het binnenland van La Reunion bestaat uit 3 vulkaankraters die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Cirque de Cilaos is 1 van de 3 kraters en dankt zijn naam aan het op 1200 meter hoog gelegen dorp Cilaos. Er is 1 schitterende, 37 kilometer lange bergroute die je vanaf de kust naar het dorp leidt. Eenmaal aangekomen waan je je in een immens groot, groen, natuurlijk amfitheater. Een decor waar elke outdoor liefhebber vrolijk van wordt! De vulkanische bergranden, ravijnen en watervallen zijn steil en ruig, waardoor ze zich heel goed lenen voor canyoing. Canyoing is een combinatie van abseilen, zwemmen, springen en klauteren, waarbij je de loop van een rivier volgt. Wij hebben een afdaling gemaakt door de canyon Fleurs Jaunes en de canyon Bras Rouge, die beiden toegankelijk zijn voor alle niveau's. Onder begeleiding van een gediplomeerde gids, daal je veilig af. Als je geen last van hoogtevrees hebt een echte aanrader! Verder leent Cilaos zich uitstekend als uitvalsbasis voor diverse bergwandelingen of als stop wanneer je de 3 "cirques" doorkruist over de " GR 1 of 2" . Omdat Cilaos ook bezocht wordt door dagjes mensen biedt de hoofdstraat tal van leuke restaurantjes. Last but not least: Over het algemeen is het in de " cirques" alleen zonnig in de ochtend. Na het middaguur arriveert de bewolking aan de randen van de kraters en daalt vervolgens naar beneden. Belangrijk om je activiteiten hier enigszins op af te stemmen.
Regio
  • Unieke canyoing routes voor beginners
  • Comfortabele uitvalsbasis
  • Wandelparadijs
  • Adembenemend natuurschoon
  • Bewolking in de middag
Review geplaatst op 2018-05-18
8
Japan Miho-museum
NLreizen was hier 30 Apr 2017
Het Miho museum is 1 van de meest opmerkelijke moderne architectonische hoogstandjes ter wereld. Een bezoek aan het Miho Museum draait dan ook veel meer om het gebouw zelf dan om de privécollectie die er tentoongesteld wordt. Het gebouw is ontworpen door de Chinees-Amerikaanse architect I.M. Pei. Wie? Ieoh Ming Pei; beter bekend van de glazen piramide op de binnenplaats van het Louvre. Pei heeft het gebouw zo ontworpen dat het grotendeels opgaat in de bergachtige groene omgeving. De entree bereik je via een verlichte "designtunnel" en hangbrug. Omdat 80% van het gebouw ondergronds ligt, fungeren de ramen als schilderijlijsten voor het omringende landschap. De glazen dakconstructie voorzien van "houten shutters" laat gefilterd licht binnen en zorgt voor een harmonieus lijnenspel. Een ware explosie van creativiteit en vakmanschap! Je kunt het Miho museum makkelijk als dagtocht vanuit Kyoto ondernemen. Vanaf Kyoto centraal station per trein en vervolgens per bus (circa 1,5-2 uur reistijd). Zo druk als het bij het Louvre kan zijn, zo rustig was het hier toen ik er was.
Architectuur Excursie Attractie Highlight
  • onontdekt door Westerse toeristen
  • mogelijk als dagtocht vanuit Kyoto
  • unieke architectuur van I.M. Pei
  • reistijd
Review geplaatst op 2018-04-12
9
Japan Kumano-kodo
NLreizen was hier 30 Apr 2015
Kumano Kodo is de verzamelnaam van een meer dan 1000 jaar oud netwerk aan Pelgrimsroutes in het Kii gebergte ten zuiden van Osaka. De routes van de Kumano Kodo verbinden een aantal heilige plaatsen en bergen dat ook op de werelderfgoed lijst van Unesco staat. Het is een ongerept, weelderig groen berglandschap, rijk aan bossen, rivieren en watervallen. De tempels, kloosters en dorpjes met onsen, liggen prachtig verscholen in dit natuurschoon. Jaarlijks maken miljoenen Japanners - uit alle lagen van de bevolking - hier een pelgrimstocht. Westerlingen kom je hier nauwelijks tegen. Kumano Kodo ligt buiten het gebaande pad van de meeste Westerse toeristen. Voeg dit samen met de ongerepte natuur, en de eeuwenoude tradities, dan wordt duidelijk dat een (meerdaagse) wandeling over de routes van de Kumano Kodo een ware onderdompeling is in het traditionele Japan.
Regio
  • traditioneel Japan
  • overnachten in kloosters en ryokans
  • schitterende bergachtige omgeving
  • tocht individueel goed samen te stellen
  • eeuwenoude wandelpaden
  • meerdaagse tocht vergt voorbereiding
Review geplaatst op 2018-04-10

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 14 | Community-toppers


Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan. Foto: Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan door Ameerakker
2. Review: Graubünden door Henneke
3. Communitylid van de week: Travelbag
4. Nieuwkomer: Clicks_by_irene

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik